فریاد اعتراض نسبت به عدم شناسایی "نسل کشی ارامنه" در خیابانهای تهران و بیروت

فریاد اعتراض نسبت به عدم شناسایی "نسل کشی ارامنه" در خیابانهای تهران و بیروت
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کشتار دسته جمعی ارامنه در ترکیه به صدمین سالش رسید و جمعه ارمنیهای در سراسر جهان یاد قربانیان این فاجعه، که با مرگ بیش از یک میلیون پانصد هزار ارمنی

آگهی

کشتار دسته جمعی ارامنه در ترکیه به صدمین سالش رسید و جمعه ارمنیهای در سراسر جهان یاد قربانیان این فاجعه، که با مرگ بیش از یک میلیون پانصد هزار ارمنی امپراطوری عثمانی همراه بود، را گرامی داشتنند.

در این روز نوربرت لامرت، سخنگو و رییس بوندستاگ، پارلمان آلمان گفت:” آنچه که در جریان جنگ جهانی اول در امپراطوری عثمانی و علیه ارمنیها رخ داد نسل کشی بود که جهان شاهدش بود. البته این تنها نسل کشی قرن بیستم نبود.”

نسل کشی ارامنه در اوائل قرن بیستم باعث شد تا بسیاری از آنها روانه کشورهای همسایه ترکیه از جمله سوریه، لبنان و ایران شوند.

ارامنه در بیروت نیز جمعه به خیابان آمدند و خواستند تا دولت ترکیه نسل کشی ارامنه را برسمیت بشناسد. یکی از تظاهرات کنندگان گفت: “عدم پذیرش نسل کشی ارمنیها مانند انکار آن است. از جهان می خواهیم که از ترکها بخواهند تا نسل کشی ارامنه را شناسایی کنند. باید عدالت را برای یک و نیم میلیون ارمنی اجرا کنیم.”

در تهران نیز بسیاری از ارامنه در مقابل سفارت ترکیه تجمع کردند و خواستار برقراری حق و عدالت شده و از دولت ترکیه خواستند تا قتل عام یک و نیم میلیون ارمنی توسط نیروهای عثمانی را برسمیت بشناسند.

ارامنه خواهان شناسایی رسمی این کشتار به عنوان نسل کشی هستند اما ترکیه این اتهام را نمی پذیرد و نسل کشی و کشتار برنامه ریزی شده صدها هزار ارمنی در زمان تجزیه امپراطوری عثمانی را انکار می کند. در کتابهای درس تاریخ در ترکیه هیچ مطلبی درباره این فاجعه تلخ تاریخی نیامده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراض ترکیه به تصمیم پارلمان هلند مبنی بر «نسل کشی» خواندن کشتار ارامنه

آرارات میرزویان: ارمنستان در اندیشه پیوستن به اتحادیه اروپاست

الهام علی‌اف: اتحادیه اروپا و فرانسه سعی دارند آذربایجان را بدنام کنند