بازگشت جوانان به جزیره اوتویا چهار سال پس از وقایع خونبار نروژ

بازگشت جوانان به جزیره اوتویا چهار سال پس از وقایع خونبار نروژ
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

نروژ خونبارترین برگ تاریخ خود را ورق می زند. چهار سال پیش اندرس بئرینگ برویک، جوان افراطگرای نروژی، با گشودن آتش به سوی اردوگاه تابستانی حزب کارگر در

آگهی

نروژ خونبارترین برگ تاریخ خود را ورق می زند. چهار سال پیش اندرس بئرینگ برویک، جوان افراطگرای نروژی، با گشودن آتش به سوی اردوگاه تابستانی حزب کارگر در جزیره اوتویا تعداد زیادی از جوانان عضو این حزب را به قتل رساند.

این جزیره که در زمان حمله به جهنمی تبدیل شده بود اینک با برپایی نخستین اردوگاه تابستانی پس از وقوع حادثه به آرامش رسیده است. هزاران جوان فعال، از جمله تنی چند از بازماندگان حادثه در اردوگاه امسال شرکت کردند.

مانی حسینی رهبر شاخه جوانان حزب کارگر نروژ می گوید: «امروز ما در اینجا حضور داریم و این بسیار مهم است زیرا شرکت در اردوگاه تابستانی اوتویا بخشی از سنت دیرینه حزب است و در عین حال برای نخستین بار پس از حمله تروریستی به تشکیلات و ملت ما در سال ۲۰۱۱ است که ما اینجا جمع می شویم. بیست و دوم ژوئیه برای همیشه به تاریخ اوتویا پیوسته و ما باید این روزهای بسیار سخت را پشت سر بگذاریم.»

اندرس بئرینگ برویک روز بیست و دوم ژوئیه ابتدا ساختمان های دولتی در اسلو را مورد هدف قرار داد. او بمبی را در نزدیکی مقر دولت در این شهر منفجر کرد که در جریان آن هشت نفر کشته شدند.

بئرینگ برویک سپس دومین مرحله از حملات خود را به اجرا گذاشت. او چهل کیلومتر آن طرفتر، در جزیره اوتویا، افرادی را هدف گلوله های خود قرار داد که آنها را به ترویج چند فرهنگی متهم می کرد. بِرِویک به روی اجتماع ششصد نفری جوانان حزب کارگر در این جزیره آتش گشود و شصت و نه تن را به کشتن داد.

او پس از این حادثه دستگیر، محاکمه و به بیست و یک سال زندان محکوم شد. برویک درخواست تجدید نظر نکرد و تنها اعلام کرد این کار را برای جلوگیری از «اسلامیزه شدن» کشورش انجام داده است. در صورتی که حضور او در جامعه خطرناک تشخیص داده شود مجازات زندان او احتمالا تا مدتی نامشخص تمدید خواهد شد.

این افراطگرای نروژی با حمله ای که آنرا «پیشگیرانه» خواند، قصد داشت افرادی را که از دید او بعدها می توانستند به این کشور خیانت کنند از میان بردارد. اما در کشوری متاثر از روحیه چند فرهنگی، این دیدگاه تنها می تواند باعث تحکیم بیشتر همبستگی شود.

مانی حسینی در ادامه یادآور شد: «وقایع بیست و دوم ژوئیه همچنین نشان داد که ما دارای یک نیروی مشترک هستیم. زمانی که با هم باشیم، کینه و نفرت پیروز نخواهد شد. وقتی ما به عنوان یک جامعه حول ارزش های خود جمع شویم، هرگز متوقف و یا ساکت نخواهیم شد. ما نشان دادیم که عشق قوی تر از نفرت است.»

بازگشایی جزیره به روی جوانان حامی حزب کاگر برای نروژی ها بسیار مهم تلقی می شود. زیرا از دید آنها اوتویا مکانی است همواره یاد قربانیان را برای آنها زنده می کند. اما آنها در عین حال نمی خواهند تاریکترین نقطه تاریخ کشورشان بار دیگر تکرار شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پادشاه بیمار و ۸۷ ساله نروژ تحت عمل جراحی قرار گرفت

استارتاپ نروژی سفارش‌های غذایی را با پهپاد به دست مشتریان می‌رساند

سرویس اطلاعاتی نروژ: روسیه از نظر نظامی در اوکراین دست بالا را به دست می‌آورد