بازتاب سفر حسن روحانی در رسانه های اروپایی

بازتاب سفر حسن روحانی در رسانه های اروپایی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

چشم انداز سفر حسن روحانی در رسانه های اروپایی بازتاب های مختلفی داشته است. تلویزیون پرتغال به نخستین سفر رییس جمهوری ایران به فرانسه پس از برداشته

آگهی

چشم انداز

سفر حسن روحانی در رسانه های اروپایی بازتاب های مختلفی داشته است.

تلویزیون پرتغال به نخستین سفر رییس جمهوری ایران به فرانسه پس از برداشته شدن تحریمها و حواشی آن پرداخته است.

فرانسه که تا پیش از توافق بر سر برنامه هسته ای ایران موضعی سرسختانه در برابر این کشور داشت تلاش می کند تا مبادلات اقتصادی خود با ایران را گسترش دهد. ایران با شرکت ایرباس قرارداد ۲۵ میلیارد یورویی و با شرکت توتال قراردادی به ارزش ۱۵ میلیارد یورو امضاء کرد. ایران همچنین با شرکت خودرو سازی فرانسوی پژو در زمینه همکاری به توافق رسید.

مدیر اجرایی شرکت پژو می گوید: « برای سرمایه گذاری و ساخت ۲۰۰ هزار خودرو در سال به طرف ایرانی اطمینان خاطر دادیم. ما به مدت ۵۰ سال در ایران بودیم و همزمان با برداشته شدن تحریمها از یک هفته پیش مشتاق بازگشت هستیم.»

حضور رییس جمهوری ایران در پاریس با مخالفتهایی از سوی گروههای حقوق بشری همراه بود. سخنگوی گروه فمن می گوید: «هر سال صدها نفر به جرم فمینیست بودن، هم جنس گرایی و آزاد اندیشی در این کشور به مرگ محکوم می شوند.»

در همین حال، مخالفان مجازات اعدام و صدها نفر از مخالفان سرگیری روابط با ایران در پاریس تظاهرات کردند.

یکی از مخالفان سرگیری روابط تجاری با ایران می گوید: «باید دانست که هزینه این گفتگوها نادیده گرفتن حقوق بشر است. برای همین نیز ما مخالف برقراری رابطه با دیکتاتور هستیم.»

در هنگام دیدار حسن روحانی و فرانسوا اولاند، دو طرف بر سر مسئله سوریه نیز به مذاکره پرداختند. آقای روحانی همچنین گفت در صورت پایبندی غرب به رفع همه جانبه تحریمها کشورش نیز به توافق جامع اتمی پایبند خواهند بود.

تلویزیون آر اس آی ایتالیا به دیدار سفر حسن روحانی از موزه کاپیتولینی و پوشانده شدن چندین مجسمه برهنه هنگام این دیدار پرداخته است. دولت ایتالیا دستور پیگیری مسئول این خودسانسوری فرهنگی را داده است.

پنهان ساختن تاسف، از پنهان ساختن برهنگی مجسمه ها دشوارتر است. افکار عمومی ایتالیا به این واقعه واکنش نشان داده اند.

وزیر فرهنگ ایتالیا می گوید: «به گمانم بی آنکه این مجسمه ها پوشانده شوند، راههای دیگری برای برانگیخته نشدن حساسیت میهمانانمان وجود داشت.»

پس از بازدید از کولوسئوم بزرگترین تماشاخانه امپراتوری روم، آقای روحانی به طور ضمنی به خاطر پوشاندن برهنگی مجسمه ها تشکر کرد. او گفت: «ما با مقامهای ایتالیایی برای اینکار گفتگویی نداشتیم. به خاطر مهمان نوازی گرم از آنها بسیار متشکریم.»

خودسانسوری باعث ناراحتی بساری از ایتالیایی ها شده است. با اینحال این امر از سوی رییس پیشین تشریفات تازگی ندارد. وی می گوید: «قوانین تشریفات بر مهمان نوازی تاکید می کند. شما هرگز نباید موجب ناخشنودی و ناراحتی آنها شوید. اگر میهمان حساسیتهای ویژه ای دارد، باید آنها را مد نظر داشت.»

پیش تر هنگام دیدار ولیعهد ابوظبی از ایتالیا، ماتئو رنزی (نخست وزیر این کشور) درخواست کرده بود برخی مجسمه های برهنه پوشانده شوند.

شبکه رای ۳ ایتالیا به دیدار حسن روحانی با پاپ فرانچسکو پرداخته است. پاپ در این دیدار از تهران خواست برای توقف تروریسم و جلوگیری از قاچاق اسلحه در منطقه نقش کلیدی ایفا کند.

حضور آقای روحانی در واتیکان در حالی صورت می گیرد که ایران تلاش دارد تصویر خود را در مجامع بین المللی بهبود بخشد.

