ظریف: وضع بازرگانان پس از قانون محدودیت سفر به آمریکا بد نیست

ظریف: وضع بازرگانان پس از قانون محدودیت سفر به آمریکا بد نیست
نگارش از Soroush Jafari
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه ۲۳ خرداد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد و گزارشی از روند اجرای برجام را به نمایندگان ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آقای ظریف در پاسخ به سوالی درباره قانون تصویب شده در آمریکا پس از توافق هسته‌ای مبنی بر لغو روادید کسانی که به ایران سفر می‌کنند گفت: از همان روز اول و قبل از اینکه ماجرا به مطبوعات کشیده شود با آقای جان کری وزیر خارجه آمریکا تماس گرفتم و گفتم این کار خلاف قانون است و ایشان تعهد کرد که اقدام کند که در یک حوزه هم اقدام کرد.

وزیر خارجه ایران افزود: اطلاعاتی که ما داریم این است که بازرگانان اروپایی و کشورهای ۳۸ گانه‌ای که امکان سفر بدون روادید به آمریکا را داشتند امروز وضع‌شان بد نیست، البته اینطور نبوده که قبلا بدون روادید می‌رفتند، قبلا یک فرمی را روی کامپیوتر پر می‌کردند و پولی را می‌دادند و می‌توانستند یک بار به آمریکا بروند، اما الان یک ویزای ۱۰ ساله به آنها داده می‌شود که ۱۰ سال می‌توانند به آمریکا بروند.

وی افزود: ما آنچه از طرف های تجاری شنیدیم این است که این موضوع مانعی نخواهد داشت البته هنوز معتقدیم در ارتباطات مردمی و توریسم ممکن است مشکلاتی باشد که در این زمینه نیز مذاکرات خود را ادامه می دهیم و تلاش می‌کنیم موانع را برداریم.

ظریف با بیان اینکه طرف آمریکایی می‌داند که اگر این قانون آمریکایی مانع روابط اقتصادی با ایران شود نقض برجام خواهد بود و نباید این کار را انجام دهد گفت دوباره در جلساتی که با اعضای ۱+۵ خواهم داشت بر اجرای صحیح برجام تاکید خواهم کرد.

کنگره آمریکا اسفند ماه سال ۱۳۹۴ قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن شهروندان کشورهایی که تاکنون برای ورود به آمریکا نیاز به اخذ ویزا نداشتند، اگر ظرف ۵ سال گذشته به چند کشور از جمله ایران سفر کرده باشند، از امتیاز ورود بدون ویزا به آمریکا محروم می‌شوند. همچنین کسانی که علاوه بر تابعیت کشورهای مذکور، تابعیت مضاعف ایران، عراق، سوریه یا سودان را دارند، باید برای ورود به آمریکا تقاضای ویزا کنند.

حتی یک تحریم در حوزه هسته‌ای اضافه نشده است

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بعد از توافق هسته‌ای تحریم‌هایی علیه اشخاص و افراد اضافه شده است گفت: حتی یک تحریم در حوزه هسته ای اضافه نشده است.

وی ادامه داد: در حوزه های غیرهسته‌ای نیز تحریمی اضافه نشده است بلکه افراد جدیدی را وارد فهرست کردند که تنها در حوزه موشکی بوده و ما نیز پاسخ آنها را داده‌ایم. ما در حوزه موشکی با طرف غربی مذاکره نکردیم.

وزیر امورخارجه گفت: ما توانسته‌ایم تمام بحث موشکی را با اقتدار حفظ کنیم و دیدیم که شورای امنیت چگونه واکنش نشان داد، دیدیم که خود آنها نیز امروز اعلام می‌کنند برنامه موشکی ایران نقض برجام نیست، حتی نمی‌گویند نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است، می گویند با قطعنامه ۲۲۳۱ همخوانی ندارد.

نماینده مجلس: برای توسعه همکاری اقتصادی با چین و روسیه چه کردید؟

نماینده دیگری پرسید: «تحولات منطقه ایجاب می‌کند روابط تجاری ما با روسیه خیلی قوی‌تر انجام شود. شما در این زمینه چه اقدامی کرده‌اید؟» و آقای ظریف در پاسخ گفت: یکی از گسترده‌ترین مذاکرات اقتصادی ما با روسیه و طبیعتا با چین است چون چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و قصد دارد ۳۰ میلیارد دلار در برنامه های توسعه ای ایران سرمایه گذاری و فاینانس کند.

وی افزود: لذا ما با این دو کشور همکاری خود را توسعه می‌دهیم، درست است ما با سایر کشورها نیز کار می‌کنیم اما این به معنی فراموش کردن شرکای سنتی نیست.

وزیر امورخارجه گفت: با روسیه نیز یک فاینانس ۲.۲ میلیارد دلاری بانکی داریم، همچنین بحث فاینانس در سقف پنج میلیارد دلار پروژه‌های دولتی را دنبال می کنیم و تلاش برای کاهش تعرفه ها برای صادرات کالاهای ایرانی به خصوص میوه، لبنیات و محصولات گوشتی به روسیه در جریان است.

۸ میلیارد دلار از مطالبات نفتی ایران وصول شده است

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت هشت میلیارد دلار از مطالبات نفتی ایران، بعد از اجرای توافق هسته‌ای دریافت شده است.

آقای ظریف گفت پنج میلیارد دلار از یک شرکت اماراتی، دو میلیارد دلار از شرکت شل و یک میلیارد دلار از هند دریافت شده است و پنج میلیارد دلار دیگر قرار است از هند دریافت شود.

وی با اشاره به اینکه قرار بود صادرات نفت ایران به دلیل تشدید تحریم‌ها به سه هزار بشکه در روز برسد گفت بعد از برجام این رقم به دو میلیون بشکه رسیده است.

وزیر امور خارجه ایران در پایان گفت اختلافات مبنایی و اصولی ایران با غرب باقی است و قرار نبود در مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی با کشورهای ۱+۵ این اختلاف‌ها حل و فصل شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ظریف: اگر قانون محدودیت ویزا عینا اجرا شود نقض برجام است

چرا روحانی از حمله به عین‌الاسد بی‌خبر بود؟ پاسخ کیهان: محرمانه بود، فقط ۱۰ نفر خبر داشتند

واشنگتن‌پست: ایران با دو هدف متفاوت خواستار خویشتنداری گروه‌های مسلح در عراق و لبنان شده است