ورود یک ستاره دنباله دار جدید به منظومه خورشیدی

ورود یک ستاره دنباله دار جدید به منظومه خورشیدی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

ستاره دنباله دار “سایدینگ اسپرینگ” یکشنبه شب، ۱۹ اکتبر ۲۰۱۴، از ۱۳۸ هزار کیلومتری مریخ گذشت. این فاصله کمتر از نصف فاصله زمین تا ماه است. همچنین در مقایسه با فاصله ستاره های دنباله داری که تا کنون از کنار زمین عبور کرده، ده بار نزدیک تر به مریخ است.

این رویداد فرصتی نادر برای ماهواره هایی بود که به مطالعه مریخ از نزدیک مشغولند، تا بتوانند از زندگی واقعی یک ستاره دنباله دار در اطراف منظومه خورشیدی تصاویری را ثبت کنند.

اگر نظریه “یان اورت” ستاره شناس هلندی را مبنا قرار دهیم که می گوید ستاره های دنباله دار از مکانی در اطراف منظومه خورشیدی می آیند که یک سال نوری با خورشید فاصله دارد (و این مکان با اقتباس از نام این ستاره شناس “ابر اورت” نام گرفته است)، نکته جالب این است که ستاره دنباله دار “سایدینگ اسپیرینگ” برای اولین بار است که به منظومه خورشیدی سفر کرده و وارد فضای این منظومه شده است.

این رویداد از این نظر مهم است که همه ستاره های دنباله دار دیگری که تا کنون با منظومه شمسی برخورد نزدیک داشته اند، برخورد آنها ادواری بوده و دوره مداری آنها برای هر برخورد زیر ۲۰۰ سال بوده است. در حالی که دوره مداری ستاره دنباله دار “سایدینگ اسپرینگ” چند میلیون سال است.

از آنجا که این اولین بار است که “سایدینگ اسپیرینگ” به منظومه خورشیدی سفر کرده و تا این حد به خورشید نزدیک شده است، هنوز روشن نیست که پیآمدهای این سفر بر روی این ستاره دنباله دار چه بوده یا خواهد بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟

شگفتی در آسمان شب؛ انفجار کیهانی با چشمان غیرمسلح قابل مشاهده خواهد بود

ناسا: برخورد فضاپیمای انتحاری دارت با سیارک دیمورفوس، شکل آن را تغییر داده است