مارتین شولتز: یونان باید بدهی های خود را کاهش دهد

مارتین شولتز: یونان باید بدهی های خود را کاهش دهد
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

الکسی سیپراس، رهبر حزب سیریزا در کارزار انتخاباتی خود بر توقف برنامه های ریاضت اقتصادی و خروج از محدودۀ پولی یورو تاکید می کرد. پس از پیروزی در این

آگهی

الکسی سیپراس، رهبر حزب سیریزا در کارزار انتخاباتی خود بر توقف برنامه های ریاضت اقتصادی و خروج از محدودۀ پولی یورو تاکید می کرد. پس از پیروزی در این انتخابات و تشکیل دولت ائتلافی با حزب یونان مستقل و دموکرات، مذاکرات برای دریافت وام و توافق بر سر نحوۀ اجرای اصلاحات خواسته شده آغاز شد. این مذاکرات به یک توافق موقت ۴ ماهه بین یوروگروپ که از وزرای دارایی اروپا تشکیل شده و دولت یونان منجر شد. براساس این توافق، زمان بازپرداخت بدهی یونان چهار ماه دیگر تمدید شد و در مقابل، یونان موظف است برنامۀ اصلاحات خود را به یوروگروپ تحویل بدهد. یونان در حال حاضر ۳۵۰ میلیارد یورو به صندوق بین المللی پول، اتحادیۀ اروپا و بانک مرکزی اروپا که با نام تروییکا شناخته می شود، بدهکار است. در این باره، خبرنگار یورونیوز گفتگویی را با مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا در بروکسل انجام داده که در پی می آید:

یورونیوز: توافقی میان اروپا و یونان به دست آمده اما تغییرات جدیدی در این توافق می بینیم. دولت یونان می گوید که نخستین نبرد را به نفع خود به پایان برده اما آلمان و دیگر بازیگران مهم بین المللی می گویند که این توافق همان پیمان قدیمی با پوشش جدید است. نظر شما در این باره چیست؟

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا: “اجازه بدهید واقع بین باشیم. دولت امتیازاتی را به دست آورده است اما در عین حال برای آنها آسان نیست که از شهروندان خود بخواهند کمی صبور باشند و انتظاراتشان را کمی پایین بیاورند. تفسیرهای متفاوت از این توافق طبیعی است. آنچه که همۀ ما بر سر آن اتفاق نظر داریم از یک سو تحقق تعهدات دولت یونان در چارچوب برنامه پیشنهادی اش است و از سوی دیگر، تعهد کشورهای اروپایی به پرداخت ۷.۵ میلیارد یورو به این کشور است. بعد از آن بمدت چهار ماه [برای ادامۀ برنامه ها] زمان خواهیم داشت.”

یورونیوز: اجازه بدهید کمی به مذاکرات برگردیم. وزرای دارایی ۱۹ کشور در این توافق حضور داشتند اما در نهایت اینطور به نظر می رسید که یک بحث دو طرفه میان آلمان و یونان در جریان است. شما چه برداشتی از این گفتگوها دارید؟

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا: “این یک بحث دو طرفه میان آقایان شوئبله و واروفاکیس نبود بلکه ۱۸ وزیر در گفتگو با وزیر اقتصاد یونان مشارکت داشتند. دیگر وزرای حاضر در این جلسات حتی از آقای شوئبله هم رادیکال تر بودند. آلمان با داشتن ۲۷ درصد سهم از منطقۀ پولی یورو نفوذ زیادی دارد اما فرانسه و ایتالیا نیز هر کدام به ترتیب ۲۰ و ۱۸ درصد از اقتصاد یورو را تشکیل می دهند. جمعا ۳۸ درصد از پول های داده شده به یونان را این دو کشور تامین کرده اند. می بینید که آنها هم حرف خودشان را می زنند و اینطور نیست که یکی علیه بقیه بجنگد. همۀ ما باید در جهت منافع مردم یونان بجنگیم.”

یورونیوز: آقای شولتز، شما از پشت پردۀ مذاکرات خبر دارید، چقدر به خروج یونان از یورو نزدیک بودیم؟

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا: “همه اینها به دولت آتن و شرکای اروپایی و اینکه آیا آنها برای یافتن یک مصالحۀ سازنده آمادگی دارند، بستگی دارد. سوال شما را می فهمم اما ترجیح می دهم دربارۀ گزینه های نظری صحبت نکنیم بلکه اولویت من گفتگو درمورد نیازهای شهروندان یونان است. من در مورد خروج یونان از محدودۀ یورو فکر نمی کنم.”

یورونیوز: شما نخستین مقام رسمی اتحادیۀ اروپا بودید که بعد از انتخابات با آقای سیپراس دیدار کردید. آیا به نظر شما او یک برنامۀ سیاسی برای آینده دارد؟

مارتین شولتز، رییس اتحادیۀ اروپا: “من ترجیح می دهم بجای حرف زدن در مورد کسی، با خود او حرف بزنیم. به همین دلیل هم اینجا هستم. من [الکسی سیپراس] را بعنوان یک رهبر اپوزیسیون می شناسم و صادقانه بگویم که دولت وی، یک دولت جدید با تجربۀ نه چندان زیاد در عرصۀ سیاست داخلی و روابط بین المللی است. اگر چه قطعا پیشرفت در هرکدام از این دو زمینه وجود دارد.”

