آموزش های بین فرهنگی، روشی برای افزایش سطح تحمل انسانها

آموزش های بین فرهنگی، روشی برای افزایش سطح تحمل انسانها
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ما هر روز در خبرها درباره مرگ و نابودی می شنویم. علت بسیاری از این خشونتها، عدم تحمل پذیری قومی، مذهبی و یا سیاسی است. آیا آموزش های بین فرهنگی می

آگهی

ما هر روز در خبرها درباره مرگ و نابودی می شنویم. علت بسیاری از این خشونتها، عدم تحمل پذیری قومی، مذهبی و یا سیاسی است. آیا آموزش های بین فرهنگی می تواند باعث حل این مشکلات شود و به مردم جوامع مختلف کمک کند تا به یکدیگر نزدیک شوند؟ چگونه می توان سطح تحمل مردم را افزایش داد و آنها را تشویق کرد تا تفاوتهای فرهنگی یکدیگر را بپذیرند؟

برنامه جهان آموزش سعی داشته است با طرح مثالهایی از فعالیتهای صورت گرفته در کشورهای اتریش، ترکیه و گواتمالا به این پرسش پاسخ دهد.

اتریش؛ پناهجویان به آموزش مردم محلی می پردازند

بنیاد «کاما» در سال ۲۰۰۶ میلادی در وین تاسیس شد. کاما در تلاش است تا نگرش جامعه نسبت به پناهجویان را از طریق فعالیتهای کارگاهی تغییر دهد. آموزش آشپزی و یا آموزش رقص توسط پناهجویان و با شرکت ساکنان محلی اتریش باعث شده که جوی برای با هم بودن در آنجا بوجود آید. اکنون مردم محلی و مهاجران بیش از گذشته تمایل دارند که با یکدیگر صحبت کنند و به تبادل نظر بپردازند.

کاتیا کلومشتاین بنیانگزار کاما می گوید: «ما موضوع کلی هر کلاس را مشخص می کنیم و سپس پناهندگان و مهاجران می توانند در برگزاری کلاسها و کارگاههای مختلف همکاری داشته باشند. مثلا کلاس آشپزی یا کارگاههای ساخت زیورآلات. مردم می توانند با توجه به مهارتهایی که دارند برگزاری کلاسهای مختلفی را پیشنهاد دهند.»

او می افزاید: «در اتریش پناهجویان تقریبا اجازه کار ندارند. به همین دلیل است که ما اداره این کلاسها را به آنها پیشنهاد می کنیم. زیرا به این ترتیب می توانند کمکهای مالی دریافت کنند. ما نمی توانیم به آنها بطور مستقیم پولی پرداخت کنیم زیرا بودجه مشخصی برای این کار نداریم اما مردمی که در این کلاسهای شرکت می کنند می توانند به آنها پول بدهند.»

لازم نیست مهارت ویژهای داشت تا در برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی «کاما» شرکت کرد زیرا به گفته موسس این سازمان غیر دولتی، هر کسی چیزی برای به اشتراک گذاشتن با دیگران دارد.

ترکیه؛ تبادل فرهنگها با میزبانی دانش آموزان خارجی

زندگی با خانواده ای به عنوان میزبان در کشوری دیگر، یکی از راههای موثر برای یادگیری زباهای خارجی و افزایش درک عمومی از فرهنگهای مختلف است.

گروهی از دانش آموزان آمریکایی در چهارچوب طرح ابتکاری تبادل دانش آموزان برای آموزش زبانهای خارجی که توسط وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در حال اجراست، به ترکیه آمده اند. این شیوه منجر به افزایش سطح یادگیری ها در زمانی کوتاهتر می شود. کلاسهای دانش آموزان در ماه سپتامبر آغاز شده است.

در این برنامه آموزشی چهل ساعت آموزش زبان ترکی در ماه گنجانده شده و دانش آموزان در کنار شرکت در کلاسهای دبیرستان محلی و مراوده با همکلاسی های ترک، با یک خانواده میزبان ترک نیز زندگی می کند.

