حمله تونس؛ تهدید علیه دموکراسی و اقتصاد

حمله تونس؛ تهدید علیه دموکراسی و اقتصاد
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

زادگاه آنچه بنام بهار عربی شهرت یافت. شهرت دیگر تونس برای آن است که تنها کشور در میان کشورهای تجربه کننده بهار عربی است که روند دموکراتیک در آن

آگهی

زادگاه آنچه بنام بهار عربی شهرت یافت. شهرت دیگر تونس برای آن است که تنها کشور در میان کشورهای تجربه کننده بهار عربی است که روند دموکراتیک در آن موفقیت آمیز بوده است. در ماه دسامبر گذشته، چهار سال پس از انقلاب تونس، مردم این کشور انتخاب باجی قائد سبسی را بعنوان نخستین رییس جمهوری که از راه دموکراتیک برگزیده شد، جشن گرفتند.

پانزده ماه پیش، پس از دو سال بحث و مصالحه و یک سال دیرتر از موعد مقرر، شورای قانونگذاری، قانون اساسی این کشور را که یکی از مترقی ترین قوانین جهان عرب است، به تصویب رساند. طبق این قانون، آزادی مذهب و حقوق زنان برسمیت شناخته شده است.

محرزیه العبادی، معاون این شورا در آن زمان خوشنودی خود را اینچنین اظهار کرد:
«اانشاالله ملتهای زیاد دیگری نیز که تشنه آزادی اند، راه ما را خواهند پیمود و مانند ما خواهند شد. دیگر کسی کشته نمی شود، دیکتاتوری یا حتی آشوب و خشونت وجود ندارد، آزادی، دموکراسی، همزیستی و صلح حکمفرماست.»

اما این کشور، پس از انقلاب از یک جنبش جهادگرا نیز سر بلند کرد که در یکی از حملات خشونت آمیز خود، در ششم فوریه سال ۲۰۱۳، شکری بلعید، سیاستمدار تونسی را به قتل رساند.

محمد ابراهمی، چهره ناسیونالیست چپ گرای مخالف دولت نیز شش ماه پس از آن در نزدیکی پایتخت ترور شد. جهادگراها مسئولیت این قتلها را که در ماههای پس از آن به بحران جدی سیاسی انجامید، برعهده گرفتند. چند روز پس از ترور آقای براهمی، هشت سرباز بطرز فجیعی در یک حمله غافلگیرانه در مرز تونس با الجزایر کشته شدند. گروه جهادی موسوم به «عقبه بن نافع» وابسته به القاعده از بیش از دو سال پیش در این منطقه فعالیت داشت.

انقلاب تونس و پیامدهای آن بر صنعت جهانگردی این کشور که موتور اصلی اقتصاد این کشور است، بی تاثیر نبوده است.

در سال ۲۰۱۰، تونس پذیرای حدود هفت میلیون توریست خارجی بود. در سال ۲۰۱۳، این میزان به شش میلیون و دویست و هفتاد هزار نفر کاهش پیدا کرد که نشان دهنده بیش از سه درصد کاهش در شمار جهانگردان است.

در نمایشگاه بین المللی جهانگردی در برلن، امل کربول، وزیر جهانگردی تونس می گوید: «دموکراسی بدون نان، شدنی نیست. … او می افزاید: «توریسم بخشی از اقتصاد ماست. ما در این نخستین دموکراسی در جهان عرب، به کمک همه اروپاییان نیاز داریم.»

سُهیر بلحسن، فعال سرشناس حقوق بشر در تونس است. او از سال ۲۰۰۷ و به مدت شش سال، رییس فدراسیون بین المللی حقوق بشر بود. در پی حوادث روز چهارشنبه در تونس و برای گفتگو در این باره، خانم بلحسن، پرسش های خبرنگار یورونیوز پاسخ داده است.

یورونیوز:
روز گذشته، شاهد بدترین حمله تروریستی در پایتخت تونس پس از انقلاب بودیم. به نظر شما این قوی بودن تشکیلات تروریست ها، یا بهم ریختگی نیروهای امنیتی تونس را نشان می دهد؟

سُهیر بلحسن:
این به هر دو فاکتور مربوط است. از یک طرف، بی نظمی نیروهای امنیتی تونس و از سوی دیگر وجود این سازمان های تروریستی در تونس که فعالیتشان را توسعه داده اند. دولت های قبلی هم در این زمینه کاری نکردند.

یورونیوز:
یعنی شما رژیم یا دولت های قبلی را به همکاری با سازمان های تروریستی متهم می کنید؟

سُهیر بلحسن:
من نگفتم که آنها همکاری می کردند. آنها جلوی این اتفاق را نگرفتند.

یورونیوز:
آیا این افراد تونسی هستند یا اینکه از جای دیگری آمده اند و در تونس سازماندهی شده اند؟

سُهیر بلحسن:
برخی از آنها از لیبی می آیند. در حال حاضر سه هزار تروریست در خاک تونس، در جنوب کشور هستند. سازمان انصار الشریعه که چند سال است که فعالیت می کند و همچنین عُقبه بن نافع در قیروان.

یورونیوز:
آیا به نظر شما دولت تونس و ارتش قادر به شکست این سازمان های تروریستی هستند؟

سُهیر بلحسن:
همانطور که می دانید ارتش تونس برای مثال مانند ارتش مصر نیروهای نظامی انبوه ندارد. آنها سلاح و تجهیزات و همچنین یک یک سیستم امنیتی خوب ندارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایتالیا؛ پل «تبتی»‌ با ارتفاع ۱۷۵ متر در اومبریا قول یک پیاده‌روی نفس‌گیر را به شما می‌دهد

آهنرباهای یخچالی؛ سوغاتی‌هایی که «بهتر از عکس‌ها‌» خاطرات تعطیلات را تداعی می‌کنند

تصاویری از انتقال هواپیمای مافوق صوت کنکورد از مسیر رودخانه در نیویورک