«راه میانه»؛ ایده دالایی لاما برای خودگردانی واقعی در تبت

«راه میانه»؛ ایده دالایی لاما برای خودگردانی واقعی در تبت
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

گزارش تفصیلی سه شنبه نخستین روز سپتامبر، مصادف با پنجاهمین سالگرد اعطای خودگردانی به تبت از سوی پکن است. اصلاحاتی که به سال ۱۹۶۵ باز می گردد و همواره

آگهی

گزارش تفصیلی

سه شنبه نخستین روز سپتامبر، مصادف با پنجاهمین سالگرد اعطای خودگردانی به تبت از سوی پکن است. اصلاحاتی که به سال ۱۹۶۵ باز می گردد و همواره مورد اعتراض دالایی لاما است که ماه ژوئن هشتادمین سالگرد تولد خود را در «گلاستونبری» یکی از شهرهای بریتانیا جشن گرفت.

رهبر معنوی تبت که از شصت سال پیش در تبعید به سر می برد خواهان ایجاد یک حکومت به واقع خودگردان در این منطقه است که وی از آن به عنوان «راه میانه» نام می برد. این درحالیست که پکن میزان خودگردانی اعطا شده به تبت را کافی می داند و ایده «راه میانه» را مقدمه درخواست استقلالِ این منطقه معنی می کند.

منطقه خودگردان تبت شامل تبت مرکزی و غربی است در حالی که بخش های تاریخی «کاهم» و «آمدو» از اول سپتامبر ۱۹۶۵ به خاک چین ملحق شده است.

ارتش آزادی بخش خلق چین در سال ۱۹۵۹ شورش استقلال طلبانه مردمی در تبت را سرکوب کرد. این منطقه که در جنوب آن کوه های هیمالیا واقع شده، از سال ۱۹۵۰ توسط رژیم کمونیست حاکم بر چین به عنوان بخشی از خاک این کشور معرفی شد.

پس از ضمیمه شدن تبت به خاک چین تاکنون دهها هزار تن از ساکنان این ناحیه کشته و بسیاری نیز مجبور به خروج از آن شده اند. آنها پیروان دالایی لامای چهاردهم رهبر تبت در زمان پیش از حاکمیت چین هستند که سالهاست در هند در تبعید به سر می برد.

تبت همچنان یکی از مناطق بحران خیز در کشور چین است. پکن استقلال طلبان را به عنوان عاملان پشت پرده ناآرامیهای دوره ای متهم می کند. در سال ۲۰۰۸ میلادی، تظاهرات مسالمت آمیزی که دهم مارس به ابتکار راهبان در سالروز شورش سال ۱۹۵۹ برپا شده بود، به شورش های خشونت آمیزی در «لهاسا» مرکز و «گانزو» یکی از شهرهای مرزی تبت منجر شد.

مقامات چینی همچنین دالایی لاما را به هماهنگی و هدایت تظاهرات، یک روز پیش از برگزاری بازیهای المپیک سال ۲۰۰۸ در این کشور متهم کرده بودند. این اتهام از سوی رهبر معنوی تبتی ها که خواهان استقلال بیشتر برای این منطقه است، رد شد.

خودسوزی از دیگر شیوه های اعتراض به حکومت چین در تبت است. بر اساس گزارش سازمان بین المللی حمایت از تبت، از سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از یکصد مرد و بیست و چهار زن به نشانه اعتراض به اشغال سرزمین شان اقدام به خودسوزی کرده اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اپلیکیشین دریافت پیام‌های دالایی‌لاما به بازار آمد

رسیدن به کلاس یک جهانی تا ۲۰۲۷؛ مقام نظامی آمریکا: ارتش چین در حال چینش لازم برای حمله به تایوان است

هنگ کنگ با تصویب قانون جدیدی قدرت دولت را برای سرکوب مخالفان بیشتر کرد