نگاه متفاوت احزاب فرانسه به راهپیمایی علیه یهودستیزی

France Anti Semitism Marches
France Anti Semitism Marches Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

« ژرار لارشه»، رئیس مجلس سنا و «یائل برون پیوه»، رئیس مجلس ملی فرانسه روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای مشترک خواستار توقف «جنجال‌های بی‌فایده‌ای» شدند که پیرامون برگزاری یک راهپیمایی در این کشور برای رد «یهودستیزی» شکل گرفته است.

آگهی

در این بیانیه آمده است: «جنجال‌های غیرضروری باید متوقف شود. راهپیمایی روز یکشنبه یک رویکرد فردی، مستقل و مدنی است. نشان دادن چنین وحدت ملی یک وظیفه است.»

فراخوان برای برگزاری این راهپیمایی، از سوی رؤسای دو مجلس فرانسه و با توجه به افزایش حوادث مرتبط با یهودستیزی در این کشور منتشر شده؛ با این وجود در هفته جاری نزاع سختی میان احزاب سیاسی فرانسه در این باره شکل گرفته است.

حزب چپ افراطی فرانسه یعنی «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» این راهپیمایی را بایکوت کرده و در مقابل، حزب راست افراطی این کشور موسوم به «اجتماع ملی» از برگزاری آن حمایت کرده است.

حمایت حزب «اجتماع ملی» از این راهپیمایی، دردسر جدیدی برای چپ‌ها و چپ‌های میانه فرانسه بوجود آورده است که استدلال می‌کنند این حزب در واقع همان حزب راست افراطی «جبهه ملی فرانسه» است که تغییر نام داده و رهبر پیشین آن یعنی ژان ماری لوپن، منکر هولوکاست بوده و به همین دلیل نیز در دادگاه محکوم شده است.

چپ‌های فرانسه به همین دلیل می‌گویند که حزب راست افراطی «اجتماع ملی» جایی در این راهپیمایی ندارد.

در همین راستا فابین روسل، رهبر حزب کمونیست فرانسه اعلام کرد که «در کنار» حزب مارین لوپن در این راهپیمایی شرکت نخواهد کرد. با این وجود آقای روسل در گفتگویی تلویزیونی تاکید کرد که برگزاری یک راهپیمایی «علیه یهودستیزی» ضروری است و افزود: «شاید در جای دیگری راهپیمایی کنیم، اما نه با آنها.»

مارین لوپن، رهبر راست افراطی فرانسه نیز اعلام کرد با وجود تمام اعتراضات و مخالفت‌ها، در این راهپیمایی شرکت خواهد کرد و گفت: «هرچه تعداد افراد بیشتر باشند، بهتر است.»

او همچنین گفت اگر حضورش در این راهپیمایی تا این اندازه مشکل آفرین شده، آماده است در انتهای جمعیت قرار بگیرد.

کاخ الیزه و ماکرون

در این میان امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هنوز نگفته است که آیا قصد دارد در این راهپیمایی شرکت کند یا خیر.

الیویه وران، سخنگوی دولت نیز تنها اعلام کرده است که الیزابت بورن، نخست‌وزیر این کشور در راهپیمایی شرکت خواهد کرد.

امانوئل ماکرون اگرچه هنوز تصمیم خود را درباره حضور در این راهپیمایی اعلام نکرده اما در سخنرانی اخیر خود هشدار داد که یهودستیزی دوباره در فرانسه در حال افزایش است و «بدون ترس یا شرم نمایش داده می‌شود».

جنجال بر سر برگزاری این راهپیمایی در حالی ادامه دارد که به گفتۀ «ژرالد دارمنن»، وزیر کشور فرانسه، از زمان حمله ۷ اکتبر حماس به شهروندان اسرائیل، دست‌کم ۱۱۵۹ اقدام ضد یهود ثبت شده است.

فرانسه میزبان بزرگ‌ترین جمعیت یهودی و مسلمان اروپاست و اغلب درگیری‌ها در خاورمیانه منجر به تنش میان این دو گروه می‌شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اتحادیه اروپا: با یهودستیزی و نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان مبارزه می‌کنیم

پلیس بریتانیا درباره «یهود ستیزی» در حزب کارگر تحقیق می‌کند

نقش ستاره‌ داوود بر نمای چندین ساختمان در پاریس؛ دادستانی فرانسه تحقیقات را آغاز کرد