گسترش مناسبات تجاری بین چین و خاورمیانه

گسترش مناسبات تجاری بین چین و خاورمیانه
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بنابر آخرین آمارها، روند رشد اقتصادی در چین به پایین ترین حد خود، طی ۲۵سال گذشته رسیده است. با این حال، رشد اقتصادی این کشور همچنان ادامه دارد. چین

آگهی

بنابر آخرین آمارها، روند رشد اقتصادی در چین به پایین ترین حد خود، طی ۲۵سال گذشته رسیده است. با این حال، رشد اقتصادی این کشور همچنان ادامه دارد. چین در حال حاضر، به یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت خام در دنیا تبدیل شده است و بیش از یک سوم این نفت را از طریق کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تامین می کند.

از سوی دیگر، بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس یکی از جذابترین مقاصد برای صادرات کالاهای چینی به حساب می آیند. با توجه به گسترش مناسبات تجاری بین کشورهای خاورمیانه و چین، آیا می توان انتظار ایجاد یک جاده ابریشم مدرن داشت؟

بنا بر آمار صندوق بین المللی پول، اقتصاد چین در سال ۲۰۱۴ رشدی برابر با ۴/۷درصد داشته است. این رشد برای سال جاری میلادی ۸/۶درصد و همچنین برای سال ۲۰۱۶ برابر با ۳/۶ درصد تخمین زده می شود.

از سوی دیگر، بانک مرکزی خلق چین (PBOC) اعلام کرد که می خواهد نرخ وام یکساله را به میزان ۲۵/۰درصد کاهش دهد. این دومین کاهش نرخ بهره است که امسال در چین انجام می شود. ارزش “یوان” چین هم در برابر دلار آمریکا افزایش یافت. این امر، در پی آنکه بانک جهانی پنجشنبه گذشته قیمت یوان را در بالاترین سطح خود در پانزده ماه اخیر اعلام کرد، اتفاق افتاد. همزمان، یوان تلاش تازه ای را برای پیوستن به سبد ارزی جهانی آغاز کرد.

چین در صدر واردکنندگان نفت در جهان قرار گرفت. بنا بر آمار منتشر شده توسط گمرک این کشور، در ماه آوریل روزانه هفت میلیون و چهارصد هزار بشکه نفت وارد چین شده است. این در حالی است که واردات نفت خام به ایالات متحده در همین دوره، هفت میلیون و دویست هزار بشکه در روز بوده است.

دراین باره با متیو غانم، تحلیلگر بازارهای مالی گفتگو کرده ایم.

یورونیوز: آخرین آمار مربوط به رشد اقتصادی در چین قابل توجه است. آیا شما با نظر تحلیلگرانی که می گویند این آمار نشان از کندی رشد اقتصادی در چین دارد، موافقید؟

متیو غانم: « خیر. موافق نیستم. اقتصاد چین در حال حاضر دوران جهش اقتصادی را پشت سر می گذارد، بویژه با توجه به تولید بیش از حد محصولات صنعتی و بازار مسکن. از سوی دیگر، به باور ما، مقرراتی که دولت چین برای کنترل بانکداری موازی تصویب کرده، باعث کاهش نسبی رشد اقتصادی در این کشور شده است. به نظر ما رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی به ۷ درصد خواهد رسید.»

یورونیوز: در مورد نرخ یوان چین در بازار چه پیشبینی می توان کرد؟ آیا این ارز به وضعیت سابق خود باز می گردد؟

متیو غانم: «برغم فضای اقتصادی موجود و قیمت پایین نفت، شاهد بودیم که بانک مرکزی چین از یوان حمایت کرد و خواهان آزادسازی نرخ این ارز شد. از این رو به نظر ما، یوان به یک ارز جهانی تبدیل شده است. بانکهای مرکزی بسیاری در سراسر جهان از یوان استفاده می کنند. به باور ما این روند ادامه خواهد داشت، تا وقتیکه چین بر صندوق بین المللی پول فشار می آورد که یوان را بعنوان ارز ذخیره بپذیرد.»

یورونیوز: چین یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت در جهان به حساب می آید. به نظر شما آیا ذخیره نفت خام توسط این کشور تاثیری در قیمت بازار خواهد داشت؟

متیو غانم: «با چشم اندازی که از رشد اقتصادی داریم و با توجه به قیمت پایین نفت، کاملا منطقی است که چین نفت خام بیشتری خریداری کند. با توجه به اینکه در طول سال قرار است عرضه نفت از سوی اوپک و نیز استخراج نفت شیل در ایالات متحده آمریکا، افزایش یابد، به نظر ما چین تاثیر قابل توجهی بر قیمت نفت نخواهد داشت. بعلاوه، چنانچه روند رشد اقتصادی ایالات متحده در سه ماهه سوم سال جاری بهتر شود و در نتیجه دلار آمریکا روند صعودی اش را از سر گیرد، چین طی مدت کوتاه نقشی در تغییر قیمت نفت بازی نمی کند.»

یورونیوز: خاورمیانه درهای اقتصاد خود را به روی چین گشوده است. شما از هنگ کنگ، مناسبات اقتصادی رو به گسترش بین چین و خاورمیانه را چگونه می بینید؟

متیو غانم: «هر روز در هنگ کنگ شاهد هستیم که شرکتهای تجاری متعلق به کشورهای حوزه خلیج فارس، در حال افزایش فعالیت، نیروی انسانی، و سرمایه گذاری شان هستند. این مسئله نشان می دهد که فرصتی استثنایی برای اقتصاد کشورهای خلیج فارس فراهم شده است، هم در زمینه تجارت کالا و هم در حوزه مبادلات مالی. اکنون آسیا یکی از مهم ترین مراکز رشد اقتصادی در جهان است. کشورهای حوزه خلیج فارس برای تامین امنیت بازارهایشان بطور گسترده در چین سرمایه گذاری می کنند و بالعکس. در نهایت، به نظر ما آینده مشترک تعاملات تجاری بین چین و کشورهای حوزه خلیج فارس درخشان است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نگاهی به رویدادهای اقتصادی مهم در سال ۲۰۱۵ و چشم انداز بازارها برای سال آینده

وضعیت آشفته بازارهای سهام و نفت در آستانه نشست بانک مرکزی آمریکا

گمانه زنی درمورد قیمت نفت پس از نشست اوپک