«سیاستمداران در دوسوی اقیانوس اطلس بدنبال کشیدن دیوار هستند»

«سیاستمداران در دوسوی اقیانوس اطلس بدنبال کشیدن دیوار هستند»
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

مهاجرت یکی از موضوعات اصلی مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری در ایالات متحده است که در نوامبر امسال برگزار می شود.

مهاجرت یکی از موضوعات اصلی مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری در ایالات متحده است که در نوامبر امسال برگزار می شود. جمهوریخواهان و دموکراتها از تغییر الگوی مهاجرت در ایالات متحده آمریکا صحبت می کنند. روسای پیشین جمهوری در این کشور (بوش و اوباما) در انجام اصلاحات در قوانین مهاجرت چندان موفق نبوده اند.

در آمریکا از یازده سپتامبر و در اتحادیه اروپا همزمان با بحرانهای مالی منطقه پولی یورو، مقررات مربوط به پناهندگی و مهاجرت سخت تر شده است.

اما سیاستهای دو سوی اقیانوس اطلس نسبت به بحران پناهندگی با هم فرق می کند. قانون پناهندگی مصوب سال ۱۹۸۰ میلادی در آمریکا، قانونی فدرال است و فرمانداران ایالتها نمی توانند مانع ورود پناهجویان به ایالتی خاص شوند. والری گوریا، خبرنگار یورونیوز و مجری برنامه «کندوکاو» با والری زابریسکی، تهیه کننده دو گزارش مربوط به مهاجرت و پناهندگی در دو ایالت آمریکا گفتگویی انجام داده است.

یورونیوز: شما تا کنون چندین گزارش در باره مهاجرت به ایالات متحده آمریکا داشته اید. به نظرتان سیاستهای آمریکا در این زمینه چه فرقهایی با سیاستهای اروپا دارد؟

والری زابیرسکی: «به نظرم مهمترین تفاوت این است که ایالات متحده یک کشور است و در اتحادیه اروپا با ۲۸ کشور مستقل سر و کار داریم. بعنوان مثال، در گزارش مربوط به هیوستون دیدم که خواسته فرماندار، مثلا فرماندار تگزاس در منع ورود پناهجویان سوری نمی تواند اجرا شود، چون قانون مربوط به پناهندگی در ایالات متحده آمریکا قانون فدرال است و واشنگتن باید درباره آن تصمیم بگیرد. در حالیکه شاهد بودیم سهیمه بندی اجباری پذیرش پناهجو در کشورهای عضور اتحادیه اروپا موفق عمل نکرد. حتی برخی از کشورها هم می توانستند که تصمیم بگیرند که آیا می خواهند پناهجو بپذیرند یا نه. اما به گمان من، قوانین مربوط به مهاجرت، هم در ایالات متحده آمریکا و هم در اتحادیه اروپا بزودی سخت تر می شود و سیاستمداران در دوسوی اقیانوس اطلس بدنبال کشیدن دیوار هستند.»

یورونیوز: هم جمهوریخواهان و هم دموکراتها می گویند که باید الگوی آمریکایی مهاجرت بازبینی و بازسازی شود. چه پیشنهاد مشخصی دارند؟

والری زابیرسکی: «دیدگاه دونالد ترامپ را که می توان در یک کلمه خلاصه کرد: کشیدن دیوار. او حتی این موضع سخت را اتخاذ کرده که گفته می خواهد بین مکزیک و ایالات متحده دیوار بکشد. ترامپ همچنین گفته که در آمریکا یازده میلیون مهاجر غیر قانونی زندگی می کنند و او می خواهد آنها را اخراج کند. اما “خوب هایشان” را پس از انجام وارسیهای مربوط به امنیت، در کشور نگه خواهد داشت. هیلاری کلینتون رویکرد انساندوستانه تری دارد. او می گوید که [اگر رییس جمهور شود] در یکصد روز اول برنامه اصلاحاتی کاملی برای قانون مرتبط با مهاجرت پیشنهاد خواهد کرد که بخشی از آن شامل کارگران غیر قانونی می شود: این افراد در صورتی که ثابت کنند که قادر خواهند بود مالیاتهای عقب افتاده شان را بپردازند، روند دریافت تابعیت آمریکایی شان تسهیل می شود. البته در گذشته اما شاهد بودیم که روسای جمهوری پیشین دموکرات و جمهوریخواه، اوباما و بوش، هر دو در انجام این اصلاحات موفق نبودند.»

یورونیوز: این خطر وجود ندارد که تأکید بر مهاجرت در مبارزات انتخاباتی در نهایت برای کاندیداها اثر معکوس داشته باشد؟

والری زابریسکی: «به نظرم در باره یک نامزد خاص صحبت می کنیم یعنی دونالد ترامپ که با حرفهایی که در باره مسلمانان و مکزیکی ها و حتی زنان زده زیاد برای خودش دوست دست و پا نکرده است. اما حالا که به ماه نوامبر، زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم ترامپ کمی حرفهایش را ملایم تر کرده است مثلا گفته که ضد مسلمان نیست و فقط ضد تروریست است و دوستان اسپانیایی زبان زیادی دارد که زحمتکش و فعال هستند. پس باید منتظر شویم ببینیم چه خواهد شد. به نظر می رسد که رقابت انتخاباتی، رقابتی تنگاتنگ خواهد بود. تازه ترین نظرسنجی ها که چنین چیزی را نشان می دهد. عده زیادی هم هنوز تصمیم نگرفته اند به چه کسی رأی بدهند. من فکر می کنم این نوع رأی دهندگان که هنوز تصمیم شان را نگرفته اند نتیجه انتخابات را رقم خواهند زد.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آیا هیوستون پذیرای پناهجویان در آمریکا خواهد بود؟

آیا تحقق رؤیای آمریکایی همچنان ممکن است؟

کارگران نامرئی در مزارع اروپا؛ حقوق کم، استثمار و در معرض خطر سلامت