اسلام افراطی: مسئله ای بلند مدت

اسلام افراطی: مسئله ای بلند مدت
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

حملات هفته گذشته اسلام گرایان افراطی در پاریس، بار دیگر موضع و موقعیت مسلمانان اروپایی را مطرح کرده است و اینکه تا چه میزان اقدام افراط گرایان، چه

آگهی

حملات هفته گذشته اسلام گرایان افراطی در پاریس، بار دیگر موضع و موقعیت مسلمانان اروپایی را مطرح کرده است و اینکه تا چه میزان اقدام افراط گرایان، چه اسلامی و چه نژادپرست، می تواند معرف جریانات اصلی جوامع اروپایی باشد.

رودلف هربرت با عاصم الدیا فراعی، کارشناس امور سیاسی در آلمان به گفتگو نشسته است.

یورونیوز: آیا حملات هفته گذشته (در فرانسه) اروپا و فرانسه را عوض خواهد کرد؟

عاصم الدیا فراعی: بنظر من، این حملات اهمیت تاریخی دارد. سئوال عمده این است که آیا جامعه فرانسه که با بحران اقتصادی و فقدان اعتماد بنفس تضعیف شده، از این فاجعه برای نزدیک شدن و ادغام با یکدیگر استفاده خواهد کرد یا نیروهای سیاسی، بویژه دست راستی های افراطی مثل “جبهه ملی” از آن به سود خود بهره برداری می کنند.

یورونیوز: آِیا این حملات جنبشهایی مثل “پگیدا” در آلمان را تقویت نخواهد کرد؟

عاصم الدیا فراعی: این مشکلی نه تنها برای آلمان بلکه برای همه جهان است. اینکه آیا این حملات در میان گروههای راست گرا موجب افزایش انزجار از اسلام خواهد شد؟ آیا اینگونه گروهها در میان مردم محبوبیت بیشتری خواهند یافت؟ ما در مرحله حساسی قرار گرفته ایم که باید در آن تمام سیاستمدران میانه رو و انجمن های اسلامی باهم حرکت کنند.

یورونیوز: نقش اسلام گرایی یا بنیادگرایی مذهبی در این حملات چه بوده است؟ آِیا باید منتظر وقایع دیگری باشیم؟

عاصم الدیا فراعی: سئوال عمده این است که آیا جهادیسم ربطی به اسلام دارد یا اینکه به گروهی قشری اشاره داریم که از اسلام بعنوان یک پوشش استفاده می کنند؟ حتی اسلام گرایان، حتی آنهایی که خواهان نقشی سیاسی برای اسلام هستند، حتی آنهایی که طرفدار “داعش“اند، می گویند این جنبش جهادی ربطی به آنها ندارد. بنظر من “جهادی” جنبشی خارج از اسلام است.

یورونیوز: در سالهای اخیر هزاران تن از جوانان مسلمان که در اروپا متولد شده اند، به افراط گرایان پیوسته و صدها نفر از آنها در سوریه و عراق به جنگ مشغولند. چرا و چطور؟

عاصم الدیا فراعی: چند عامل موجب آن است: “جهادیسم” بعنوان یک اعتراض فرهنگی در میان جوانان رخنه کرده است که خوشبختانه گسترش آن محدود است. جنبش “پانک” دیگر مد نیست، اما اگر احساس می کنید از جامعه غرب رانده شده اید، اگر می خواهید متفاوت باشید، اگر می خواهید به چیزی اعتراض کنید، آسان می توانید به “جهادی ها” بپیوندید. علاوه بر این، جهادی ها با وعده و وعید این جوانها را بسوی خود کشیده به آنها می گویند: “به ما بپیوندید، به جامعه ایمان واقعی و تمام گناهانتان بخشوده خواهد شد.”

یورنیوز: این خطر وجود ندارد که جوامع مسلمان در اروپا به دیده گروههای بزهکار نگریسته شوند؟

عاصم الدیا فراعی: البته این خطر وجود دارد. هرچه بیشتر افراد ترد شوند، هرچه بیشتر جوامع ترد شوند، خطر گسترش افراط گرایی درمیان آنها بیشتر خواهد شد.

یورونیوز: اروپا چطور می تواند با اسلام افراطی مبارزه کند؟

عاصم الدیا فراعی: سرویسهای امنیتی اروپا باید بیشتر با یکدیگر همکاری کنند. در عین حال طرحهای بلند مدت تری از جمله اقدامات پیشگیرانه چند ساله برای مبارزه با “جهادیسم” لازم است. باید به جوانان که به حاشیه جامعه رانده شده اند گفت که توسل به جهاد پاسخ مسئله نیست، و ارتباطی به اسلام ندارد. اما، البته این یک مشکل بلند مدت است که اروپا باید دهها سال به آن بپردازد..

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فرانسه امامان جماعت آموزش دیده در کشورهای خارجی را نخواهد پذیرفت

در گرماگرم افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، فرانسه امنیت شب تحویل سال نوی المپیکی را تشدید می‌کند

جزئیات حمله پاریس؛ تحقیقات آلمان و فرانسه در مورد چاقوکشی آرمان رجب‌پور و قصور روانپزشکی