Eventsمناسبت ها
Loader

Find Us

FlipboardInstagramLinkedinTelegram
Apple storeGoogle Play store
آگهی

پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد

پلیس کانادا روز پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴ تظاهرکنندگان حامی فلسطین و اسرائیل را در محوطه دانشگاه مک گیل در مونترال جدا کرد.
پلیس کانادا روز پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴ تظاهرکنندگان حامی فلسطین و اسرائیل را در محوطه دانشگاه مک گیل در مونترال جدا کرد. Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

در پی رد درخواست دانشجویان مبنی بر قطع ارتباط با دانشگاه های اسرائیلی مدیریت دانشگاه علوم سیاسی پاریس (سیانس‌پو) از تعطیلی ساختمان اصلی خود در پاریس در روز جمعه ۳ ماه مه (۱۴ اردیبهشت) به دلیل ادامه اعتراضات خبر داد. در کانادا نیز برخی از دانشگاه‌ها شاهد برگزاری تجمعات در حمایت از مردم فلسطینی بودند.

آگهی

ساعاتی پس از اعلام خبر تعطیلی «سیانس پو» پاریس، نیروهای پلیس با هدف پاکسازی محوطه دانشگاه شدند. در ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی دانشجویان حامی فلسطین با سر دادن شعارهای اعتراضی خواستار برقراری عدالت شدند. آن‌ها تکرار می کردند: «همینجا می‌مانیم و تکان نمی‌خوریم.»

یوناتان آرفی، رئیس شورای نمانیدگی نهادهای یهودی در فرانسه همزمان طی اظهاراتی خواستار توسل به قهوه قهریه برای متفرق کردن این دانشحجویان شد.

در حالیکه اعتراضات دانشجویان علیه اسرائیل وارد دومین هفته خود در فرانسه شده است، امتناع دانشگاه سیانس‌پو از ایجاد کارگروهی برای بررسی روابط با دانشگاه‌های اسرائیلی در نتیجه گردهمایی روز پنج شنبه در دانشگاه سیانس‌پو، برخی از دانشجویان را در سراسر شعب دانشگاه علوم سیاسی فرانسه به ادامه اعتراضات ترغیب کرده‌ است، چرا که آن‌ها عموما خواستار قطع شدن این روابط بر سر جنگ غزه هستند.

مدیریت سیانس پوی پاریس شامگاه پنجشنبه دوم مه از تعطیلی ساختمان‌های اصلی دانشگاه در روز جمعه خبر داد. دلیل اتخاذ این تصمیم رای به اشغال مجدد دانشگاه در مجمع عمومی از سوی دانشجویان طرفدار فلسطین عنوان شده است.
به دلیل تصویب کمیته فلسطینی دانشجویان مبنی بر ادامه اشغال دانشگاه توسط چند صد دانشجو در حمایت‌ از مردم فلسطینی کارمندان این دانشگاه نیز همچنان به دورکاری ادامه خواهند داد.

در همین حال ژان باسر، مدیر موقت دانشگاه سیانس‌پو که امانوئل ماکرون نیز از آن فارغ‌التحصیل شده است، گفت: «سیانس‌پو باید در نظر بگیرد که آیا در مورد مسائل عمده سیاسی باید موضع‌گیری کند یا خیر، و بازنگری در سیاست‌های کلی در دستور کار نیست.»

خواسته‌های دانشجویان فرانسه

در همین باره سخنگوی کمیته فلسطینی دانشجویان این دانشگاه گفت که تاکنون هیچ‌یک از خواسته‌های آنان برآورده نشده است. در میان فهرست مطالبات کمیته، پایان دادن به ارتباط با نهادهایی که «ایدئولوژی‌های صهیونیستی» را دنبال می کنند، دیده‌ می‌شود.

دانشگاه سیانس‌پو با دانشگاه بن گوریون، دانشگاه خصوصی رایشمن در منطقه تل آویو و دانشگاه عبری بیت‌المقدس (اورشلیم) برنامه همکاری مشترک دارد.

 پیش از این، وزیر آموزش عالی فرانسه نیز از رؤسای دانشگاه‌ها خواسته بود تا در برابر بسیج فزاینده دانشجویانی که خواستار آتش بس در جنگ بین حماس و اسرائیل هستند، «از حداکثر اختیارات خود استفاده کنند.» 

بر طبق اعلام کمیته فلسطین دانشگاه سیانس‌پو شش دانشجو برای محکوم کردن همکاری با دانشگاه‌های اسرائیل دست به اعتصاب غذا زده اند. 

