آلمان تا پایان سال جاری میلادی بیش از یک و نیم میلیون مهاجر می پذیرد

آلمان تا پایان سال جاری میلادی بیش از یک و نیم میلیون مهاجر می پذیرد
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied
آگهی

برخورد شهروندان آلمان نسبت به ورود آوارگان به این کشور با نشت خبر ورود بیش از یک میلیون و پانصد میلیون نفر دیگر، تنها در سال جاری، تغییر می کند.

آلمان درهایش را از اوایل ماه گذشته با استقبال مردمش بروی آوارگان گشود.

دتلف کونیتز، بازرگان آلمانی یک میلیون و پانصد هزار یورو بروی ایجاد دهکده ای برای آوارگان خرج کرده که هم اکنون یکصد مهاجر را در خود اسکان داده است.

آقای کونیتز گفت: “ما معتقد بودیم که باید به این مردم کمک کنیم تا در میان ما، در آلمان اسکان یابند. شهر “کوبلنتز” محل خوبی برای این کار است.”

مهاجرین در این نقطه از محل زندگی خود راضی اند.

یک پناهجوی سوری به گزارشگر یورونیوز گفت: “دولت آلمان از کسانیکه به این کشور می آیند و میخواهند در آن بمانند، استقبال می کند. اینجا دموکراسی است و همه چیز خوب است زیرا می خواهند به همه کمک کنند، نه تنها سوری ها بلکه همه مردم.”

شاندور ژیروش، گزارشگر یورونیوز می گوید: “مردم محل در ابتدا از آوارگان استقبال کردند، اما صدای اعتراض روز به روز بلند تر می شود. اینکه مقامات اعلام کرده اند که تا چند ماه دیگر تعداد پناهجویان بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار نفر خواهد شد، می رود تا سیاستهای آلمان را در اساس تغییر دهد.”

ساکنین شهر “کوبلنتز” می گویند مسئله ای با پناهجویان ندارند، اما نمی دانند کشورشان چطور می تواند به سیاست درهای بازش بروی گروههای کثیر مهاجران ادامه دهد.

یک شهروند آلمانی گفت:“اگر اینطور ادامه پیدا کند که هر روز بیشتر از یکهزار نفر وارد شوند، این مسئله ساز خواهد شد.”

مدیر یک کودکستان در “کوبلنتز” افزود: “وقتی آمار را می شنوم و اینکه قرار است در آینده چه بشود، برایم سئوال پیش می آید. از خیلی ها که با آنها حرف می زنم می شنوم که قدری وحشت کرده اند.”

آخرین نطق مشترک رهبران آلمان و فرانسه در پارلمان اروپا در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه بمناسبت سقوط دیوار برلین ایراد شد. حال، آنگلا مرکل و فرانسوا اولاند بار دیگر در ارتباط با سیل مهاجر به اروپا، متفقا در مقابل پارلمان حاضر می شوند.

یورونیوز به آلمان رفته است تا احساس شهروندان این کشور را در مقابل افزایش تعداد پناهجویان به این کشور منعکس کند. در استراسبورگ ( مقر فرانسوی پارلمان اروپا) با کمیسر عالی شورای اروپا در امور مربوط به حقوق بشر و گزارش این نهاد در مورد پناهجویان در آلمان گفتگو کرده ایم.

یورونیوز: نکات عمده گزارش شما در مورد وضع پناهجویان در آلمان چیست؟

نیلز مویژ نیکس: برخورد آلمان در استقبال از مهاجرین، قابل تقدیر است. نکات عمده من در این گزارش این است که آلمان باید برای رسیدگی سریعتر به تقاضانامه های آنها سرمایه گذاری بیشتری کند. باید افراد بیشتری به این کار گمارده شوند، نه تنها برای رسیدگی به تقاضا نامه ها بلکه در مراکز ورود پناهجویان برای اموری مثل درس زبان. در ضمن آلمان باید بلند مدت فکر کند. آلمان بیش از پیش چند فرهنگی می شود. علیرغم فضای خوش آمد، اقلیت کوچکی وجود دارد که خشن است. آلمان باید برای بردباری بیشتر کسانیکه در آینده با (پناهجویان) همزیستی می کنند، برنامه ریزی کند.

یورونیوز: در حال حاضر صدها هزار پناهجو در آلمان اسکان دارند. آیا نظر مردم نسبت به آنها عوض شده است؟

نیلز مویژ نیکس: فضای سیاسی در حال عوض شدن است. برخی احزاب سیاسی صدراعظم و دولتش را مورد انتقاد قرار داده اند که آنهایی را که می خواهند انتقاد کنند، تشویق می کند. اما اکثریت مردم از آوارگان استقبال می کنند. نشانه های همبستگی را می توان در داوطلبانی دید که وقتشان را به آوارگان می دهند و به آنها لباس، غذا و دارو می رسانند. اما، پیام عمده من به مردم آلمان این است که استانداردهایشان را پایین نیاورند و نه تنها برای آوارگان نمونه باشند، بلکه در صدر اصلاح نظام مهاجرت به اروپا قرار گیرند.

یورونیوز: آیا ممکن است فشار ورود مهاجران موجب ایجاد یک جنبش نفرت در آلمان شود؟

نیلز مویژ نیکس: بله، ما شاهد افزایش موارد جنایت در آلمان بوده ایم. در سال گذشته، موارد حمله علیه مراکز اسکان مهاجرین دو برابر شده است. بزهکاران و کسانیکه از نفرت حرکت می کنند، فعالتر شده اند. اما، دولت می گوید در مقابل سخنانی که ( علیه پناهجویان) نفرت بر می انگیزد، بویژه در اینترنت، فیسبوک، توییتر و یوتیوب موضعی سخت اختیار کرده و اینگونه واکنشها را بفوریت پاک می کند.

آگهی

یورونیوز: میان آلمان و کشورهای اروپای شرقی و مرکزی چه تفاوتهایی وجود دارد و اتحادیه اروپا در مورد آن چه باید بکند؟

نیلز مویژ نیکس: مسئله این است که اروپا با هماهنگی عمل نمی کند. برخی کشورها نسبتا خوب عمل می کنند و از پناهجویان استقبال کرده اند، اما بعضی دیگر کشورها به آنها پشت کرده اند. این یک مشکل اروپایی است و نمی توان آنرا یک مسئله ملی تلقی کرد. من همچنان منتظر واکنش اروپا هستم که هنوز اثری از آن ندیده ام.امیدوارم آلمان رهبری را برای توافق بر سر یک سیاست اروپایی برعهده گیرد.

یورونیوز: نقش فرانسه در این میان باید چه باشد؟

نیلز مویژ نیکس: فرانسه هم همینطور…اگر آلمان و فرانسه تصمیم بگیرند به (سیاستی) اولویت دهند، اوضاع تغییر خواهد کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تصاویری از پدیکور فیل‌های باغ‌وحش کلن در آلمان

خودداری از کمک به برده ایزدی ۵ ساله در عراق؛ محکومیت عضو سابق داعش در آلمان تائید شد

اوج دوباره راست افراطی در آلمان چگونه رخ داد؟