جشنهای تاریخی در گرامیداشت پیدایش خان نشین قزاقستان

جشنهای تاریخی در گرامیداشت پیدایش خان نشین قزاقستان
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

قزاقستان ریشه های قدیمی خود را امسال جشن می گیرد. صدها رخداد در سراسر این کشور در گرامیداشت پانصد و پنجاهمین سالگرد پیدایش خان نشین قزاق برگزار می

آگهی

قزاقستان ریشه های قدیمی خود را امسال جشن می گیرد. صدها رخداد در سراسر این کشور در گرامیداشت پانصد و پنجاهمین سالگرد پیدایش خان نشین قزاق برگزار می شود.

خان نشین قزاقستان که توسط نوادگان چنگیزخان مغول در قرن پانزدهم پدید آمد اولین کشور مستقل قزاقها بود. مردمانی ترک زبان که قدیم کوچ نشین و ساکن دشت استپ اوراسیا بودند. در قرن ۱۸ این کشور به سه قسمت تقسیم شد و به تبع آن به امپراطوری روسیه پیوست.

نمایشگاهی ویژه در موزه ملی قزاقستان به معرفی یافته های باستان شناسی و نوشته های قدیمی و افسانه ها و باورهای عامیانه می پردازد که هویت ملی قزاقستان را شکل می دهند و توسط ایدئولوژی اتحاد جماهیر شوروی در قرن بیستم حذف شدند.

ژامبیل آرتیکبایف، تاریخدان و استاد دانشگاه می گوید: «فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی منجر به برانگیخته شدن هویت های اقوام مختلف از جمله هویت قزاق ها شد. به همین دلیل ما در بیست سال گذشته در جستجوی ریشه های تاریخی مان بودیم.»

دانشمندان قزاق و همکاران خارجی آنها به بررسی شیوه های تاثیرپذیری تاریخ قزاقستان از هویت اصلی خود به عنوان سرزمینی که محل اتصال اقتصاد و فرهنگهای مختلف بوده، می پردازند.

ارمانو ویسینتاینر، کارشناس فرهنگهای ترک تبار می گوید: «فکر می کنم که قزاقستان بیش از هر کشوری در آسیای مرکزی و حتی اوراسیا دریافته است که سرنوشتش در قدیمی ترین صفحات تاریخش نوشته شده بود.»

کاترین پویول، تاریخدان و رئیس مرکزی برای مطالعات روسی و اوراسیایی می گوید: «امروزه نوعی سیاست زدگی در قزاقستان وجود دارد تا به همسایگان آن نشان دهند که قزاقستان کشوری ۲۵ ساله نیست.»

قزاق ها به تامل بر روی قسمتی از تاریخشان که مربوط به اتحاد جماهیر شوروی می شود می پردازند: دوره ای که علاوه بر مدرن شدن کشور با فجایعی نیز همراه بود. از قحطی مرگبار در دهه ۱۹۳۰ گرفته تا دهه ها آزمایش هسته ای که بر روی سلامت شهروندان تاثیر گذاشت.

کاترین پویول می گوید: «روح یک ملت، طرز فکر و فرهنگ برغم مشکلات سیاسی، بحرانها، مصیبتها و جنگها از بین نمی روند.»

ایرینا کونووالووا، تاریخدان و معاون مدیر انستیتو برای تاریخ جهان در آکادمی علوم روسیه می گوید: «من صبح امروز در جلسه ای بزرگ با سران همه کشورهای ترک تبار شرکت کردم. در آنجا رئیس جمهور قزاقستان سخنرانی طولانی ای کرد و همانجا من بوضوح دریافتم که رهبری این کشور از قصد از سنتهای آن حمایت، و آنها را زنده می کند. کاری که به نظرم درست است.»

جشنهای سالگرد سال جاری در سراسر قزاقستان ادامه می یابد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ژاپن چگونه از تخصص خود برای کمک به بهبود اوکراین استفاده می‌کند؟

صنعت پنبه ازبکستان پس از تحریم دوباره رونق گرفت

گربه‌ها و گوزن‌ها؛ یاوران گردشگری در مناطق دورافتادهٔ ژاپن