استاد دانشگاه وارویگ انگلستان: توافق پاریس، امیدوار کننده اما مبهم است

استاد دانشگاه وارویگ انگلستان: توافق پاریس، امیدوار کننده اما مبهم است
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

جزئیات توافق پاریس پس از کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در این شهر اینک از سوی کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در این باره دیوید موند،

آگهی

جزئیات توافق پاریس پس از کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در این شهر اینک از سوی کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در این باره دیوید موند، استاد دانشگاه وارویک از انگلستان با ما همراه است.

یورونیوز: این توافق شادی بسیاری از طرفداران محیط زیست را در پی داشت اما آیا به نظر شما این همان توافقی است که باید صورت می گرفت یا در واقع تنها چیزی بود که در شرایط کنونی می توانستیم، داشته باشیم؟

دیوید موند: به نظر من در کل بسیار بهتر از توافقی است که در نشست های قبلی به دست آوردیم. بهتر از مواردی که پیشتر درباره آنها توافق کرده بودیم و با این حساب نوعی پیشرفت و گام رو به جلو به شمار می رود.
به نظر من بخش زیادی از موفقیت این توافق، تاثیر روانی آن بر اقتصاد است. به عنوان مثال بر اقتصاد انرژی های فسیلی و تجدید پذیر. به نظر من ایجاد این همه امیدواری بسیار با اهمیت است اما در عین حال بسیار سخت است که بتوان گفت که این بهترین توافق بوده است.
در برخی موارد می توان گفت که این توافق به اندازه ای که امیدوار بودیم خوب نبوده اما هر نوع توافق دیگر نیز میتواسنت برای عبور از کنگره آمریکا با مشکل همراه باشد و توافقی که در کنگره مورد موافقت قرار نگیرد و آمریکا نتواند آن را اجرا کند، توافق محسوب نمی شود.

یورونیوز: در چه شرایطی این توافق می تواند مورد چالش قرار گیرد؟ با لابی قدرتهای طرفدار سوختهای فسیلی؟ آیا آنها به چنین اقدامی دست خواهند زد؟

دیوید موند: قطعا و بدون شک آنها اقدام و تلاش خود را خواهند کرد زیرا می خواهند استفاده از این نوع سوختها ادامه یابد. همانند هر تولید کننده دیگری که می خواهد باقی بماند و آنها نیز هرکاری که می توانند را انجام خواهند داد. به نظر من ما هنوز بسیار از دوران پایانی و زمانی که دولتها مجبور باشند تا شکل احتیاجات خود را تغییر دهند، فاصله داریم و هنوز در ابتدای راه هستیم. اکنون دولتها تعهد کرده اند و مابقی به فضای عمومی بستگی دارد که چگونه به این توافق بپردازند و مطمئن شوند که لابی های طرفدار انرژی های تجدید ناپذیر موفق نخواهند شد.

نگاهی به کمک های مالیاتی و یارانه های دولتی برای انرژی های فسیلی و گرفتن این سوبسیدها از آنها است. این رقمی معادل ۱ هزار میلیارد دلار در سال است. این رقمی شامل معافیت های مالی شرکتها و کمک های مالی برای مصرف کنندگان برای پایین نگه داشتن بهای این نوع سوخت ها است. در صورتی که تخریب های وارده از این نوع سوخت ها در دنیا را نیز بسنجیم این رقم در واقع سالانه حدود ۵ هزار میلیارد دلار است. بنابراین در صورتی که دولتها نسبت به کاهش این کمک های مالی از شرکتهای تولید کننده سوختهای فسیلی اقدام کنند، ممکن است چیزهایی تغییر کند.همانند اتفاقی که تا حدی در مورد دخانیات صورت گرفت.

یورونیوز: موضوع یارانه ها به دولتها مربوط است اما مشکل اینجا است که هدف گذاری های ملی به طور قانونی الزام آور نیست. به نظر شما این مکانیزم ۵ ساله چگونه موثر خواهد بود؟

دیوید موند: به نظر من این سوالی است که باید از سازمان های اقدام کننده در این مورد پرسید که این اقدامات تا چه حد می تواند موثر باشد. مشخص نیست که این چگونه می تواند در آینده موثر باشد. همچنین اصلا مشخص نیست چه بخش هایی از این معاهده الزام آور است. من تلاش کردم تا دریابم که بخش های تفسیری این یپمان چه محدودیت های طبیعی ایجاد می کند و چگونه همه طرفها را با یکدیگر متحد می کند اما در واقع اصلا واضح و مشخص نبود. معافیت های مالیاتی که ما باید آنها را مورد محاسبه قرار دهیم، در صورتی است که در ۵۵ کشور به نمایندگی از ۵۵ درصد از تولید کنندگان گازهای گلخانه ای تصویب شود و این هنوز یک سوال بزرگ است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فعالان: توافق جهانی برای مهار گرمایش زمین گامی بزرگ اما ناکافی است

واکنشهای همراه با استقبال و احتیاط درباره توافق پاریس در زمینه آب و هوا

نشست و هفته سرنوشت ساز در پاریس برای کنترل گرمایش زمین