Eventsمناسبت ها
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedinTelegram
Apple storeGoogle Play store
آگهی

سیاست های اتحادیه اروپا. افشای درآمد میلیون‌ یورویی نمایندگان پارلمان اروپا از مشاغل ثانویه؛ لابی‌گری یا دید باز سیاست‌گذاری؟

پارلمان اروپا
پارلمان اروپا Copyright Geert Vanden Wijngaert/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
Copyright Geert Vanden Wijngaert/Copyright 2024 The AP. All rights reserved
نگارش از Farhad MirmohammadsadeghiJack Schickler
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سازمان شفافیت بین‌الملل با انتشار گزارشی از درآمد‌های خارج از پارلرمان نماینده‌های اروپا خواستار اعمال کنترل جدی‌تر بر فعالیت‌های آن‌ها شد. بنابر این گزارش برخی از نماینده‌ها بیش از حقوق ۱۰ هزار دلاری پارلمان، از شرکت‌های لابی‌گر حقوق می‌گیرند.

آگهی

بنابر گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل که در روز دوشنبه ۶ مه منتشر شد، نمایندکان پارلمان اروپا در مجموع سالیانه بیش از ۸.۶ میلیون یورو از طریق اشتغال در خارج از این پارلمان، از جمله در شرکت‌های خصوصی که به لابی‌گری در بروکسل می‌پردازند، درآمد دارند.

بنابر این گزارش، بیش از دو سوم این نمایندگان علاوه بر فعالیت در پارلمان در شغل‌های دیگری نیز فعالیت می‌کنند و درآمد ثانویه آن‌ها در برخی موارد حتی بیش از حقوق ۱۰ هزار یوریویی‌شان از پارلمان است. بعضی از آن‌ها نیز عضو هیات مدیره شرکت‌هایی با فعالیت بسیار مرتبط به شغل اصلی‌شان‌ هستند.

اتحادیه اروپا سال گذشته به دنبال رسوایی «قطرگیت» و افشای تاثیر نفوذ خارجی بر فرآیند قانون‌گذاری، قوانین خود را به این معنا که اکنون نمایندگان ملزم به ارائه جزئیات بیشتری از درآمد‌های خارجی هستند، سختگیرانه‌تر کرد. با این حال سازمان شفافیت بین‌الملل این قوانین را همچنان به اندازه کافی الزام‌آور نمی‌داند و خواستار وضع ممنوعیت بر نمایندگان پارلمان اروپا برای داشتن شغل دوم شد.

کدام نماینده بیشترین درآمد خارج از پارلمان را دارد؟

ویکتور اوسپاسکیچ، نماینده لیتوانیایی در صدر فهرست بالاترین درآمد خارج از پارلمان نمایندگان قرار دارد. او با کار برای شرکتی با نام «ادورویتا یو‌ای‌بی» (Edvervita UAB) سالانه سه میلیون دلار درآمد دارد.

بنابر اعلام رسانه‌های محلی، آقای اوسپاسکیچ و فرزندانش مالک «ادورویتا یو‌ای‌بی» هستند و این شرکت با منافع تجاری در روسیه ارتباط نزدیکی دارد.

این نماینده لیتوانیایی اخیرا به دلیل اظهارات همجنس‌گرا هراسانه از حزب میانه‌رو و لیبرال «تجدید اروپا» (Renew Europe) اخراج شد.

اگرچه درآمد چشمگیر ویکتور اوسپاسکیچ از شرکت خودش حاصل می‌شود، اما دیگر نمایندگان در هیات مدیره شرکت‌های دیگر حضور دارند و یا به آن‌ها مشاوره می‌دهند.

در رتبه دوم این فهرست مانفرد وبر، نماینده آلمانی پارلمان اروپا و رئیس حزب «مردم اروپا» قرار دارد. او ماهانه ۱۴ هزار دلار از خارج پارلمان و بیشتر به دلیل جایگاهش به عنوان ریاست حزب «مردم اروپا» درآمد دارد.

مونیکا هولمایر، دیگر نماینده آلمانی پارلمان اروپا و عضو حزب «مردم اروپا» با درآمد سالانه ۷۵ هزار یورو از طریق فعالیت برای شرکت «بی‌وا ای‌جی» (BayWa AG) در زمینه کشاورزی و انرژی، در جایگاه‌های بعدی این فهرست قرار دارد.

اکسل وس آلمانی، او هم از حزب «مردم اروپا» با درآمد سالانه ۵۴ هزار یورو از طریق کار به عنوان مشاور حفاظت داده برای «دویچه تلکوم»، شرکت مخابرات آلمانی و موسسه حقوقی «بیتمان»، نفر بعدی در این فهرست است.