این شبکه تلویزیونی به جای پرداختن به موضوعات رد و بدل شده میان طرفین در این دیدار ۴۰ دقیقه ای حول مسائل معنوی، منطقه خاورمیانه و توافق جامعه هسته ای به ادای احترام میان طرفین توجه نشان داده است. رییس جمهوری ایران در پایان دیدار از پاپ خواست برای او دعا کند. تقاضای دعا از سوی حسن روحانی به مثابه امکان گفتگو میان واتیکان و جمهوری اسلامی برداشت می شود. پاپ فرانچسکو نیز با صمیمی خواندن ملاقات از آقای روحانی به خاطر این دیدار تشکر کرد.

آگهی

پاپ به خوبی آگاه بود برای برقراری صلح در منطقه خاورمیانه که به دلیل پیشروی های داعش دستخوش ناآرامی شده، گفتگو با ایران ضروری است. او به خوبی آگاه بود که توافق های صورت گرفته با ایران تنها به معنای اعتبار بخشیدن مالی به این کشور نیست.

آقای روحانی پیش از دیدار با پاپ، با حضور در انجمن کسب و کار ایتالیا-ایران گفته بود: «قرآن از مسلمانان می خواهد از اماکن مقدس مسیحیان و یهودیان نگهداری شود. این امر، سازگاری اسلام با دیگر مذاهب را می رساند.»

طبق تفسیر شبکه رای سه ایتالیا گرچه این گفتار برای حل مشکلاتی مانند حقوق بشر و مجازات اعدام در ایران به خودی خود کارآمد نیست ولی می تواند نشانگر پیام روشنی به واتیکان مبنی بر اراده ایران برای کاهش تنش با اسراییل باشد.

سخنان رییس جمهوری ایران در باب تساهل مذهبی در حالی بیان شد که چند روز پیش تر پاپ فرانچسکو از کنیسه شهر رم بازدید کرده بود.

واتیکان که هیچگاه روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع نکرده است اکنون می تواند با کشوری که ۸۵ درصد جمعیت آنرا شیعیان تشکیل می دهند گفتگوهای سازنده تری برقرار کند.

آگهی

با اغاز روابط نو میان ایران و اروپا، صنعت گردشگری یکی از حوزه هایی است که می تواند به شکوفایی اقتصاد ایران یاری رساند. شبکه تلویزیونی اف آر سه فرانسه گزارش خود را به گردشگری ایران اختصاص داده است.

شیراز، شهر شاعران، با بناهای باستانی و مسجد وکیل یکی از دُرهای ایران است. ایران که به دلیل وضعیت سیاسی از دایره توجه گردشگران بیرون رفته بود چندین ماه است شاهد بازگشت گردشگران خارجی بویژه فرانسوی است.

یکی از گردشگران می گوید: «گمان می کردم معماری در من رخنه می کند. چنین هم شد. تابش خیره کننده ای دارد.»

گرچه در ایران حجاب برای خانمها اجباری است، نوشیدن الکال ممنوع است و وضعیت برخی هتلها نابسامان است، با اینحال شمار گردشگران اروپایی از سال گذشته ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

یکی دیگر از گردشگران می گوید: «یک هفته اینجا هستم و محو بناها شده ام. متعجب هستم که در اروپا اینقدر چیزهای بد درباره ایران می گویند. اینجا خیلی خوب پذیرفته شده ایم.»

آگهی

در یک آژانس مسافرتی با کیفیت بالا در پاریس تقاضا برای سفر به ایران بالاست. در سال ۲۰۱۴ تنها در حدود صد نفر تقاضای سفر به ایران را کرده بودند. سال ۲۰۱۵ شمار مسافران ۷ برابر شده است.

مدیر این آژانس می گوید: «توافق هسته ای همه چیز را تغییر داده است. از چند سال پیش گردشگران از اینکه نمی توانستند به ایران سفر کنند ناراحت بودند. در حال حاضر شاهد هستیم که گردشگران تمایل چندانی به سفر به کشورهای مسلمان، حتی کشورهایی با امنیت بالا مانند مراکش، را ندارند. ولی ایران از این قضیه مستثناست. با اینحال میل زیاد برای سفر به ایران وجود دارد.

با از سر گرفته شدن پروازهای ایرفرانس به مقصد تهران گردشگری ایران رونق بهتری خواهد گرفت.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

استعفای مدیر فرانسوی به دلیل تهدید به مرگ پس از تذکر حجاب؛ دولت از دانش‌آموز محجبه شکایت می‌کند

ده ماه حبس برای مادری که فرزندانش را در خانه تنها گذاشت تا به جشن تولد برود

انتقال مهاجران برای «پاکسازی» پاریس در آستانه المپیک خشم شهرداران فرانسه را برانگیخت