داعش چگونه کودکان را برای نسل جهادی آینده پرورش می دهد؟

داعش چگونه کودکان را برای نسل جهادی آینده پرورش می دهد؟
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

داعش در مناطق تحت کنترل خود در حدود ۳۰ هزار زن باردار دارد که قرار است نسل بعدی تندروهای اسلامی را به دنیا بیاورند. این مطلب اخیرا در گزارشی در

آگهی

داعش در مناطق تحت کنترل خود در حدود ۳۰ هزار زن باردار دارد که قرار است نسل بعدی تندروهای اسلامی را به دنیا بیاورند. این مطلب اخیرا در گزارشی در وبسایت بنیاد کویلیام منتشر شده که در زمینه افراط گرایی پژوهش می کند.

نیکیتا ملیک تحلیل گر ارشد این وبسایت و مؤلف کتاب کودکان دولت اسلامیمی گوید این زنان در طول زمان به عنوان بردگان جنسی به دست نیروهای داعش ربوده و باردار شده اند.

این گزارش هم چنین نشان می دهد کودکانی که هم اکنون تحت کنترل داعش قرار دارند، از جمله کودک بریتانیایی از همان سنین ابتدایی حتی در محیط آموزشی در معرض خشونت شدید قرار دارند.

نیکیتا ملیک به خبرنگار یورونیوز می گوید (برای شنیدن گفتگوی کامل یورونیوز با نیکیتا ملیک اینجا را کلیک کنید): «عمق فاجعه بسیار است و خشونت به طور گسترده ای در برنامه درسی گنجانده شده است. مثلا کتاب های دبستان حاوی تصاویر سلاح است و برای آموزش اعداد از تصویر اسلحه ها و تانک ها استفاده می شود. سطح خشونت و عادی سازی آن برای من بسیار تکان دهنده است زیرا اینها چیزهایی است که معمولا به کودکان خردسال نشان داده نمی شوند. مدرسه جایی است که کودک باید در آن احساس شادی و امنیت کند نه این که در معرض چنین آموزه های خشن و بی رحمانه ای قرار بگیرد.

داعش چگونه از کودکان استفاده می کند؟

تحلیل کویلیام نشان می دهد داعش به شیوه نازی ها در مدارس به کودکان آموزش های عقیدتی می دهند. در برخی از تصاویر حتی دیده شده که کودکان برای اعدام دشمنان آموزش می بینند و این چیزی است که در جهت عادی سازی خشونت برنامه ریزی شده است.

آنها از همان ابتدا به عنوان سرباز، روحانی و بمبگذار انتحاری آموزش می بینند زیرا بنیان های اعتقادی در نزد کودکان بسیار راحت تر از جوانان و بزرگسالان نهادینه می شود.

جاسوسی در خانواده

گزارش کویلیام نشان می دهد بعضی کودکان پس از آن که در آفریقا ربوده شده یا به زور به مزدوری در می آیند سر از سوریه در می آورند. خانم ملیک می گوید نقش خانواده ها را نیز نباید در این ماجرا نادیده گرفت: «در نظام هایی مثل رژیم صدام حسین و هیتلر، بچه ها مأموریت می یافتند که از بزرگترها در خانواده خود جاسوسی کنند تا رهبران سیاسی بدانند که مردم درباره آنها چه فکری می کنند. آنچه در نزد داعش می بینیم، در واقع نمونه ای از این پدیده است. خانواده ها هم جزئی از روند بنیادگرایی می شوند زیرا از کودکان شان در کشورهای دیگر استفاده می شود.»

قصه های مرگ و شهادت برای کودکان

روش داعش نه فقط جذب افراد به صورت جداگانه بلکه مجذوب ساختن تمام خانواده است. ملیک می گوید: «داعش از طرف دیگر تنها یک گروه شورشی نیست بلکه گروهی است که علاوه بر سرباز و نفر، نیاز به جامعه هم دارد. بنابراین راهبرد بلند مدت آن نه تنها جذب افراد جوان بلکه تمام افراد خانواده است. به مادران کتاب هایی داده می شود تا بیاموزند که چگونه یک فرزند جهادی تربیت کنند. آنها قصه هایی برای خواباندن کودکان یاد می گیرند که در فضیلت شهادت است و به آنها وبسایت هایی با موضوعات جهادی نشان می دهند.»

به گفته او تعداد زیادی از حدود ۳۱ هزار زن باردار داعش، زن های دوم و سوم مردان هستند که برده های جنسی محسوب می شوند.

بعد از این چه اتفاقی می افتد؟

مقاله کودکان داعش هم چنین به این می پردازد که اگر این کودکان به خانه خود بازگردند چه اتفاقی می افتد. ملیک معتقد است اگر ۵۰ کودک بریتانیایی تحت کنترل داعش به کشور خود بازگردند، دولت آنها را تحت پوشش قرار خواهد داد. «تارینا شاکی» در سال ۲۰۱۴ با کودک خردسال خود به سوریه رفته است. اما بعد از آن که دریافت داعش تا چه حد افراط گراست، به بریتانیا بازگشت.

Tareena Shakil found GUILTY of taking her son to Syria to join ISIS https://t.co/SbruuSpwZepic.twitter.com/QLtbnOKpEc

— Gun Crazy (@GunCrazyTalk) March 3, 2016

او می گوید: «به احتمال زیاد ما شاهد موارد زیادی از بازگشت کودکان خواهیم بود، حالا به کمک خانواده یا با استفاده از هوش و توانایی خودشان.»

گزارش می افزاید که مدل کنونی مورد استفاده در بریتانیا برای دریافت کودکان بازگشته در جامعه، به حد کافی کارایی ندارد، زیرا ادغام دوباره چنین کودکانی در جامعه و تحت حمایت قرار دادن آنها کار آسانی هم نیست. این کودکان نه تنها از نظام آموزشی عادی بی بهره بوده اند بلکه از آموزش در خانواده، از عواطف خانوادگی و هیجانات آن هم دور مانده اند. آنها دچار چنان رنج روحی و حتی جسمی هستند که درمان آن آسان نخواهد بود.

این گزارش تا چه حد قابل باور است؟

این گزارش از تبلیغات رسانه ای خود داعش بهره گرفته است. ملیک می گوید: «این تبلیغات به طور قطع مغرضانه هستند و کودکانی را نشان می دهند که در مقابل دوربین می گویند تا چه حد خوشحال و خوشبخت هستند. ما نمی دانیم این کودکان تا چه حد و به چه طریقی مجبور می شوند چنین ادعایی بکنند. اما به هر روی به ما نشان می دهد درون این گروه و روش های آن به چه شکلی است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله هوایی شبانه به شرق سوریه؛ بهروز واحدی از اعضای سپاه پاسداران ایران کشته شد

تظاهرات مخالفان اسد در سیزدهمین سالگرد قیام؛ چهار کشور غربی: جنگ در سوریه تمام نشده است

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: یک نظامی ایرانی در حمله هوایی اسرائیل به سوریه کشته شد