همه پرسی درباره توقف افزایش دوره حفاری مخازن انرژی ایتالیا

همه پرسی درباره توقف افزایش دوره حفاری مخازن انرژی ایتالیا
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

دادگاه قانون اساسی ایتالیا ماه ژانویه گذشته نسبت به برپایی همه پرسی درباره توقف افزایش دوره حفاری در مخازن نفت و گاز این کشور چراغ سبز نشان داد. این

آگهی

دادگاه قانون اساسی ایتالیا ماه ژانویه گذشته نسبت به برپایی همه پرسی درباره توقف افزایش دوره حفاری در مخازن نفت و گاز این کشور چراغ سبز نشان داد.

این همه پرسی که قرار است روز ۱۷ آوریل برگزار شود، به درخواست برخی دولت های محلی و در پی تصویب قانونی در پارلمان است که تحت عنوان بخشی از اصلاحات اقتصادی گسترده و در مجموعه بودجه سال ۲۰۱۶ ایتالیا تصویب شد.

بر اساس این قانون، عملیات حفاری و استخراج از مخازن نفت و گاز در محدوده آب های کشور حتی در صورت پایان قراداد می تواند تا پایان استخراج حامل انرژی باقی مانده در چاه ها ادامه یابد و قراداد کنسرسیوم هایی که در هر میدان فعال هستند نیز در ۲ دوره ۱۰ و ۵ ساله تمدید خواهد شد.

ایتالیا دارای حدود ۱۰۰ میدان نفت و گاز است که سه میدان دارای امتیاز برداشت کمتر از ۳۵ سال هستند و در صورتی که در همه پرسی به توقف افزایش مدت برداشت از چاه های نفتی رای مثبت داده شود، برداشت از این میادین باید سال آینده متوقف شود.

گزارش ها همچنین حاکی از آن است که حامل های انرژی استخراج شده در این میادین تنها به ترتیب ۳ درصد نفت و یک درصد از گاز مورد نیاز مردم ایتالیا را تامین می کند و مابقی این میزان مورد نیاز از دیگر کشورها از جمله لیبی و روسیه وارد می شود.

بر این اساس این سوال مطرح می شود که با توجه به ارزان تر بودن واردات سوخت نسبت به هزینه های داخلی برداشت آن، آیا ایتالیایی ها واقعا به افزایش مدت زمان استخراج نفت و گاز از میادین داخلی این کشور نیاز دارند؟.

سازمان های طرفدار محیط زیست در تلاش هستند تا مردم را به شرکت در این رفراندوم تشویق کنند اما در مقابل برخی گروه های سیاسی از مردم خواسته اند تا در همه پرسی مشارکت نکنند.

دولت ایتالیا و حتی شخص ماتیو رنتزی، نخست وزیر این کشور از شهروندان خواسته تا به این همه پرسی رای منفی دهند.

پائولو گروسی، رئیس دادگاه قانون اساسی ایتالیا می گوید: «شرکت در همه پرسی و احساس نیاز به رای دادن در این مورد بسیار مهم است زیرا رای راهی برای مشارکت در زندگی اجتماعی است و این همه پرسی برای همه ما برگزار می شود.»

موافقان برپایی این همه پرسی خواستار یک تغییر بزرگ در سیاست انرژی کشور هستند و معتقدند که انرژی های سبز باید جایگزین سوخت های فسیلی شود.

بر این اساس در صورت رای موافق اکثریت (۵۱ درصد) به این همه پرسی تمامی فعالیت های مربوط استخراج از میادین سوخت های فسیلی نیز با پایان مهلت قرارداد کنسرسیوم ها متوقف خواهد شد.

در صورتی که رای اکثریت منفی باشد، روند استخراج سوخت های فسیلی به روال کنونی پیش خواهد رفت و استخراج از میادین تا زمان پایان ظرفیت مخازن ادامه می یابد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تخم‌ریزی لاک‌پشت‌ها در فصل گردشگری؛ فعالان ایتالیایی برای محافظت از بچه‌لاک‌پشت‌ها بسیج شدند

اعتراضات اقلیمی: معترضان بدن نیمه عریان خود را در مقابل مجلس سنای ایتالیا گل‌آلود کردند

سوئیس در پی بحث‌های مرتبط با جنگ اوکراین سیاست بی‌طرفی خود را به همه‌پرسی می‌گذارد