محمد علی تا «لحظه آخر» با مرگ جنگید

محمد علی تا «لحظه آخر» با مرگ جنگید
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

برای بسیاری از دوستداران محمد علی، روز جمعه روز متفاوتی بود.

آگهی

برای بسیاری از دوستداران محمد علی، روز جمعه روز متفاوتی بود. چرا که در این روز قهرمان افسانه ای بوکس جهان در برابر مرگ ناک اوت شد. آن طور که دختر محمد علی گفته است، قلب پدرش تا دقایقی پس از پایان حیات ارگانهای بدنش کار می کرد. این نشان می دهد که محمد علی در مبارزه با مرگ هم تا لحظه آخر جنگید.

A photo posted by Hana Ali (@hanayali) on Jun 4, 2016 at 9:57am PDT

قهرمان ۷۴ ساله سه دوره مسابقات جهانی بوکس که از سه دهه قبل از بیماری پارکینسون رنج می برد چند روز پیش به دلیل مشکلات دستگاه تنفسی در بیمارستان بستری شد. در نهایت «شوک عفونتی» باعث شد که او تسلیم مرگ شود.

خانواده محمد علی اعلام کردند که مراسم خاکسپاری او روز جمعه به طور عمومی برگزار می شود و همه مردم می توانند در آن شرکت کنند.

باب گانل، سخنگوی خانواده محمد علی می گوید: «دستاوردهای فوق العاده محمد علی در ورزش بوکس، فقط نیمی از زندگی او را تشکیل می داد. نیمه دیگر آن اشاعه پیام صلح و همبستگی با همه مردم جهان بود. مراسم خاکسپاری محمد علی بازتاب دهنده این اصول خواهد بود و جشنی است که درهای آن به روی همه باز است.»

بیل کلینتون، رئیس جمهوری سابق آمریکا یکی از سخنرانان مراسم خاکسپاری محمد علی خواهد بود. آقای کلینتون می گوید: «او مخالف جنگ ویتنام بود. او تصمیمی گرفت و با آن تصمیم زندگی کرد. با تبعات آن تصمیم کنار آمد و حتی وقتی با الهام بخشیدن به مردم جهان تبدیل به یک شهروند جهانی شد، همچنان یک آمریکایی باقی ماند.»

محمد علی کیست؟

به جز قهرمانی در ورزش، محمد علی یک شخصیت اجتماعی ویژه بود. او که در جوانی مسلمان شده بود، به جای کاسیوس کلی، نام محمد علی را برای خود برگزید و از آن زمان با این نام شناخته شد.

او در حالی که با مدال طلای المپیک به آمریکا بازگشت، اجازه پیدا نکرد به قسمتی از رستوران برود که مخصوص سفیدها بود. این اتفاق تاثیر عمیقی در تبدیل شدن محمد علی به یکی از فعالان جنبش ضد تبعیض نژادی گذاشت.

زمانی که محمدعلی برای خدمت سربازی در ویتنام فراخوانده شد، گفت حاضر نیست برای جنگ با ویتنامی ها عازم این کشور بشود. او در جامعه به شدت نژادپرست آن روزهای آمریکا گفت هیچ یک از ویتنامیها به خاطر رنگ پوست، او را با تحقیر «کاکاسیاه» خطاب نکرده اند. این در حالی بود که هنوز مخالفتهای علنی و گسترده علیه جنگ ویتنام شکل نگرفته بود.

این اقدام برای او به قیمت از دست دادن مقامهایی که کسب کرده بود تمام شد و محمد علی در دادگاه به زندان محکوم شد. اما دیوان عالی آمریکا حکم بدوی را تنها زمانی لغو کرد که دیگر مخالفتها علیه جنگ ویتنام همه گیر شده بود.

او پس از پایان عمر ورزشی هم از فعالیتهای مدنی دست نکشید. در دهه نود میلادی و در زمان جنگ خلیج فارس در حالی که شماری از ورزشکاران و هنرپیشگان آمریکایی برای روحیه دادن به سربازان آمریکایی به اردوگاه سربازان آمریکایی می رفتند، محمد علی که از ورزش بازنشسته شده بود راهی بغداد شد تا در دیدار با صدام حسین او را به آزاد کردن گروگانهای آمریکایی راضی کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ادای احترام به محمدعلی

زندگی محمدعلی، «قهرمان قهرمانان»

درگذشت اسطوره دنیای بوکس هوادارانش را در غم و اندوه فرو برد