یورونیوز: انتظارات شما در طول دو یا چهار ماه آینده از یونانی ها در قالب این توافق چیست؟

مارتین شولتز، رییس اتحادیۀ اروپا: “ما می توانیم به گفته های آنها اعتماد کنیم. یکی از موضوعات مهم برای جلب اعتماد این است که مردم بتوانند به وعده ها و توافق نامه ها اعتماد کنند. اینکه توافقی به دست بیاوریم و یک روز بعد از آن، وزیر اقتصاد یونان بگوید که باشد اما باید در مورد چیزهای دیگر حرف بزنیم، من فکر می کنم که این رفتار نتیجۀ معکوس بدهد. در گام نخست باید در مورد مفاد پیمان به توافق برسیم و در گام بعدی باید آن را اعلام و اجرا کنیم. این بهترین راه برای جلب اعتماد است. انتظار من این است که ابتدا آنچه را که می خواهیم انجام بدهیم اعلام کنیم و بعد به آنها عمل کنیم.”

یورونیوز: می توانید بگویید که ریاضت اقتصادی برای یونان دیگر تمام شده است؟

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا: “نه. باید مطمئن شویم که یونان ضمن بازپرداخت بدهی های خود، این بدهی ها را نیز کاهش می دهد. در هرحال، برای بدهی یونان در بروکسل و برلین تصمیم گرفته نمی شود بلکه این تصمیم ها به آتن مربوط می شود. این کشور مسوولیت هایی دارد اما می دانیم که نه یونان و نه هیچ کشور دیگری نمی تواند بدون درآمد و پول بیشتر، کسری بودجه خود را کاهش دهد. این پول بیشتر به چه معناست؟ ما به رشد اقتصادی و اشتغالزایی نیاز داریم ولی در سال گذشته دیدیم که بویژه فلسفۀ صندوق بین المللی توقف پرداخت [ پول] بود. تنها قطع پول و توقف وام کافی نیست.”

یورونیوز: برخی مواقع همۀ وام دهندگان و کشورهای دیگر درمورد اینکه یونان به اصلاحات نیاز دارد، توافق دارند اما اصلاحات ساختاری به زمان نیاز دارد تا نتایج آن دیده شود. در این میان کشور به پول هم نیاز دارد؟

مارتین شولتز: رییس اتحادیۀ اروپا: “فکر می کنم با این موضوع که به یونان زمان زیادی برای اجرای اصلاحات ساختاری داده شود، همه موافق هستند. اصلاحات ساختاری باید قبل از همه چیز تاثیراتش را نشان بدهد. ضمن آنکه بر اساس این اصلاحات، دولت باید علیه فرار و تقلب مالیاتی مبارزه کند و نگاهی هم به درآمد در بودجه داشته باشد و فقط هزینه نکند. برای مثال، پایان دادن به خصوصی سازی به شکل کلی اشتباه است. حرف آنهایی را که می گوید که نباید دارایی های عمومی را فروخت، خوب می فهمم. با اینحال فکر می کنم پیدا کردن سرمایه گذار از کشورهای دیگر مثل چین که می خواهد در “پیره” سرمایه گذاری کند یا شرکت آلمانی “فراپورت” که می خواست در فرودگاه آتن سرمایه گذاری کند مهم است. اینها از سرمایه گذاران معتبر هستند و اینطور نیست که بخواهند با سرمایه گذاری های آغشته به خونف برده داری را در یونان رواج بدهند.”

یورونیوز: بنظر شما بزرگترین چالش دولت [یونان] چیست؟ همین حالا نارضایتی هایی در داخل دولت برای برداشتن گام بعدی دیده می شود؟

مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا: “اگر آنها می خواهند سرمایه گذاری را به داخل کشور بیاورند، لازم است که در داخل دولت خطوط خود را مشخص کنند. این به من بستگی ندارد که دربارۀ این مساله قضاوت کنم بلکه نخست وزیر است که باید دولت ائتلافی خود را به همراه جبهۀ چپ و جبهۀ راست پیش ببرد. این وظیفۀ اوست که بین حزب سیریزا و آقای کامنوس، [ رییس حزب یونان مستقل و دموکرات] هماهنگی ایجاد کند. شاید بتوانم کلمۀ دیگری پیدا کنم اما باید خیلی محتاط بود. آقای کامنوس شاید شریک منطقی حزبی مانند سیریزا نباشد اما قابل قبول است. ما باید با این دولت ادامه بدهیم.”

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ژان کلود یونکر به یورونیوز: نحوه برخورد اتحادیه اروپا با بحران یونان بهترین راه ممکن نبود

۱۲ سال ریاضت؛ نظارت سرسختانه اتحادیه اروپا بر اقتصاد یونان پایان می‌یابد

هر آنچه از انتخابات پیش رو در یونان باید دانست