آیا اونروا به حماس برای حمله ۷ اکتبر به اسرائیل کمک کرده بود؟

عکس آرشیوی
عکس آرشیوی Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

چند ماه پیش اسرائیل مدعی شد که عده‌ای از کارکنان آژانس امدادرسانی سازمان ملل در حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل مشارکت داشته‌‌اند. در پی این اتهامات شماری از کشورهای غربی کمک‌های مالی خود را به این نهاد به حالت تعلیق در آوردند. اما آیا واقعا آژانس اونروا به حماس کمک کرده بود؟

آگهی

هیات مستقلی که برای بررسی بی‌طرفی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه (اونروا)، تشکیل شده بود می‌گویند که اسرائیل هنوز هیچ مدرکی برای اتهامات مطرح شده مبنی بر عضویت ۴۰۰ نفر از کارکنان اونروا در گروه‌های «تروریستی» ارائه نکرده است.

این هیات به رهبری کاترین کولونا، وزیر خارجه سابق فرانسه، اعلام کرد که اسرائیل از سال ۲۰۱۱ هرگز نسبت به کارمندان این نهاد ابراز نگرانی نکرده بود.

در گزارش ۴۸ صفحه‌ای این هیات آمده است که اونروا سازوکار سختگیرانه‌ای در خصوص حفظ اصل بی‌طرفی دارد و این آژانس به طور معمول لیست کارمندان خود از جمله حدود ۱۳ هزار نفر از کارمندانش در غزه را با کشورهای میزبان به اشتراک می‌گذارد.

به گفته آن‌ها وزارت خارجه اسرائیل به این هیات اطلاع داد که تا مارس ۲۰۲۴ شماره شناسایی فلسطینی‌ها در لیست کارکنان این نهاد وجود نداشته است.

این بررسی پس از آن انجام شد که اسرائیل ادعا کرد که ۱۲ کارمند اونروا در حمله حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل مشارکت داشته‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، اخیرا گفته بود که در حالی کشورها کمک مالی خود را به این آژانس کاهش داده‌‌اند که عملیات نظامی اسرائیل در ماه‌های اخیر این منطقه را به «منظره‌ای جهنمی از وضعیت انسانی» ساکنان آن تبدیل کرده است و ۲.۳ میلیون نفر در غزه به غذا، آب، سرپناه و پزشک نیاز دارند.

اتهامات وارده از سوی اسرائیل باعث شده تا ۱۵ کشور از جمله ایالات متحده، بزرگترین کمک کننده مالی به این سازمان، و شمار دیگری از کشورها از جمله کانادا، آلمان، ایتالیا، ژاپن کمک‌های مالی خودشان را به اونروا متوقف کنند و این آژانس وابسته به سازمان ملل متحد را در وضعیت بحرانی قرار دهند.

با کاهش کمک‌های مالی به این نهاد بشردوستانه، مشکلات جدی برای ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان غزه که اغلب به غذا، آب و سرپناه دسترسی ندارند، ایجاد شود.

حالا اما پس از انجام تحقیقاتی در این زمینه اکثر کشورهای کمک کننده در هفته‌های اخیر کمک مالی خود را از سر گرفتند.

رئیس امور بشردوستانه اتحادیه اروپا پس از این‌که اسرائیل نتوانست مدرکی دال بر عضویت و همکاری کارمندان اونروا با گروه حماس ارایه دهد از کشورها خواست تا به این آژانس کمک مالی کنند.

در گزارش هیات تحقیقاتی بر اهمیت سازمان اونروا تاکید شده و از آن به عنوان امری «ضروری» برای فلسطینی‌ها یاد شده است.

این هیات می‌گوید: «در غیاب راه حل سیاسی، کمک‌های بشردوستانه خدمات ضروری را به مردم ارائه می‌دهد و اونروا نقشی حیاتی در غزه ایفا می‌‌کند».

اونروا در سال ۱۹۴۹ پس از جنگ تأسیس اسرائیل و آوارگی و اخراج ۷۰۰ هزار فلسطینی، با قطعنامه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاسیس شد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

این سازمان امروزه به نیازهای مدنی و بشردوستانه‌ ۵.۹ میلیون نفر از آوارگان در نوار غزه، کرانه‌ی باختری و اردوگاه‌های بزرگ در کشورهای عربی همسایه رسیدگی می‌کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رئیس امور بشردوستانه اتحادیه اروپا: اسرائیل مدرکی برای حمایت از ادعاهایش علیه اونروا ارائه نکرده است

درخواست سازمان ملل برای ادامه کمک‌های مالی به اونروا؛ گوترش: ۹ کارمند امداد‌رسان در غزه اخراج شدند

فهرست رو به رشد کشورهای تعلیق‌کننده کمک به آژانس کمک‌رسانی سازمان ملل به فلسطینیان؛ اونروا چیست؟