گفتگو با پیر موسکوویسی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصادی

گفتگو با پیر موسکوویسی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصادی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

فردریک بوشار، گزارشگر یورونیوز در حاشیه «نشست اقتصادی بروکسل»، نظر پیر موسکوویسی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصادی را درباره وضعیت اقتصادی اروپا و همه پرسی در بریتانیا جویا شده…

آگهی

فردریک بوشار، گزارشگر یورونیوز در حاشیه «نشست اقتصادی بروکسل»، نظر پیر موسکوویسی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصادی را درباره وضعیت اقتصادی اروپا و همه پرسی در بریتانیا جویا شده است.

یورونیوز: شما در نشست اقتصادی بروکسل از لازم بودن اجرای اصلاحات ساختاری و همچنین از واجب بودن توضیح آن برای شهروندان گفتید. آنچه در برخی از کشورها، مانند کشور خود شما فرانسه روی داده، نشان می دهد که این اصلاحات برای مردم بخوبی توضیح داده نشده است.

پیر موسکوویسی: اروپا بزرگترین بحران پس از جنگ جهانی دوم را بتازگی تجربه کرد. در شرایطی که بدهی ها روی هم انباشته شده بود و شرایط در حال انفجار بود، اصلاحات ضروری انجام و ساختار اقتصادی برای رقابتی شد تغییر کرد. اصلاحات مربوط به بازنشستگی و بازار کار باید در بیشتر کشورها انجام شود. این اصلاحات هزینه های کوتاه مدت اقتصادی و همچنین هزینه اجتماعی و سیاسی دارد. به طور مثال، رشد احزاب پوپولیسم یکی از هزینه هاست.

به همین دلایل، من امروز از اصلاحاتی گفتم که آن را اصلاحات نسل دوم می خوانم و موجب آشتی مردم اروپا با نهادهای اروپایی می شود و مردم آن را مثبت ارزیابی می کنند. تاکید می کنم، حالا که از بحران خارج شدیم باید هم خسارتهای را جبران کنیم و هم وارد مرحله باثباتی شویم.

باید نهادهای آموزشی را تقویت کنیم. آموزش قدرت ما را در درون بازار کار افزایش می دهد. منظور از آموزش دبستان و یا دانشگاه نیست. منظور، آموزش مداوم در تمام طول زندگی است. جدا از این مسئله باید به نوآوری، رشد و تحقیقات هم اهمیت دهیم. این موارد پایه های اقتصاد نوین هستند و موجب سرمایه گذاری در بخشهایی، مانند قسمتی که به زیر ساختها مرتبط هستند می شود. کار اصلی ما همگام کردن اقتصاد، سیاست و مسایل اجتماعی است، به نحوه ی که مردم اروپا به اصلاحاتی که انجام می دهیم افتخار کنند.

یورونیوز: آشتی اقتصاد و مسائل اجتماعی؟ با نگاهی به اصلاحات قانون کار در فرانسه، متوجه می شویم که انجام اصلاحات در این کشور آسان نیست. تازه این اصلاحات نسبت به اقداماتی که در کشورهای دیگر انجام گرفته نرمتر و آسانتر است.

پیر موسکوویسی: فرانسه قدرت انجام این تغییرات را دارد. ولی باید این اصلاحات با توجه به ساختار اجتماعی و سیاسی انجام گیرد و بخوبی هم روی آن کار کرد. نمی توان فارغ از شرایط و اندازه کشورها، یک نوع اصلاحات را در تمام آنها انجام داد. باید از «هوش ملی» برای پیش برد آن استفاده کرد. تمام اصلاحات را نمی توان به یک شکل انجام داد. ما به اصلاحات بلند پروازانه ای برای بازار کار احتیاج داریم. در حال حاضر یک عده کار دارند و بقیه بیکار هستند. اگر می خواهید همواره با بیکاری گسترده سر و کار داشته باشید، قانون را تغییر ندهید. برای ایجاد شغلهای جدید باید این اصلاحات انجام شود.

یورونیوز: موضوع اساسی دیگر حضور و یا عدم حضور بریتانیا در اتحادیه اروپاست که تا دو هفته آینده مشخص خواهد شد. آیا کمیسیون اروپا برای بدترین وضعیت ممکن آماده شده است؟ آیا برنامه ای دارید؟

پیر موسکوویسی: آنچنان منافع مشترک اروپا و بریتانیا به هم به هم گره خورده که روی گزینه دیگری کار نمی کنیم. پس از اعلام نتیجه اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

یورونیوز: نمی توان باور کرد که کمیسیون اروپا آمده بدترین حالت نباشد. یعنی در صورت خروج بریتانیا از اتحادیه، برنامه ای نداشته باشد.

پیر موسکوویسی: کسی نمی تواند به شکل علمی بگوید چه اتفاقی می افتد. سیاست مدام در حال تغییر است و ما نمی دانیم چه اتفاقی روی می دهد. یک رای دهنده از خود می پرسد چه چیزی برای من و کشورم خوب است. تا حالا ندیدم کسی از دیدگاه اقتصادی از ایده خروج از اتحادیه اروپا دفاع کند و آن را مثبت بداند. در مقابل، سازمان های بزرگ بین المللی به شکل دقیق خطر اقتصادی خروج بریتانیا را گوشزد کردند. به نظرم، در نهایت رای دهندگان بریتانیایی احساسات را کنار گذاشته و به شکل خردمندانه رای خواهند داد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نتیجه نظرسنجی یورونیوز: تقویت بنیه دفاعی برای نیمی از رای‌دهندگان اروپایی یک اولویت است

انتخابات پارلمان اروپا: کدام کشورها خواستار سختگیری بیشتر در پذیرش مهاجرانند؟

چرا اتحادیه اروپا ممکن است اشتراک‌های پولی فیس‌بوک را در اروپا ممنوع کند؟