دست‌کم ۱۸ امدادگر یک سازمان غیردولتی سوئیسی در افغانستان بازداشت شدند

Afghanistan
Afghanistan Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دست‌کم ۱۸ نفر از کارکنان یک سازمان غیردولتی سوئیسی از جمله یک زن شهروند ایالات متحده، توسط مقامات طالبان دستگیر و به تبلیغ برای دین مسیحیت متهم شدند.

آگهی

بر اساس بیانیه‌ای که در وبسایت این سازمان غیردولتی (IAM) منتشر شده، این افراد از مرکز فعالیتشان در ولایت غور واقع در مرکز افغانستان ربوده و به کابل، پایتخت منتقل شده‌اند. 

بیانیه می‌افزاید که ۱۷ عضو دستگیر شدۀ دیگر، همگی شهروندان افغانستان بوده‌اند و دستگیری آنها نیز در دو مرحله انجام شده است. 

در اولین دستگیری، دو تبعه افغان به همراه شهروند آمریکایی عضو گروه، روز یکشنبه ۳ سپتامبر در دفتر این سازمان دستگیر شدند. سپس نیروهای طالبان بار دیگر در روز چهارشنبه ۱۳ سپتامبر به این دفتر بازگشتند و ۱۵ تن دیگر از کارکنان افغان را دستگیر کرده‌اند.

عبدالوحید حماس غوری، سخنگوی والی غور نیز روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، دستگیری در مجموع ۲۱ نفر از جمله یک تبعه آمریکا را تایید کرد.

او همچنین گفت که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، مدتی این گروه را زیر نظر داشته‌اند.

اگرچه این سازمان غیردولتی می‌گوید که تا کنون هیچ اطلاعاتی درباره علت دستگیری کارکنانش دریافت نکرده، اما سخنگوی والی غور بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که «اسناد و صداهای ضبط شده نشان می‌دهد آنها مردم را برای پیوستن به دین مسیحیت دعوت می‌کردند.»

این سازمان غیردولتی از سال ۱۹۶۶ میلادی در افغانستان حضور دارد و اگرچه در ابتدا در بخش درمان بیماری‌های چشم فعالیت می‌کرد اما به تدریج فعالیت در سایر زمینه‌های بهداشتی همچنین آموزش در این بخش‌ها را نیز آغاز کرد.

این سازمان غیردولتی در جریان حملاتی که در سال ۲۰۱۰ میلادی در شمال افغانستان روی داد، ۱۰ پزشک خود که ۸ تن از آنها خارجی بودند را نیز از دست داد.

در آن زمان، طالبان همچنین یک گروه شورشی به نام «حزب اسلامی» مسئولیت حملات را بر عهده گرفت و اعلام کرد که امدادگران «مسیونرهای مسیحی» و «جاسوسان ناتو» هستند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پایان غیبت چند ماهه؛ رییس‌الوزرایِ حکومت طالبان به سر کارش در کابل بازگشت

نخستین مراسم رسمی برای معرفی یک سفیر؛ جاوشینگ استوارنامه خود را به رئیس الوزرای طالبان ارائه کرد

مبارزه علیه سرکوب زنان توسط طالبان؛ دو کنش‌گر افغان در آلمان اعتصاب غذا کردند