پیامدهای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا برای اروپا و اسکاتلند

پیامدهای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا برای اروپا و اسکاتلند
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

بریتانیا پس از ۲۳ سال روابط پر فراز و نشیب با اتحادیه اروپا، بالاخره تصمیم به جدایی گرفت.

بریتانیا پس از ۲۳ سال روابط پر فراز و نشیب با اتحادیه اروپا، بالاخره تصمیم به جدایی گرفت. این اتفاق چه معنایی برای اروپا دارد؟ چه پیامدهایی برای بریتانیا و اسکاتلند خواهد داشت؟ در این گزارش «کندوکاو» به این پرسشها می پردازیم.

عده ای می گویند که ازدواج بی عیب و نقص وجود ندارد. رابطه اتحادیه اروپا و بریتانیا از همان ابتدا هم رابطه ای باز بود. حساب مشترک همیشه غیرممکن بود. زندگی مشترک ابتدا خوب بود اما وقتی سر وکله همسایه های دور و نزدیک پیدا شد دیگر زیاد جالب نبود و جنجالها بر سر پول و مقررات و قوانین بالا گرفت.

حالا بعد از ۲۳ سال روابط پر فراز ونشیب بالاخره بریتانیا از اتحادیه اروپا جدا شد. با شنیدن خبر جدایی عده ای در بهت و حیرت فرو رفتند و عده ای هم یک نفس راحت کشیدند. به هر حال ۲۳ ماه ژوئن برای هیچکس روز عادی نبود، روزی که بریتانیا تصمیم به ترک اتحادیه اروپا گرفت و روزی که اتحادیه اروپا باید بدون شریک ناراضی خود ادامه بدهد.

برای آن که کمی بیشتر با جزئیات این جدایی آشنا شویم در این برنامه کندکاو ابتدا با پیترکلپه، رئیس اداره اروپای آزاد در بروکسل که یک اندیشکده سیاسی مستقل است گفتگو می کنیم.

اکثریت مردم اسکاتلند که در همه پرسی سال ۲۰۱۴ میلادی رای به ماندن در اتحادیه اروپا داده اند، حال بدنبال استقلال از بریتانیا هستند. آیا برکسیت راه را برای همه پرسی استقلال باز می کند؟ درباره این موضوع با راس کیسی، یکی از اعضای حزب ملی اسکاتلند گفتگو می کنیم.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«پس از برکسیت بریتانیا همچنان به بازار واحد اتحادیه اروپا دسترسی خواهد داشت»

گفتگو با یکی از اعضای حزب ملی اسکاتلند درباره عواقب برکسیت

همه پرسی «برکسیت» در بریتانیا؛ اسکاتلندی ها چه می خواهند؟