گزارش چیلکات تونی بلر را در موقعیت نامناسبی قرار داده است

گزارش چیلکات تونی بلر را در موقعیت نامناسبی قرار داده است
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سرانجام پس از هفت سال تحقیقات، کمیسیون چیلکات گزارش خود در مورد حضور نظامی بریتانیا در فاصلۀ سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ در عراق را منتشر کرد.

آگهی

سرانجام پس از هفت سال تحقیقات، کمیسیون چیلکات گزارش خود در مورد حضور نظامی بریتانیا در فاصلۀ سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ در عراق را منتشر کرد.

طبق این گزارش، تونی بلر، نخست وزیر وقت بریتانیا بدون آنکه گزینه های مسالمت آمیز را بکار ببرد و آمادگی مقابله با نتایج حاصل از این مداخلۀ نظامی را بدرستی بسنجد، نیروهای بریتانیایی را وارد این جنگ کرده است. در این گزارش همچنین تاکید شده است که دولت وقت بریتانیا اطلاعات ارائۀ شده توسط سرویس های اطلاعاتی را کنترل نکرده است.

سرجان چیلکات، رئیس این کمیسیون تحقیقاتی در کنفرانس خبری در هنگام ارائۀ این گزارش تاکید کرد که جنگ عراق «آخرین راه نبود» و فرماندهان نظامی بریتانیا نیز تصمیمات اشتباهی گرفته اند.

نخست وزیر سابق بریتانیا در واکنش به این گزارش گفت: «متواضعانه از مردم بریتانیا می خواهم این حرف مرا بپذیرند که در آن زمان باور داشتم این تصمیم درست ترین راه بود، بر اساس تهدیداتی که احساس می کردیم و اطلاعاتی که در اختیار داشتیم.»

در پی انتشار این گزارش، خانواده های سربازان بریتانیایی کشته شده و تعدادی از معترضان به این مشارکت نظامی در لندن تجمع کردند.

مادر یکی از سربازان کشته شده در عراق می گوید: «پس از این گزارش تونی بلر باید قطعا در دادگاه لاهه به [اتهام] جنایت جنگی محاکمه شود.»

یکی از مسئولان سازمان «اتحاد برای جنگ را متوقف کنید» نیز با اشاره به اینکه این سازمان برای تحریم های سیاسی علیه تونی بلر کارزاری به راه می افتد گفت: «او نباید بعنوان یک فرد قابل احترام، دور بیافتد و در استودیوهای تلویزیونی، همانطور که قبلا اینکار را می کرد، ظاهر شود. زندگی سیاسی وی کاملا پایان یافته است.»

در طول شش سال حضور نیروهای نظامی این کشور در عراق، ۱۷۹ سرباز بریتانیایی کشته شدند. طبق آمارهای مختلف اعلام شده، جنگ در عراق به رهبری آمریکا نیز منجر به مرگ دست کم ۱۰۰ هزار غیرنظامی عراقی شده است. در اختیار داشتن سلاح های کشتار جمعی توسط دولت صدام حسین یکی از بهانه های آغاز این جنگ به فرمان جرج بوش بود.

این جنگ به ناآرامی های گسترده تری در عراق منجر شده که با قدرت گرفتن گروههای سلفی مانند داعش این کشور را در بحران عمیقی فرو برده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نکات کلیدیِ گزارش سر جان چیلکات درباره حمله به عراق

آیا با داروهای کاهش وزن، افکار خودکشی به سر می‌زند؛ آژانس دارویی اروپا نتیجه تحقیقات را منتشر کرد

چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