انتقاد شدید از رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان

انتقاد شدید از رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

بنا به گزارش های غیر رسمی که از سوی کاندیداهای دریافت کننده نامه رد صلاحیت از سوی هیئت های نظارت شورای نگهبان به رسانه ها رسیده، ابعاد رد صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی بویژه در مورد کاندیداهای زن بسیار گسترده است.

در بین رد صلاحیت شدگان که به گزارش خبرگزاری فارس نام ۳۷ تن از نمایندگان کنونی مجلس نیز به چشم می خورد، طیف وسیعی از کاندیداهای اصلاح طلب، طرفداران دولت روحانی و مستقل ها نیز دیده می شوند. برخی رسانه های ایران ضمن اشاره به رد صلاحیت ۶۰ درصد از کانیداها آن را رد صلاحیت حداکثری شورای نگهبان نامیده اند.

محسن رهامی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان روز سه شنبه ۲۹ دیماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «قرار است کتبی یا شفاهی مسئله رد صلاحیت های اصلاح طلبان را به رهبر معظم انقلاب گزارش کنیم و از ایشان می خواهیم دستور تجدید نظر نسبت به رد صلاحیت اصلاح طلبان را بدهند.»

حسن روحانی نیز در کنفرانس خبری خود به مناسبت اجرایی شدن برجام به انتخابات مجلس و مسئله رد صلاحیت ها اشاره کرد و گفت: «به عنوان رئیس جمهور از همه اختیاراتم در این زمینه استفاده خواهم کرد. ما در جایی با شورای نگهبان وظایف مشترکی به یک معنا داریم یعنی هم رییس جمهور پاسدار قانون اساسی و مسئول اجرای قانون اساسی است و شورای نگهبان نیز شورای نگهبان قانون اساسی است.»

در همین ارتباط روز دوشنبه الهام امین زاده معاون حقوقی حسن روحانی به خبرگزاری ایسنا گفت که رئیس جمهور در ارتباط با رد صلاحیت های داوطلبان دهمین دوره مجلس با شورای نگهبان مذاکره می کند تا اگر اشتباهی اتفاق افتاده از رد صلاحیت شده ها اعاده حیثیت کند.»

همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا جمعی از نمایندگان کنونی مجلس که برای انتخابات آینده رد صلاحیت شده اند از علی لاریجانی رئیس مجلس خواسته اند تا در این مسئله دخالت کند. محمد بیاتیان نماینده بیجار روز سه شنبه در این زمینه به ایسنا گفت که رئیس مجلس با برخی اعضای شورای نگهبان صحبت کرده و قرار است تعدادی از حقوق‌دانان و یا احتمالا فقهای شورای نگهبان در مجلس حضور پیدا کنند وصحبت‌ها و دلایل ما را بشنوند.

در میان نمایندگان کنونی مجلس که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند از هر دو جناح اصول گرا و اصلاح طلب و نیز تعدادی از مستقل ها به چشم می خورند. علی مطهری چهره شاخص و منتقد مجلس از جمله رد صلاحیت شدگان است. برای نامزدی در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۲ هزار و ۴۷۷ نفر ثبت نام کرده بودند که صلاحیت بیش از ۹۰ درصد آن ها توسط هیات های اجرایی وزارت کشور تایید شده بود. اما به نوشته روزنامه ابتکار هیات نظارت شورای نگهبان صلاحیت ۴۲ درصد آنها را تایید، صلاحیت ۳۰ درصد از آنها را عدم احراز و ۲۵ درصد را رد صلاحیت کرده است.

برخی رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان اعلام کرده اند در حوزه انتخابیه تهران پس از بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی و نظارت، تنها چهار اصلاح طلب یعنی محمدرضا عارف، علیرضا محجوب (نماینده مجلس-خانه کارگر)، سهیلا جلودارزاده (نماینده پیشین-حزب اسلامی کار) و مصطفی کواکبیان (نماینده پیشین مجلس-حزب مردمسالاری)، تایید صلاحیت شده اند.

در میان ۱۲۳۴ زن کاندیدا برای انتخابات مجلس دهم، رد صلاحیت ها بسیار چشمگیر است و از جمله بنا به گزارش های غیر رسمی از میان ۲۰ زن کاندیدای حوزه انتخابیه ارومیه تنها دو زن و از بین ۵۰ زن کاندیدایی که توسط هیات اجرایی در شیراز تایید صلاحیت شده بودند نیز صلاحیت تنها دو زن به تایید شورای نگهبان رسیده است.

کمپین تغییر چهره مردانه مجلس که از آبانماه امسال فعالیت خود را آغاز کرده، میزان مشارکت زنان برای تبت نام در این دور از انتخابات را چهار برابر میزان شرکت در کلیه ادوار انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۳۷ سال گذشته دانسته و هدف خود را «حداقل ۵۰ کرسی برای زنان برابری طلب» در مجلس دهم اعلام کرده است.

انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی که همزمان با انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان و روز ۷ اسفند ماه برگزار می شود، انتخاباتی با رقابت نسبی در بین جناح های مختلف جمهوری اسلامی است و منتقدان و مخالفان حکومت به خاطر اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان از حق شرکت در این انتخابات محرومند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

محققان در آلمان: رانش شدید زمین در روستای حسین‌آباد ایران نتیجه ساختن یک سد بود

نقش کلیدی فلات ایران در مهاجرت انسان؛ حلقه گمشده تاریخ پیدا شد

مسیح علی‌نژاد در گفتگو با یورونیوز: ایران بدون جمهوری اسلامی به نفع بقیه جهان خواهد بود