سایر دانشگاه‌های فرانسه

تنش و درگیری در دانشگاه‌های فرانسه نظیر دانشگاه‌های آن سوی اقیانوس اطلس نزدیک دو هفته است که ادامه دارد. در بعد از ظهر پنج‌شنبه نیز نزدیک به ۳۰۰ دانشجو از دانشگا‌های مختلف در مقابل دانشگاه سوربن گرد هم آمدند و اردویی متشکل از ۲۰ چادر ترتیب دادند. در دوشنبه ۲۹ آوریل پلیس برای متفرق کردن دانشجویان سوربن، مداخله کرده بود.

پردیس دانشگاهی جردن در اکول نرمال سوپریور(ENS) پاریس نیز در روز پنجشنبه توسط دانشجویان مسدود شد. 

در شهر لیل واقع در شمال فرانسه، موسسه مطالعات سیاسی بسته شد. همچنین دسترسی به مدرسه عالی روزنامه نگاری (ESJ) نیز مسدود شد. دانشجویان دانشگاه علوم سیاسی شهر گرنوبل نیز اعتراضات خود را به دلیل ارتباط این دانشگاه با دانشگاه بن گوریون اعلام کردند.

ده ها نفر در دانشگاه علوم سیاسی لیون در عصر پنجشنبه یک سالن آمفی تئاتر را اشغال کردند. در سنت اتین واقع در جنوب لیون تعداد انگشت شماری از دانشجویان که خواستار آتش بس در غزه بودند، دسترسی به یک سایت دانشگاهی را مسدود کردند. 

اعتراضات به دانشگاه‌های کانادا نیز کشیده شد

در کانادا نیز فرانسوا لیگا، بالاترین مقام اجرائی استان کبک روز پنجشنبه هشدار داد که تحصن دانشجویان در دانشگاه مک‌گیل مونترال باید برچیده شود، حال آنکه دانشجویان دیگری نیز در برخی از بزرگترین مراکز آموش عالی کانادا در حمایت از فلسطینیان تجمع برپا کردند.

هر چند که دانشگاه مک گیل درخواست مداخله پلیس برای برچیدن این تجمع را کرده بود، اما نیروهای مجری قانون روز پنجشنبه برای پاکسازی محل تحصن دانشجویان وارد عمل نشدند و عصر پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که صرفا وضعیت را زیر نظر خواهند داشت.

دانشجویان همچنین در مراکز آموزش عالی کانادا از جمله دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه اتاوا نیز دست به تحصن زدند. در دانشگاه تورنتو حدود ۱۰۰ معترض با برپایی ده‌ها چادر در فضای سبز محصور شده دانشگاه تجمع کردند.

برپایی چادر در محوطه دانشگاه تورنتو در تاریخ پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴ به نشانه حمایت از فلسطینیان
برپایی چادر در محوطه دانشگاه تورنتو در تاریخ پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴ به نشانه حمایت از فلسطینیانآسوشیتدپرس

تحصن‌کنندگان کانادایی چه خواسته‌ای دارند؟

در بیانیه‌ برگزارکنندگان آمده است که مادامی که این دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری‌های خود را فاش نکند و به سرمایه‌گذاری‌هایی که منجر به بقای «آپارتاید اسرائیل، اشغال و شهرک‌سازی غیرقانونی در سرزمین‌های فلسطینی می‌شود» پایان ندهند و شراکت خود با برخی مؤسسات آکادمیک اسرائیلی را قطع نکند، این تحصن هم ادامه خواهد داشت.

علاوه بر این، روز پنجشنبه یک تظاهرات به طرفداری از اسرائیل نیز در مونترال برگزار شد. در این اعتراضات، پلیس فاصله بین گروه حامیان اسرائیل و گروه حامیان فلسطینیان را حفظ کرد.

آگهی

برخی از گروه‌های یهودی، حامیان فلسطین را به یهودی‌ستیزی متهم کردند. اما برگزارکنندگان تحصن این اتهام را رد کرده و خاطرنشان کردند که برخی از افرادی که به جمع آن‌ها پیوسته‌اند نیز خود از جوامع یهودی هستند.

طرفداران اسرائیل در بیرون از محوطه دانشگاه مونترال روز پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴
طرفداران اسرائیل در بیرون از محوطه دانشگاه مونترال روز پنج‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۴آسوشیتدپرس

اعتراضات کانادایی در حالی برگزار می شود که پلیس صدها نفر را در محوطه دانشگاه‌های ایالات متحده دستگیر کرده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

خواننده تونسی ترانه‌ای با ملودی سلطان قلب‌ها را به یاد نیکا شاکرمی بازخوانی کرد

یورش سحرگاهی پلیس آمریکا به دانشگاه کالیفرنیا؛ جو بایدن: آزادی بیان و حکومت قانون باید رعایت شود

نگاهی به بیش از هفت دهه روابط ویژه آمریکا و اسرائیل؛ از تشکیل اولین دولت یهود تا به امروز