فیلم «تحقیر» ؛ تصویری متفاوت از زندگی در غزه

فیلم «تحقیر» ؛ تصویری متفاوت از زندگی در غزه
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کارگردانان این فیلم که دو برادر اهل غزه هستند، با نشان دادن سیزده زن که در یک آرایشگاه گیر افتاده اند،به شکلی استعاری، زندگی واقعی اهالی غزه را به تصویر کشیده اند.

آگهی

این فیلم که نخستین کار سازندگان آن است در هفته منتقدان به نمایش درآمده است. هفته منتقدان، بخشی از جشنواره فیلم کن است که بر فیلم های اول و دوم فیلمسازان تمرکز می کند.

فیلمِ «تحقیر»، اثر برادران ناصر، داستان سیزده زن در غزه را روایت می کند. این زنان قرار است یک روز تمام را در آرایشگاهی سپری کنند که در آن گرفتار شده اند. در بیرون، آشوبی برپاست … یک شیر ربوده شده است، نظامیان یکدیگر را می درند، در آرایشگاه هم اضطراب اوج می گیرد، کنترل حرف ها از دست می رود و نقاب از چهره ها فرو می افتد.

ما با دو برادر دوقلوی ناصر یعنی تارزان و عرب دیدار کردیم، آنها در اصل اهل غزه هستند، امروز جهان وطن اند، سه سال است که از وطن خود تبعید شده اند، آنها از فیلم و سرزمین اشغال شده شان می گویند:

تارزان ناصر: « این فیلم استعاره ای از یک چیز دیگر است، مثل آرایشگاه که خودش استعاره ای از غزه است، بیرونِ آرایشگاه استعاره ای از وضعیت بدی است که تمامی اهالی غزه و فلسطین گرفتار آن اند. وقتی ما نوشتن این فیلمنامه را شروع کردیم، می خواستیم درباره غزه چیزی بگوییم، اما سوال این بود که چطور؟»

پاسخ این بود که با گرفتار کردنِ این 13 زن. زنانی که هرکدامشان، نمونه یکی از زنانی اند که در غزه می توان دید، از بورژوا گرفته تا معتاد، از مذهبی تا جوانِ رمانتیک و تا شورشی، خلاصه آنکه، اینها دستچینی از زنان اهل غزه و شیوه زندگی آنها هستند.

این موضوع کلی ای است که ما انتخاب کردیم تا درباره اش صحبت کنیم؛ زندگی. ما فکر کردیم که به عنوان اهالی فلسطین، باید از چیزی بگوییم و جانمان را برای بقیه بدهیم. همانطور که برادرم می گوید، درک بسیار نادرستی از وضعیت زندگی ما وجود دارد.

درباره بازیگران این فیلم باید گفت، خیلی هاشان ناشناس اند، اما یکی از بزرگترین بازیگران زن سینمای عرب یعنی هیام عباس هم در آن حضور دارد. او نقش زن جاافتاده ای را بازی می کند که همچنان در پی جوانی خود است. او به محض خواندن داستان برادران ناصر فوراً آن را پسندیده است.
«فکر می کنم که از همین نکته فیلم در این فیلمنامه خوشم آمد. آن را خواندم و با خودم گفتم چطور می خواهند این کار را انجام بدهند، چطور می خواهند در یک ماه فیلمبرداری، زندگیِ یک روزِ مردم را به تصویر بکشند، آن هم با سیزده زن، که کنترلشان آسان نیست، اما حاصل کار واقعا بسیار زیبا و غنی بود.»

این فیلم در اُردن فیلمبرداری شده است.

این فیلم ، گذشته از تصاویرِ بی پایان خشونت، تروریسم و سرکوب که اکثراً شاهد آن هستیم، یک فرصت کم نظیر برای تماشای چگونگی زندگی مردم در غزه به ما می دهد. سینما به ما اجازه می دهد که وارد زندگی روزانه مردم شویم … مردمی که مانندِ دیگران اند، و در یک زندان بزرگ که سقفش به بلندی آسمان است زندگی می کنند. این آرایشگاه به زنانی که در آن محبوس شده اند اجازه می دهد که از روزمرّگی شان بگریزند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فیلم چی ببینیم؟ با آثار محبوب کارگردان‌های سرشناس آشنا شوید

جوایز فیلم اروپا؛ با ۵ فیلم برتر اروپایی سال ۲۰۲۳ آشنا شوید

شمارش معکوس برای اعلام برنده جایزه «لوکس» پارلمان اروپا به فیلم برتر ۲۰۲۳ آغاز شد