حسن روحانی: حمله به یمن یک خطای بسیار بزرگ استراتژیک است

حسن روحانی: حمله به یمن یک خطای بسیار بزرگ استراتژیک است
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با انتقاد شدید از مداخله نظامی ائتلاف منطقه ای در یمن، آن را یک خطای بسیار بزرگ استراتژیک توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) آقای روحانی که در همایش سازمان هلال احمر حضور داشت، وضعیت یمن را «حمله ناجوانمردانه یک همسایه» توصیف کرد.

رئیس جمهوری ایران بدون نام بردن از عربستان، رهبر ائتلاف حمله به یمن، گفت: «آن همسایه به جای کمک کردن به مردم فقیر یک کشور در حال توسعه، با هواپیماهایی که از قدرت های بزرگ که معلوم نیست با پول چه کسانی خریداری شده و خلبانان آن ها چه کسانی هستند، بر روی مردم بمب می ریزد.»

آقای روحانی هفته گذشته و پس از سفر رئیس جمهوری فرانسه به خاورمیانه هم از انعقاد قراردادهای بزرگ نظامی میان دولت های غربی و کشورهای عرب منطقه انتقاد کرده بود.

انتقاد از دولت جدید سعودی

حسن روحانی، با طعنه به کابینه جدید عربستان سعودی گفت: «یک حکومتی که مسائل سیاسی و منطقه و جهان را نمی فهمد، بسیار تازه کار است و برای اولین بار آمده تا خودش را نشان دهد؛ دولتی که همیشه با دلار کارش را انجام می داد، به جای دلار بمب را انتخاب کرده و فکر می کند با بمب می تواند نشان دهد قدرتمند است و در منطقه تاثیر دارد و این یک خطای استراتژیک و بزرگی است که اینان مرتکب شدند.»

صلیب سرخ کمک های ما را به یمن برساند

آقای روحانی، درباره ممانعت نیروی هوایی عربستان از فرود هواپیماهای ایرانی حامل کمک های بشردوستانه در صنعا گفت: «برخی تلاش ها به خاطر کارهای خلاف مقررات بین المللی نتوانسته به مقصد برسد. ما اصرار نداریم خودمان امکانات و وسایل دارویی را به یمن ببریم. صلیب سرخ اجناس ما را تحویل بگیرد و ببرد، هدف ما نام ایران نیست هدف ما این است که این امکانات در اختیار یمنی ها قرار بگیرد.»

بمباران فرودگاه صنعا در روز ورود کمک های بشردوستانه

هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، روز یکشنبه بار دیگر فرودگاه بین المللی صنعا را بمباران کردند. رئیس سازمان هواپیمایی غیرنظامی یمن، روز جمعه اعلام کرد فرودگاه صنعا شنبه برای چند ساعت و به منظور فرود هواپیماهای حامل کمک های بشردوستانه باز خواهد بود. وزیر امور خارجه عربستان شامگاه جمعه اعلام کرد کشورش برای برقرای یک آتش بس پنج روزه آمادگی دارد.

صلیب سرخ جهانی و سازمان پزشکان بدون مرز هفته گذشته، از حملات هوایی علیه مبادی ورود “کمک های حیاتی” به یمن و به ویژه بمباران فرودگاه صنعا انتقاد کرده بودند.

عربستان و متحدانش به منظور جلوگیری از ارسال سلاح برای شبه نظامیان حوثی، مرزهای زمینی و هوایی یمن را محاصره کرده اند.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد از زمان شروع حملات هوایی ائتلاف عربی به یمن تا کنون، ۱۴۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

هند: خدمه کشتی آمریکایی را پس از حمله حوثی‌ها نجات دادیم

علی خامنه‌ای با حمایت از حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها ابراز امیدواری کرد که «این مجاهدت‌ها ادامه یابد»

گفتگوی اختصاصی؛ آیا توافق تهران و ریاض نشانه کاهش وابستگی عربستان به آمریکا است؟