نظر کارشناس و خلبان سابق در خصوص سقوط ایرباس در فرانسه

نظر کارشناس و خلبان سابق در خصوص سقوط ایرباس در فرانسه
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یورونیوز: برتراند ویلمر، شما خلبان سابق و متخصص در امور هوایی هستید. آیا زمان نتیجه گیری در خصوص آنچه که صبح سه شنبه در آلپ دو اوت پرووانس فرانسه روی

آگهی

یورونیوز: برتراند ویلمر، شما خلبان سابق و متخصص در امور هوایی هستید. آیا زمان نتیجه گیری در خصوص آنچه که صبح سه شنبه در آلپ دو اوت پرووانس فرانسه روی داد، زود است؟

برخی داده ها را در دست داریم، این که خلبان وضعیت اضطراری اعلام نکرده و ارتفاع هواپیما کم می شده است، این داده ها به ما چه می گویند؟

برتراند ویلمر: دو روش اعلام وضعیت اضطراری وجود دارد، تماس رادیویی با تکرار می دی می دی می دی و یا فعال کردن یک فرستنده که به رادار برج مراقبت بطور بسیار شفاف پیام و نشان می دهد که هواپیما در وضعیت بحرانی است.

نکته اینجاست که از ارتفاع ۳۸ هزار فوتی بمدت ۱۲ دقیقه که هواپیما مرتب ارتفاع کم می کرد و نهایتا هم به زمین اصابت کرده، هیچ تماسی صورت نگرفته و سیگنال وضعیت اضطراری هم مخابره نشده است. شاید این جای تعجب نداشته باشد چرا که وقتی مشکلی روی میدهد اولین کاری که در کابین انجام می دهیم تحت کنترل در آوردن هواپیماست. پس از این مرحله است که اگر فرصتی باقی بود، ما خلبانان به سراغ دستگاه های ارتباطاتی می رویم.

یورونیوز: آیا احتمالا فشار هوای داخل کابین افت کرده است؟

برتراند ویلمر: در هر حادثه هوایی غالبا سه احتمال عمده وجود دارد، نقص فنی، عامل محیطی و بیرونی مثل هوا و پرنده و خطوط الکتریسته و غیره و عامل انسانی یا خطای انسانی. خیلی وقتها تنها یک علت باعث سانحه نمی شود بلکه مجموعه ای از عوامل دست بدست هم می دهند و باعث حادثه می شوند.

یورونیوز: این هواپیما از سال ۱۹۹۱ میلادی به ناوگان هوایی پیوسته و ۲۴ سال پرواز کرده بود، آیا هواپیمایی کهنه و فرسوده بوده است؟

برتراند ویلمر: اگر استانداردهای اروپا را در نظر بگیریم، جواب منفی است. این ایرباس از سال ۱۹۸۸ میلادی به خدمت گرفته شده، بیش از ۶ هزار فروند از آن هم اکنون پرواز می کنند و سفارش بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ فروند نیز داده شده است یا در حال تحویل داده شدن هستند. ایرباس هواپیمایی است با اقبال و استقبال زیاد و با شرایط دقیق و سختگیرانه نگهداری و تعمیر.

یورونیوز: اما ۲۵ سال بیشترین محدودیت زمانی برای به خدمت گیری این هواپیماست؟

برتراند ویلمر: این محدودیت خود شرکتهاست اما از زمانی که هواپیما با دارا بودن شرایط ایمنی اجازه پرواز دریافت می کند می تواند و اجازه می یابد که به پرواز ادامه دهد.

یورونیوز: لوفت هانزا این هواپیما را سال گذشته در اختیار شرکت جرمن وینگز گذاشت. آیا این امری است رایج و معمول که در انتهای عمر پرواز، هواپیماها به زیرمجموعه هایی که خدمات ارزان ارائه می دهند، داده می شوند؟

برتراند ویلمر: موضوع این است که سیاست شرکت قاعدتا بکارگیری هواپیماهای جدید در خطوط مسافرتی پرتردد است و این از منظر اقتصادی و سیاسی قابل فهم و منطقی است و البته این موضوع لزوما هیچ تاثیری مستقیم بر نقص فنی هواپیما نمی تواند داشته باشد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

روبیالس در پرونده بوسه اجباری با خطر محکومیت به دو سال و نیم زندان روبرو است

همه چیز درباره ویزای دورکاری در اسپانیا؛ چرا طرح دولت مادرید چندان با استقبال مواجه نشد؟

جشنواره فالاس والنسیا؛ زمانی که عروسک‌ها شهر را پر می‌کنند