پلیس آلمان یک مرد سوری را به ظن ارتکاب جنایت علیه بشریت بازداشت کرد

پلیس آلمان
پلیس آلمان Copyright Fabian Sommer/(c) Copyright 2023, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten
Copyright Fabian Sommer/(c) Copyright 2023, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بنابر اعلام دادستان، این مرد که «احمد.ح» نام‌ دارد، در روزهای آغازین جنگ داخلی سوریه فرماندهی یک گروه شبه‌نظامی هوادار بشار اسد را برعهده داشته است.

آگهی

بر اساس اظهارات دادستان‌، مظنون از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ میلادی رهبری یک گروه شبه‌نظامی وفادار به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را در منطقه تضامن در حومه دمشق، پایتخت سوریه بر عهده داشته است. 

به گفته دادستان‌، این شبه‌نظامیان در همکاری با یک شاخه اطلاعاتی نظامی، دست‌کم ۴۷ نفر را در منطقه اعدام کرده‌اند. 

آنها همچنین با استقرار ایست‌‌های بازرسی‌، مردم را «بصورت خودسرانه» بازداشت می‌کردند و این بازداشت‌ها معمولا به اخاذی از خانواده‌ها یا کار اجباری و شکنجه ختم می‌شد.  

در یک مورد، ادعا می‌شود که مظنون با مشت به صورت یکی از بازداشت‌شدگان زده و سپس به افرادش دستور داده است تا ساعت‌ها او را با لوله‌های پلاستیکی شکنجه کنند. 

در موردی دیگر، ادعا می‌شود که مظنون و افراد شبه‌نظامی گروهش یک غیرنظامی را در یک ایست بازرسی ابتدا مورد ضرب و جرح قرار دادند، سپس دست و پایش را بسته و درحالی که سرش روی زمین کشیده می‌شد، با خود برده‌اند. 

در دو مورد دیگر دادستان‌ها می‌گویند که «احمد. ح» به همراه شبه‌نظامیان وفادارش ۲۵ تا ۳۰ نفر وادار کرده‎‌ا‌ند تا یک روز کامل در نزدیکی خط مقدم جبهه نبرد و زیر آتش جنگ بدون آب و غذا کیسه‌های شن را جابجا کنند. در طول این مدت نیز بازداشت‌شدگان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دادند.  

قاضی روز پنج‌شنبه اعلام کرد قرار بازداشت مظنون را تا صدور کیفرخواست احتمالی تمدید خواهد کرد.

دادستان‌های آلمانی در محاکمه این فرد به «اصل صلاحیت قضایی جهانی» مراجعه کرده‌اند که به موجب آن دولت‌ها حق و گاهی تعهد دارند مرتکبان جنایات بین‌المللی را فارغ از محل ارتکاب، تابعیت مرتکبان و قربانیان، مورد تعقیب و مجازات قرار دهند. 

این اصل در سال ۲۰۲۲ برای نخستین‌بار منجر به محکومیت یک مقام ارشد سوری به جنایت علیه بشریت شد. 

حمید نوری، کارمند سابق قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز در سوئد تحت همین اصل به دلیل «مشارکت در اعدام‌ دست‌جمعی زندانیان عقیدتی سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷» محاکمه و به حبس ابد محکوم شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

یکی از اعضای پیشین «فراکسیون ارتش سرخ» پس از ۳۰ سال توسط پلیس آلمان دستگیر شد

دولت آلمان بابت آرایش آنگلا مرکل ۵۵ هزار یورو هزینه کرده است

گزارش سازمان ملل متحد: برخورد چین با اویغورها می‌تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود