بازیافت جلیقه های نجات تقلبی در یونان با هدف اشتغالزایی

بازیافت جلیقه های نجات تقلبی در یونان با هدف اشتغالزایی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

جی میکزیس و ایرینه پسیفیدی که هر دو در بریتانیا زندگی می کرده اند، تصمیم گرفتند ۱۰ هزار جلیقه نجات تقلبی که پناهجویان با آنها با یونان رسیده اند، را

آگهی

جی میکزیس و ایرینه پسیفیدی که هر دو در بریتانیا زندگی می کرده اند، تصمیم گرفتند ۱۰ هزار جلیقه نجات تقلبی که پناهجویان با آنها با یونان رسیده اند، را بازیافت و به وسایلی دیگر تبدیل کنند.

این دو جوان ۲۵ و ۲۶ ساله برای تحقق این ایده خود تصمیم گرفتند از محل زندگی خود در بریتانیا به زادگاهشان یونان بازگردند.

جی در بریتانیا در رشته معماری تحصیل می کند و ایرینه نیز دانشجوی رشته محیط زیست جهانی است. اکتبر سال گذشته جی و ایرینه همزمان با موج ورود پناهجویان به یونان با کمک یکدیگر نهادی با هدف کمک به یافتن راه حلی بلند مدت برای مشکلات زیست محیطی تاسیس کردند.

جی می گوید: «این تصمیم بدون فکر قبلی پیش آمد. درست زمانی که از جزیره لسبوس بازدید کردم. تلاش کردم تا راه حلی برای مشکلات زیست محیطی در این منطقه بیابم. بیشتر به عنوان یک تجربه بود. چیزی که نشان دهد که جوانان یونانی می توانند به کشورشان بازگردند و کاری برای کشور خود کنند. حتی اگر بازیافت زباله ها باشد.»

جزیره لسبوس یکی از معروفترین محلهایی است که هزاران پناهجوی آواره در آن انتظار می کشند. طی چند ماه گذشته در سواحل این منطقه می توان جلیقه های نجاتی را دید که در ساحل رها شده اند. این دو جوان تصمیم گرفتند این جلیقه های نجات را جمع آوری کنند. در ترکیه پناهجویان برای این جلیقه های تقلبی بین ۵۰ تا ۲۰۰ یورو پرداخته بودند.

آنها همچنین کارگاههای آموزشی را برای پناهجویان و افراد داوطلب ایجاد کرده اند که به آنها بیاموزند چگونه از این جلیقه های نجات، کیف و دیگر وسایل بسازند. از طریق صفحه ای در فیسبوک نیز از افراد داوطلب و نیز پناهجویانی که در پناهگاههای موقت بسر می برند، می خواهند تا به آنها بپیوندند.

ایرینه می گوید: «در ابتدا پناهجویان صحبت نمی کردند. آنها از آنچه در انتظارشان است، می ترسند. برای آنها این جلیقه های نجات تقلبی بسیار آشنا است، آنها برای سفر از ترکیه و برای رسیدن به اینجا از آنها استفاده کرده اند. آنها برای کمک باید ابتدا بر وحشتی که در زمان استفاده از این جلیقه ها داشته اند غلبه کنند.»

روحین مرادی از پناهجویان افغانی است که ۲۲ سال دارد و مادرش در راه یونان در دریا غرق شده است. او می گوید، مادرش در بین ۱۴ پناهجویی بوده که با قایق از ترکیه راهی جزیره لسبوس بوده اند اما ۱۱ نفر از آنها در دریا غرق شده اند.

دومین مرحله فروش محصولاتی است که از این جلیقه ها تهیه می شود و با استفاده از درآمد ناشی از فروش این محصولات در نظر دارند یک مرکز پزشکی برای مردم و پناهجویان در جزیره لسبوس تهیه کنند. محصولاتی که آنها تولید می کنند بین ۲۵ تا ۱۰۰ یورو به فروش می رسد.

این تنها ابتدای راه است. هدف آن است که یک کارخانه تولیدی کوچک در این منطقه تاسیس شود که از جلیقه های نجات کیف و دیگر محصولات می سازد. اگر این برنامه بخوبی پیش رود ۵۰ درصد از افرادی که در این کارخانه فعالیت می کنند از افراد بومی خواهند بود. البته برای رسیدن به این هدف پناهجویان نیز باید اجازه کار داشته باشند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«دانشگاه‌های خصوصی نمی‌خواهیم»؛ دانشجویان یونان خشمگین از تصمیم پارلمان با پلیس درگیر شدند

اولین بار در یک کشور مسیحی ارتدوکس؛ پارلمان یونان لایحه ازدواج همجنس‌گرایان را به رای می‌گذارد

تلاش برای حل اختلافات دیرینه یونان و ترکیه؛ اردوغان در سفر تاریخی به آتن وعده گشایش «دوران جدید» داد