کاخ سفید: ایران برای دسترسی به بازارهای جهانی از حزب‌الله حمایت نکند

کاخ سفید: ایران برای دسترسی به بازارهای جهانی از حزب‌الله حمایت نکند
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

اریک شولتز، یکی از سخنگویان کاخ سفید روز دوشنبه ۲۷ ژوئن از تهران خواست تا برای تامین منافع ایران، به حمایت از حزب‌الله لبنان پایان دهد.

آقای شولتز در یک نشست مطبوعاتی و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره سخنان هفته گذشته سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره تامین تمامی منابع مالی این گروه از سوی ایران گفت: « می‌دانیم که ایران از تروریسم حمایت می‌کند. همچنین می‌دانیم که ایران از حزب‌الله حمایت می‌کند. به دلیل همین رفتار ایران شدیدترین و سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه این کشور اعمال می‌کنیم. آن‌ها [ایرانی‌ها] باید بدانند که رفتار خودشان چنین عواقبی را در پی دارد.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان پس از مسدود شدن حساب‌های بانکی این حزب سیاسی-نظامی در لبنان با اشاره به حمایت تمام‌عیار ایران گفته بود که محدودیت‌های جدید تاثیر منفی بر این جریان نخواهد گذاشت.

حزب‌الله لبنان از زمان تاسیس در دهه ۸۰ میلادی تاکنون، تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران بوده و روابط بسیار نزدیکی با تهران دارد. پس از خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ و به ویژه پس از جنگ ۳۴ روزه حزب‌الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۷(معروف به جنگ تموز)، حزب‌الله چه در عرصه سیاسی لبنان و چه در صحنه جنگ داخلی سوریه نقش فعالی دارد.

Hezbollah brushes off US sanctions, says money comes via Iran https://t.co/9PEiR1PhdSpic.twitter.com/YFOtxKwv2B

— FRANCE 24 (@FRANCE24) June 24, 2016

سخنگوی کاخ سفید با اشاره به نگرانی‌های ایران در دسترسی به بازارهای بین‌المللی گفت: «بازیگران (فعالان) به عملکرد ایران نگاه می‌کنند؛ اگر این کشور به تامین مالی تروریسم و تامین منابع حزب‌الله ادامه دهد، این رفتار تاثیر [منفی] خواهد داشت. فعالان مالی نمی‌خواهند با چنین کشوری تجارت کنند. ما از ایران می‌خواهیم به این رفتار خود پایان دهد، نه تنها به این دلیل که [چنین عملکردی] برای امنیت ملی خوب نیست، بلکه این کار منفعتی هم برای ایران ندارد.»

از زمان تبدیل بحران سیاسی سوریه به جنگ داخلی و به ویژه از سال ۲۰۱۲، نیروهای حزب‌الله لبنان همراه با ارتش عربی سوریه علیه مخالفان مسلح در جبهه‌های مختلف این کشور می‌جنگند. در تابستان سال گذشته، حزب‌الله عملیات گسترده‌ای را به منظور عقب راندن داعش و جبهه النصره از ارتفاعات القلمون در مرز لبنان و سوریه سازماندهی و اجرا کرد.

اسرائیل، آمریکا، استرالیا، فرانسه و کانادا حزب‌الله لبنان را در فهرست گروه‌های تروریستی طبقه‌بندی کرده اند. بریتانیا تنها شاخه نظامی این حزب را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسد. پس از بالا گرفتن اختلافات میان ایران و عربستان سعودی در ماه ژانویه سال ۲۰۱۵، شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب هم حزب‌الله لبنان را یک گروه تروریستی توصیف کردند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رهبران «گروه ۷» از تلاش جمعی برای تثبیت اوضاع همچنین احتمال وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خبر دادند

پیام ایران به واشنگتن: پاسخ به اسرائیل حتمی است اما نه عجولانه و تنش‌زا

آمریکا تسلیحات و مهمات توقیف شده ایران «برای حوثی‌ها» را در اختیار اوکراین گذاشت