پایان نشست پاریس: جهان به توافق اقلیمی تاریخی دست یافت

پایان نشست پاریس: جهان به توافق اقلیمی تاریخی دست یافت
نگارش از مسعود سالاری
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

متن نهایی توافق نشست جهانی تغییرات آب و هوایی تصویب شد. نمایندگان ۱۹۵ کشور شرکت کننده در نشست موسوم به کُپ ۲۱ (COP 21) پاریس، در واپسین ساعات روز

آگهی

متن نهایی توافق نشست جهانی تغییرات آب و هوایی تصویب شد. نمایندگان ۱۹۵ کشور شرکت کننده در نشست موسوم به کُپ ۲۱ (COP 21) پاریس، در واپسین ساعات روز شنبه پیش نویس توافقی را که به منظور کنترل گرمایش زمین تنظیم شده بود، تصویب کردند. در این توافق، کاهش میانگین دمای کره زمین به کمتر از دو درجه تا سال ۲۰۵۰ پیش بینی شده است. لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه و رئیس نشست پاریس در روز پایانی این کنفرانس گفت کشورهای جهان برای کاهش این میانگین به کمتر از یک و نیم درجه تلاش خواهند کرد.

به جز موضوع کاهش دمای زمین، کاهش اثر گازهای گلخانه ای و سوخت های فسیلی مهم ترین محورهای نشست پاریس را که از روز نهم آذر آغاز شد و دو هفته به طول انجامید، تشکیل می دادند.

کومی نایدو، مدیر اجرایی سازمان جهانی صلح سبز در واکنش به اعلام توافق پاریس گفت: «این توافق ما را از مخمصه بیرون نمی آورد و ما هم چنان در ته چاه عمیقی هستیم. تنها تفاوتی که به وجود آمده این است که عمق این چاه کمتر شده و قلاب هایی برای خروج از آن وجود دارد. اکنون ما می توانیم جنبش مردمی فزاینده ای در جهان ایجاد کنیم.»

توافق تاریخی پاریس که از سال ۲۰۲۰ میلادی لازم الاجرا خواهد بود، نخستین توافق اقلیمی در نوع خود و در سطح جهانی است.

نشست های پیشین همچون کپنهاگ و کیوتو به دلیل تشتت آرا کشورها نتیجه ملموسی در بر نداشت. آنچه دستیابی به توافق را مشکل کرده بود موضوعاتی همچون بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری لازم برای کمک به کشورهای در حال توسعه در مبارزه با تغییرات اقلیمی و رصد (مانیتورینگ) کشورها در مهار یا کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای بود.

برخی از کشورهای تولیدکننده نفت هم با حدف کامل انرژی های فسیلی در دهه های آتی مخالفت می کردند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واکنشهای همراه با استقبال و احتیاط درباره توافق پاریس در زمینه آب و هوا

نوار قرمز رنگ به دور اجلاس آب و هوا در پاریس به نشانه عدم عبور از خطوط قرمز

آینده کره خاکی در گفتگو با کارشناسان