دوره های آموزشی در مجارستان؛ سرآغاز زندگی تازه پناهجویان

دوره های آموزشی در مجارستان؛ سرآغاز زندگی تازه پناهجویان
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

دانشگاه اروپای مرکزی در بوداپست پایتخت مجارستان، شنبه هر هفته حدود چهل تن از پناهجویان را برای آموزش گردهم می آورد. این دوره که از جمله آموزش زبان

آگهی

دانشگاه اروپای مرکزی در بوداپست پایتخت مجارستان، شنبه هر هفته حدود چهل تن از پناهجویان را برای آموزش گردهم می آورد. این دوره که از جمله آموزش زبان انگلیسی را شامل می شود، ۱۳ هفته به طول می انجامد و بیش از ۴۰ پناهجو از کشورهایی نظیر سومالی، سوریه، ایران، افغانستان، پاکستان و سودان در آن شرکت می کنند.

باسل حراره، پناهجویی فلسطینی یکی از شاگردان این دوره است که خبرنگار یورونیوز به سراغش رفته است. او پیش از این در نوار غزه زندگی می کرده و پس از ویران شدن خانه اش تصمیم به ترک غزه گرفته است. وی می گوید: «آخرین جنگ غزه در نیمه ۲۰۱۴ بود. بیشتر دارایی ام از بین رفت و مجبور شدم که آنجا را ترک کنم.»

باسل می خواهد که پس از پشت سرگذاشتن این دوره آموزشی در دانشگاه ثبت نام کند و امیدوار است که پس از فارغ التحصیل شدن در یکی از رشته های مهندسی، شغلی بیابد. بسیل علاوه بر دوره زبان انگلیسی در دوره های حقوق بشر و تدریس آکادمیک ریاضی نیز شرکت کرده و قصد دارد در دوره نوشتن رزومه کاری و کاریابی در مجارستان را نیز برای آشنایی بیشتر با زندگی در مجارستان شرکت کند.

پرم راجارم، از مسوولان موسسه ابتکار آموزش آزاد تاکید می کند که این دوره می تواند کمک زیادی برای از سرگیری یک زندگی تازه به پناهجویان کند. وی می گوید: «آنان به سختی به اینجا آمده اند و کمک های ناچیزی از سوی دولت دریافت می کنند. این کمک ها به حد کافی برای آموزش یا زبان آموزی نیست. از این رو ما برای آنکه آن ها بتوانند راه خود را در زندگیشان بیابند، این فرصت را یافته ایم که یاریشان دهیم.»

دوره آموزش زبان انگلیسی در بوداپست برای پناهجویان رایگان است و معلم ها نیز به طور داوطلبان تدریس می کند. آنان تعطیلات آخر هفته خود را به این کار اختصاص داده اند.

اسزتر تیمار، یکی از این معلمان مجار است که به یورونیوز می گوید: «ما درباره کمک به پناهجویان بسیار گفتگو می کنیم. من از ابتدای آغاز این گفتگو ها کاملا موافق بوده ام چراکه می دانم آن ها از چه وضعیت وحشتانکی به اینجا پناه آورده اند. من بر این باور بوده ام که کمک زبانی کافی نیست و باید در عمل کاری کرد. من یک معلم هستم و می توانم این کار را برایشان انجام دهم.»

اگرچه در ابتدا باسل می خواسته که زندگی را در بلژیک از سر بگیرد ولی بر اساس قوانین دابلین در اتحادیه اروپا، او مجبور به بازگشت به مجارستان شده است. مجارستان کشوری است که وی پیش از رفتن به بلژیک در آن تقاضای پناهندگی داده بود.

وی می گوید: «همه شایعات درباره مجارستان این طور بود که اینجا جایی مناسب برای زندگی نیست ولی اکنون که بیش از هفت ماه است در بوداپست هستم فکر می کنم آنقدر ها هم بد نیست و می توانم همین جا باز شروع کنم. حداقل اش این است که از غزه امن تر است.»

باسل به یورونیوز می گوید که یکی از بهترین ویژگی های دوره ای که در آن ثبت نام کرده این است که «در کشوری که هیچ کس را ندارد، می تواند با دیگران آشنا شود.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراضات جدید در مجارستان؛ مقام سابق با انتشار صدای ضبط شده دولت اوربان را به فساد متهم کرد

ده‌ها هزار نفر در حمایت از رهبر نوظهور اپوزیسیون مجارستان به خیابان رفتند؛ پیتر مجار کیست؟

ویکتور اوربان: برای ایجاد تغییرات در اتحادیه اروپا چاره‌ای جز اشغال بروکسل نداریم