این برنامه از سال ۲۰۰۹ میلادی در ترکیه اجرا می شود و تاکنون ۱۳۰ دانش آموز در دوره های تابستانی یا یکساله آن شرکت کرده اند. این برنامه زبانهای عربی، روسی، فارسی، چینی، کره ای و هندی را نیز در بر می گیرد و بیشتر دانش آموزان با هدف یافتن شغلی در حوزه سیاست خارجی در آن شرکت می کنند.

گواتمالا؛ فناوری ها در خدمت کاهش خشونتهای قومی

ارتباطات یکی از اولین گامها برای افزایش سطح تحمل بین افراد جوامع مختلف است. در گواتمالا ساخت فیلم، به پلی تبدیل شده تا جوانان دارای فرهنگهای مختلف را به هم نزدیک کند.

کمتر از ۱۰ درصد از کودکان بومی مکزیک و گواتمالا، دوره تحصیل ابتدایی را به پایان نمی رسانند. بسیاری از آنها را می توان در مراکز شهری در حال فروش صنایع دستی مشاهده کرد. نبود حمایتهای خانوادگی برای تحصیل در مدرسه، در کنار تبعیض و خشونت به دلیل زبان و ظاهر کودکان، از عمده دلایلی است که خطر بی سوادی، بیکاری و فقر را در این جوامع افزایش می دهد.

اکنون پروژه ای در حال اجراست که سعی دارد در حل این مشکل کمک کند.

آلدو آرس، مدیر اجرایی این پروژه می گوید: «گواتمالا کشوریست که در آن درگیریهای بزرگی میان مردم بومی و غیر بومی آن روی داده است. چهار سال پیش، مردم در اینجا صرفا به دلیل بومی بودن تحت پیگرد قانونی قرار می گرفتند و کشته می شدند.»

به کمک استفاده از فناوری های جدید، دانش آموزان و مدارس شهری تشویق می شوند تا فیلمهای کوتاهی را برای معرفی فرهنگهایشان تهیه کنند. به این ترتیب، نوجوانان بدون در نظر گرفتن زمینه های فرهنگی متفاوتشان با یکدیگر کار می کنند و پیام های قدرتمند دیداری و شنیداری را درباره احترام به تنوع فرهنگی و افزایش سطح تحمل می سازند.

آگهی

آلدو آرس می گوید: «هدف اصلی ما این است که با این کار، آنها را برای سالهای بیشتری در کلاسهای درسی ببینیم. دوم این که به ترویج و حفظ زبانهای بومی در یک محیط صلح آمیز بپردازیم.»

آنها می خواهند امکان گفتگوی مستقیم میان دانش آموزان را فراهم کنند. چیزی که تاکنون کمتر امکان پذیر بوده است. حضور یک فیلمساز حرفه ای در تیم اجازه می دهد تا بتوان از ابزارهای نوین موجود در گوشی های تلفن همراه برای ساخت فیلم های کوتاه بخوبی استفاده کرد

هر هفته دو جلسه برای این نوجوانان تشکیل می شود. آنها که سنی بین ۱۲ تا ۱۶ سال دارند و متعلق به فرهنگهای مختلفی هستند، با یکدیگر برای تولید فرهنگی مشترک و بیان ایده هایشان درباره فعالیتهای مدنی، صلح و تنوع فرهنگی همکاری می کنند.

هم اکنون بیش از ۱۲۰۰۰ نوجوان در مکزیک و گواتمالا در این پروژه شرکت کرده اند. نتایج خیره کننده است. در مدارسی که این برنامه اجرا شده، نرخ ترک تحصیل به میزان ۶۷٪ کاهش یافته است و میزان خشونت در مدارس در مکزیکوسیتی نیز یکسال پس از پیاده سازی آن ۸۴.۳ درصد کاهش یافته است.

پرسش

آگهی

آیا تا به حال به تبادل فرهنگی پرداخته اید؟ کجا رفتید و درباره فرهنگهای دیگر چه آموختید؟ پیام هایتان را برای ما بفرستید. ما علاقمند به خواندن درباره تجارب شماییم.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زنبورها و شامپانزه‌ها؛ از نابغه‌های کوچک روی زمین چه می‌دانیم؟

غارت میراث فرهنگی افغانستان؛ گنجینه‌های باستانی در ۱۶۲ مکان با بولدوزر تخریب شد

چرا بریتانیایی‌ها در سمت چپ خیابان رانندگی می‌کنند؟