نزاع قدرت های جهانی بر سر آینده بشار اسد

نزاع قدرت های جهانی بر سر آینده بشار اسد
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سفر ناگهانی بشار اسد در ۲۹ مهر ماه امسال به مسکو که نخستین سفر خارجی رئیس جمهوری سوریه در ۵ سال اخیر بود از این حقیقت حکایت داشت که روسیه همچنان به

آگهی

سفر ناگهانی بشار اسد در ۲۹ مهر ماه امسال به مسکو که نخستین سفر خارجی رئیس جمهوری سوریه در ۵ سال اخیر بود از این حقیقت حکایت داشت که روسیه همچنان به طور تمام و کمال از او حمایت می کند.

در آن روز٬ ولادیمیر پوتین٬ رئیس جمهوری روسیه گفته بود: «آرامش طولانی مدت در سوریه راه حل سیاسی دارد که با حضور و مشارکت تمامی نیروهای سیاسی و مذهبی و قومی ممکن است. در نهایت٬ مردم سوریه باید خودشان درباره [آینده کشورشان] تصمیم بگیرند.»

چند روز پیش از این اظهارات٬ روسیه با شلیک چند موشک از دریای خزر مواضع نیروهای مخالف رژيم سوریه را بمباران کرد و با این قدرت نمایی بار دیگر بر نقش موثر خود در پشتیبانی از بشار اسد تاکید کرد.

حامی دیگر او ایران است که بی تردید نقش غیرقابل انکاری در بحران سوریه ایفا کرده و مدتی است که نیروی های وابسته به این کشور در کنار ارتش بشار اسد علیه مخالفان دولت سوریه می جنگند.

به باور طرفه بغجاتی٬ کارشناس مسایل سیاسی سوریه٬ حضور ایران در چانه زنی های دیپلماتیک نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است: «به نظر من برای مردم سوریه مهم است که آینده بشار اسد و رژیم او و نقش او در دوران انتقال قدرت مورد بحث قرار گیرد و ایران و روسیه هم در جریان این بحث و مذاکره نقش داشته باشند. اگر آنها بتوانند تکلیف این مساله را روشن کنند٬ آن وقت به باور من می توان به برون رفت از بحران سوریه امیدوار بود.»

آینده بشار اسد شاید پیچیده ترین مساله ای ست که دیپلمات ها این روز ها با آن دست و پنجه نرم می کنند. ایالات متحده آمریکا و متحدانش بشار اسد را بانی اصلی مشکلات می دانند در حالی که روسیه و ایران او را اصلی ترین سد راه تروریسم جهانی معرفی می کنند.

در ماه سپتامبر٬ باراک اوباما٬ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در صحن عمومی سازمان ملل متحده اعلام کرد: «ایالات متحده آمریکا برای برون رفت از بحران سوریه آماده به همکاری با هر کشوری از جمله روسیه و ایران است. واقع بینی حکم می کند که برای پایان دادن به جنگ و در نهایت نابودی داعش به یک مصالحه برسیم. واقع بینی همچنین حکم می کند که یک دوره انتقال قدرت برقرار و رهبری کشور از بشار اسد به شخص دیگری منتقل شود.»

نزاع روسیه و آمریکا بر سر آینده سیاسی سوریه چهار سال است که ادامه دارد و چیزی جز ویرانی و آوارگی برای مردم سوریه به ارمغان نیاورده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تظاهرات مخالفان اسد در سیزدهمین سالگرد قیام؛ چهار کشور غربی: جنگ در سوریه تمام نشده است

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: یک نظامی ایرانی در حمله هوایی اسرائیل به سوریه کشته شد

دادگاه فرانسه حکم بازداشت بین‌المللی بشار اسد را صادر کرد