مذاکرات صلح میان فلسطینی ها و اسرائیل در نقطه آغاز

مذاکرات صلح میان فلسطینی ها و اسرائیل در نقطه آغاز
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

مرگ دو اسرائیلی در کرانه باختری طی روزهای اخیر، درگیری میان اسرائیل و فلسطینی ها را نیز شدت بخشیده است. اسرائیل با ایجاد محدودیت برای فلسطینی های

آگهی

مرگ دو اسرائیلی در کرانه باختری طی روزهای اخیر، درگیری میان اسرائیل و فلسطینی ها را نیز شدت بخشیده است.
اسرائیل با ایجاد محدودیت برای فلسطینی های ساکن در کرانه باختری سعی دارد اوضاع را تحت کنترل خود درآورد اما همین اقدام نیز خشم فلسطینی ها و درگیری آنها با نظامیان اسرائیلی را در پی داشت.
افزایش درگیری و توقف مذاکرات صلح میان دو طرف از نظر برخی تحلیگران نشان دهنده آغاز روزهای تاریک و سخت برای دو طرف اسرائیل و فلسطینی در منطقه است.

برای بحث بیشتر درباره تنش های اخیر در نوار غزه و بیت المقدس با حسنی عبیدی، تحلیلگر مسایل سیاسی از واشنگتن گفت و گو می کنیم.

یورونیوز: آیا می توانیم آنچه در بیت المقدس و نوار غزه می گذرد را انتفاضه سوم بنامیم؟

حسنی عبیدی: می توانیم از آن به عنوان شرایطی مشابه نام ببریم همانطور که تنش موجود در منطقه، انتفاضه دوم را سبب شد. اما قبل از همه اینها دولت فلسطینی را داریم که برای حل مشکلات شهروندان ناتوان است. همزمان دولت اسرائیل هم قوانین بسیار سختی را پیش روی فلسطینی های ساکن در نوار غزه قرار داده است. با ایجاد ایست بازرسی در غزه، نباید فراموش کنیم که فلسطینی ها برای ورود به مسجد الاقصی تا ماه ها نیازمند دریافت مجوز خواهند بود. فلسطینی ها از دسترسی به بخش قدیم بیت المقدس نیز محروم هستند و تمامی اینها بر تنش موجود و افزایش خشنونت میان فلسطینی ها و اسرائیل تاثیر خواهد گذاشت.

یورونیوز: مقام های فلسطینی، اسرائیل را به ایجاد تنش در منطقه متهم می کنند. بنیامین نتانیاهو می گوید کشورش با «فلسطینی های تروریست» مقابله می کند. آیا این اظهار نظر می تواند خشونت و درگیری میان دو طرف اسرائیل و فلسطینی را از جهت سیاسی افزایش دهد؟

حسنی عبیدی: آنچه اینجا کمبود آن حس می شود، نبود حمایت بین المللی است. این کمبود سبب شده تا ابتکار عمل برای مقابله با سایر موانع در راه صلح میان دوطرف نیز از بین برود. به نظرم روزهایی بسیار تاریک و سخت پیش روی روسای دو طرف هم اسرائیل و هم فلسطینی ها خواهد بود. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در حال حاضر تهدید کرده که علاوه بر کناره گیری از سمت خود، توافق میان دو طرف را نیز که برای مردم فلسطینی بار مثبت چندانی نداشته است، باطل خواهد کرد.

یورونیوز: رهبران کنونی جهان در موارد و موضوع های دیگر درگیر هستند، به خصوص در موضوع سوریه و بحران این کشور. با این وجود آیا فکر می کنید همچنان صدای کمک به مردم فلسطین می تواند به گوش جامعه بین المللی برسد؟

حسنی عبیدی: زمانیکه محمود عباس از بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد درخواست کرد تا از شهروندان فلسطینی حمایت کنند، این به نوعی تهدیدی بود که نشان داد مقام های فلسطینی در هر زمانی ممکن است از سمت خود کناره گیری کنند و در صورتی که این اتفاق رخ دهد به این معنا است که اسرائیل باید مسئولیت تمام آنچه در توافق ژنو ذکر شده را بر عهده گیرد. سازمان ملل متحد به هیچ وجه در این قضیه دخالت نخواهد کرد اما محمود عباس با تاکید خود بر این نکته نشان داد که فلسطینی ها دیگر به هیچ پیشنهاد ارایه شده ای باور ندارند. این به معنای ایجاد یک بن بست و بحران برای این سازمان است.

یورونیوز: با توجه به افزایش تنش میان فلسطینی ها و اسرائیل آیا هیچ شانسی برای بازگشت دو طرف بر سر میز مذاکره وجود دارد؟

حسنی عبیدی: محمود عباس در حال حاضر از یک سو با فشار داخلی از سوی مردم فلسطینی و از سوی دیگر نیز با فشار جامعه بین المللی مواجه است. به عنوان مثال سازمان ملل متحد و فرانسه در تلاش هستند تا مقام های فلسطینی را بر سر میز مذاکره و یافتن راه حلی برای صلح بازگردانند. با این حال، بازگشت به مذاکره ممکن است اما این بار نمی توان زمانی مشخص و یا ضمانتی برای آن در نظر گرفت. این به این معنا است که ما به همان نقطه آغاز باز می گردیم. در جایی که هیچ راه حل سیاسی در افق دیده نمی شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ادعای «نسل‌کشی» علیه اسرائیل؛ گزارشگر سازمان ملل: با تهدیدهایی روبرو بودم

حمله موشکی حزب‌الله به اسرائیل یک کشته برجای گذاشت

تصویب قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در غزه؛ نتانیاهو سفر هیات اسرائیلی را به آمریکا لغو کرد