موضعگیری ناتو در قبال سوریه از دیروز تا امروز

موضعگیری ناتو در قبال سوریه از دیروز تا امروز
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

گزارش تحلیلی در گمانه زنی های برخی ناظران مبنی بر حضور آینده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در سوریه یک نکته مورد توافق همگان است: ناتو به احتمال

آگهی

گزارش تحلیلی

در گمانه زنی های برخی ناظران مبنی بر حضور آینده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در سوریه یک نکته مورد توافق همگان است: ناتو به احتمال زیاد هیچ دخالت نظامی در سوریه نخواهد داشت. از سوی دیگر از ابتدای حضور نظامی روسیه در این کشور، ناتو تنها به صدور بیانیه بسنده کرده است. از آغاز درگیری ها در سوریه، رهبران ناتو همواره راه حل سیاسی را ترجیح دادند و هرگونه دخالت نظامی در این کشور را نامحتمل دانستند.

آندرس فوراسموسن، دبیر کل پیشین ناتو در سال ۲۰۱۲ میلادی گفته بود: «ترکیه حمایت ناتو را خواهان است و ما در کمال همبستگی کنار ترکیه می ایستیم. زیرا این از ملزومات اتحاد ماست. همانطور که پیش تر گفتیم، عملیات ما تنها تدافعی خواهند بود.»

هنگامیکه در سال ۲۰۱۲ ترکیه نگران از جنگ داخلی آنسوی مرزهایش درخواست کمک از این سازمان را کرد، ناتو با استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت برای پشتیبانی از آنکارا در برابر حمله های احتمالی ارتش سوریه موافقت کرد. ناتو همچنین با برقراری پروازهای شناسایی توسط هواپیماهای آواکس بر فراز مناطق بحرانی، تلاش کرده تا به متحد خود در منطقه اطمینان خاطر دهد. ماموریت هواپیماهای آواکس جمع آوری اطلاعات و انتقال آن ها به هواپیماهای نظامی است.

در آخرین نشست سران ناتو در سپتامبر سال ۲۰۱۴، جنگ داخلی در سوریه پس از مسائل مربوط به تنش میان اوکراین و روسیه در صدر گفتگوها قرار داشت. در آن زمان هیچ تصمیم قطعی درباره دخالت احتمالی ناتو در سوریه گرفته نشد. چند روز پیش از این نشست، ۹ عضو ناتو، آمریکا، فرانسه، بریتانیا، دانمارک، آلمان، کانادا، ترکیه، ایتالیا، لهستان و استرالیا برای هماهنگ کردن قوایشان علیه داعش که به تازگی به شمال عراق حمله کرده بود، هسته یک ائتلاف بین المللی را شکل دادند. با اینحال ناتو تنها به کمک های تسلیحاتی، انسان دوستانه و عملیات اطلاعاتی بسنده کرد.

اکنون ۲۲ کشور عضو ائتلاف علیه گروه موسوم به دولت اسلامی هستند. برخی از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در این ائتلاف حضور دارند. به نظر برخی تحلیل گران ائتلافی اینچنینی تنها بهانه ای است برای اینکه قدرتهای جهانی در برابر بحران سوریه بی تفاوت نشان داده نشوند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشته شدن فرمانده ارشد سپاه در حمله هوایی به ساختمانی در کنار سفارت ایران در دمشق

انفجار مرگبار در منطقه تحت کنترل طرفداران ترکیه؛ خودروی بمب‌گذاری شده در بازاری در شمال سوریه ترکید

حمله هوایی شبانه به شرق سوریه؛ بهروز واحدی از اعضای سپاه پاسداران ایران کشته شد