اگرچه بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، نمایندگان پارلمان اروپا مجاز به اختیار مشاغل ثانویه هستند، اما آن‌ها اجازه ندارند به عنوان لابی‌گر فعالیت کنند. بنابر این وقتی آن‌ها در شرکت‌هایی فعالیت می‌کنند که به دنبال نفوذ در سیاست اتحادیه اروپا هستند، موضوع سوال برانگیز می‌شود.

رافائل کرگوئنو، کارمند ارشد بخش سیاست سازمان شفافیت بین‌الملل اتحادیه اروپا در گفتگو با یورونیوز گفت: «ممکن است نماینده خود در فعالیت‌های مرتبط با لابی‌گری دخیل نباشد. با این حال هرچه خلاء‌های قانونی بیشتر باشد، کار سخت‌تر می‌شود.»

شرکت «بی‌وا ای‌جی» در فهرست لابی‌گران اتحادیه اروپا به عنوان منتفع در سیاست‌های مرتبط با کشاورزی ثبت شده و «دویچه تلکوم» نیز حفاظت از داده و هوش مصنوعی را به عنوان سیاست‌های مرتبط ذکر کرده است.

خانم هولمایر که ریاست کمیته کنترل بودجه پارلمان اروپا را بر عهده دارد، در دوره نماینگی خود اصلاحاتی را در رابطه با سیاست‌های مرتبط با کشاورزی اروپا ارائه کرده بود. گزارش آقای وس به کمیته هوش مصنوعی پارلمان اروپا نیز با ارجاعاتی به حریم خصوصی همراه بود.

وس با ارسال بیانیه‌ای به یورونیوز گفت: «فعالیت من در شغل ثانویه اعلام شده‌ام به ندرت با فعالیت‌هایم به عنوان نماینده پارلمان اروپا ارتباط دارد. اما زمانی هم که این با هم مرتبط‌اند، من با هدف جلوگیری از تضاد منافع، تنها بر روی قوانین از پیش تکمیل شده و تفاسیر قانونی آن‌ها اظهار نظر می‌کنم.»

لابی‌گری یا تاثیر گسترده اجتماعی؟

برخی از قانونگذاران اروپایی می‌گویند که موقعیت آن‌ها در شرکت‌های بزرگ به بهبود سیاست‌گذاری‌شان کمک می‌کند.

خانم هولمایر می‌گوید: «به نظر من این که نمایندگان پارلمان اروپا نیز مسئولانه در جامعه و تجارت مشارکت کنند، بسیار مهم است. سیاستمداران نه تنها باید در صد امور سیاسی سیاسی فعال باشند، بلکه باید خارج از پارلمان نیز فعالیت داشته باشند. البته همه چیز باید شفاف باشد.»

او افزود: « یکی از معدود شرکت‌های بزرگ اروپایی است که در زمینه کشاورزی و انرژی‌های تجدیدپذیر توان رقابت با شرکت‌های چینی و آمریکایی را دارد. من تصمیم‌های سیاسی خود را کاملا مستقل اتخاذ می‌کنم.»

آگهی

هولمایر در مورد سمتی که به طور متوسط ماهانه شش هزار یورو به علاوه هزینه‌های سفر برای او درآمد دارد، گفت: «تجارب و دانش من در سازمان‌های مختلف یا در بی‌وا، مرا غنی می کند.»

رافائل کرگوئنو می‌گوید که «تضاد منافع» نمایندگان تنها توسط یک نهاد مستقل و با منابع کافی قابل ردیابی است، به همین دلیل هم او هیچ‌یک از نمایندگان پارلمان اروپا را به انجام اقدامی نامناسب و خلاف قانون متهم نمی‌کند.

آقای کرگوئنو خاطرنشان کرد که بسیاری از کشورهای دیگر پا را فراتر گذاشته و قانونگذاران را از داشتن مشاغل ثانویه منع کرده‌اند.

او همچنین ادعای خانم هولمایر را مبنی بر این که فعالیت خارج از اتحادیه اروپا به داشتن چشم‌انداز گسترده‌تر کمک می‌کند، رد کرد و گفت: «گروه‌های لابی‌گری برای همین امر وجود دارند.»

رافائل کرگوئنو افزود: «بیش از ۱۲ هزار سازمان در بروکسل مستقرند که اطمینان دارم منافعی بیش از صرف مشاوره با نمایندگان پارلمان، دارند. به هرحال عضویت در هیات مدیره چنین شرکت‌های فعالیت کاملا متفاوتی محسوب می‌شود.»

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله به نماینده پارلمان اروپا؛ وزیر کشور آلمان بر مقابله با خشونت‌های سیاسی تاکید کرد

پیشتازی راست افراطی فرانسه در نظرسنجی تازه انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا

نخست‌وزیر ایتالیا پا به عرصه انتخابات پارلمان اروپا گذاشت