کودکان آواره سوری در لبنان، نسلی بدون هویت و ملیت

کودکان آواره سوری در لبنان، نسلی بدون هویت و ملیت
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

به گزارش سازمان ملل متحد، ۵۰ هزار کودک آواره سوری بدون کارت شناسایی در لبنان به سر می بردند. اگرچه بیشترین تعداد پناهجویان در جهان در لبنان هستند

آگهی

به گزارش سازمان ملل متحد، ۵۰ هزار کودک آواره سوری بدون کارت شناسایی در لبنان به سر می بردند.

اگرچه بیشترین تعداد پناهجویان در جهان در لبنان هستند اما این کشور به دلیل اینکه کنوانسیون سال ۱۹۵۱ میلادی درباره پناهجویان را امضا نکرده است، مجوز ایجاد اردوگاه سازمان ملل برای پناهجویان سوری را نمی دهد. کنوانسیون پناهندگان در حال حاضر توسط ۱۴۷ کشور تصویب شده و بیش از ۶۴ سال است که از این راهکار در بحرانهای انسانی مشابه در سراسر دنیا استفاده می شود.

از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون ۷ هزار پناهجوی سوری در لبنان زاده شده اند. نور از جمله این کودکان است که هفت ماه پیش در دره بقاع در لبنان به دنیا آمد. مادرش می گوید: «کودکانی که نام آنها پس از تولد ثبت نمی شود، بدون سرزمین می مانند، چه در لبنان و یا در سوریه زاده شوند. این مشکل اصلی است. اگر به سوریه برویم، آنها او را یک شهروند سوری نمی دانند چون مدارک شناسایی ندارد و اگر کسی ما را در راه متوقف کند و درباره او بپرسد، حتی نمی توانیم ثابت کنیم که فرزند ماست.»

سازمان ملل متحد پیشنهادی را درباره چگونگی تهیه مدارک شناسایی برای خانواده ها و فرزندان آنها ارائه کرده است. بر اساس این روش سه مرحله ای، والدین می توانند نام فرزندان خود را ثبت کنند البته تنها فرزندانی که در اولین سال زندگی خود هستند و سن آنها از یکسالگی نگذشته است.

اولین قدم، دریافت یک نامه از بیمارستان محل تولد و یا ماما است که تایید کند این کودک به دنیا آمده است.

والدین کودکان در دومین مرحله باید این برگه را همراه با کارت شناسایی و مدرک ازدواجشان به دفتر اسناد رسمی ببرند و با پرداخت ۲۰ دلار گواهی تولد کودک را دریافت کنند.

آخرین و سخت ترین مرحله ثبت این گواهی تولد در نهادهای مربوطه در دولت لبنان و یا سفارت سوریه در این کشور است که در حدود ۷۰ درصد موارد این امر ممکن نبوده است.

برای مردم سوریه هیچ کاری در لبنان آسان نیست. آنها از حق کار برخوردار نیستند و برای تمدید مدارک شناسایی خود و کودکان خود باید به لبنان و سفارت سوریه در این شهر بروند.

وضعیت کنونی کودکان سوری در لبنان را می توان به نسلی تشبیه کرد که نه هویت و نه ملیت مشخصی دارند. کودکانی که بدون آموزش مانده اند و از حق آموزش، سلامت و در نهایت اشتغال محروم هستند. روشی که می تواند در نهایت آنها را در معرض خطر بیشتری برای افتادن در دام قاچاقچیان قرار می دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تلاش «مرکز آشتی» برای برقراری آتش بس در سوریه

ارتش سوریه ۴۸ ساعت آتش بس در حلب اعلام کرد

کودکان آواره سوری در لبنان، نسلی بدون هویت و ملیت