آنچه باید درباره اعتراض در هنگ کنگ بدانید

آنچه باید درباره اعتراض در هنگ کنگ بدانید
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

هنگ کنگ در یک نگاه

آگهی

اطلاعات

  • * جمعیت: 7 234 800 نفر (in 2014)

  • * نرخ بیکاری: 3.3% (July 2014)

  • * سرانه تولیدناخالص داخلی (2013): 295,701HK$ – 30,038€

  • * **مساحت کل:**1 104 sq km

  • * تراکم جمعیت 6 553 نفر در کیلومتر مربع

سرزمین چین:

  • * جمعیت: 1,357 میلیارد نفر(2013)

  • * سرانه تولید ناخالص داخلی: 5 364,95 یورو (2013)

  • * چین شریک تجاری اصلی هنگ کنگ

هنگ کنگ، منطقه ای در جنوب شرقی چین شاهد بزرگترین تظاهرات خود از سال۱۹۹۷ و استقلال از بریتانیا است. این تظاهرات به دلیل تصمیم پکن علیه مشارکت آزاد داوطلبان نامزدی در انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد. دولت چین پیش از این وعده داده بود که انتخابات برای تعیین رئیس دولت منطقه ای به صورت مستقیم برگزار می شود ولی در ماه اوت اعلام کرد که رای دهندگان مجبور به انتخاب از فهرستی هستند که به تائید کمیته ای به نمایندگی از پکن رسیده باشد. «جنبش اشغال مرکز» در ماه ژوئن همه پرسی را ترتیب داد که بر اساس آن از رای دهندگان خواسته شد تا یکی از سه پیشنهاد برای انتخاب ۲۰۱۷ را بپذیرند. سپس در روز اول ژوئیه، سالگرد انضمام مجدد هنگ کنگ به چین، هزاران تن به خیابان ها آمده و در دفاع از دموکراسی راهپیمایی کردند.

میراث بریتانیایی؟

هنگامی که هنگ کنگ به اراضی چین بازگردانده شد، پکن با حاکمیت موسوم به «یک کشور و دو نظام قانونی» موافقت کرد. این امر سبب شد تا منطقه اقتصاد بازار آزاد خود را حفظ کند و این در حالی بود که چین به اجرای سیاست های اقتصاد دولت محور ادامه می داد. این اتفاق باعث شد تا هنگ کنگ خودمختاری بیشتر داشته باشد و از حق آزادی بیان برخوردار شود.

در ژوئیه سال ۲۰۰۷ میلادی، ۷۴ و ۹ دهم درصد از جمعیت هنگ کنگ به سیستم حقوقی این منطقه رای مثبت دادند. این میزان در ژوئیه ۲۰۱۴ به ۳۷ و ۶ دهم درصد سقوط کرد.

چگونه اعتراض آشکار شد؟

۲۴ سپتامبر: دانشجویان راهپیمایی مسالمت آمیزی را علیه موضع دولت چین درقبال انتخابات ۲۰۱۷ ترتیب دادند.

۲۶ سپتامبر: گروه اشغال مرکز تصمیم گرفت تا زیر سایه جنبش دانشجویی برنامه راهپیمایی را ادامه دهد. آنان بخش هایی از مرکز هنگ کنگ را اشغال کرده و به تحصن نشستند. پلیس شماری از معترضان را بازداشت کرد.

۲۸ سپتامبر: درگیری ها با پلیس ادامه یافت. پلیس از گاز اشک آور استفاده کرد. وعده هایی برای اصلاحات داده شد.

۲۹ سپتامبر: هواداران دموکراسی کنترل مرکز هنگ کنگ را به دست گرفتند.

۳۰ سپتامبر: «انقلاب چترها» با استقبال هرچه بیشتر کردم گسترش و ادامه یافت. دولت از هشدار درباره بازگشتن مردم به خانه هایشان دست نکشید.

بدل شدن چتر به نماد اعتراض

معترضان هنگ کنگی از چتر در مقابل گاز اشک آور استفاده می کنند. رفته رفته این به نماد اعتراض بدل شد و برخی از این اعتراض با عنوان «انقلاب چتر» یاد می کنند. اگرچه وضعیت آب و هوایی نیز در به دست گرفتن چتر از سوی معترضان هنگ کنگی بی تاثیر نبوده است.

اشغال شهر با عشق و صلح

اشغال مرکز با عشق و صلح نام گروهی است که از سوی نخبگان رهبری می شود. دانشجویان با پیروی از این گروه کلاس های خود را ترک کرده اند. این اعتراض جنبشی دانشجویی بوده است و اکنون اعضای گروه های متفاوت اجتماعی به آنان پیوسته اند.

آگهی

حکومت منطقه ای هنگ کنگ

هنگ کنگ یک منطقه ویژه دولتی جمهوری خلق چین است. این منطقه از۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ میلادی تحت حاکمیت بریتانیا بود. قانون اساسی هنگ کنگ به عنوان یکی از تقسیمات ویژه چین تضمین می کند که وضعیت سیاسی جاری تا ۵۰ سال تداوم یابد. حقوق و آزادی مردم هنگ کنگ بر پایه اعمال حاکمیت بی طرفانه قانون و نظام قضایی مستقل در نظر آمده است.

رئیس دولت: مدیر اجرایی
کابینه: شورای اجرایی
قوه مقننه: شورای قانون گذاری با ۷۰ کرسی
دادگاه عالی: دادگاه تجدیدنظر نهایی

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رسیدن به کلاس یک جهانی تا ۲۰۲۷؛ مقام نظامی آمریکا: ارتش چین در حال چینش لازم برای حمله به تایوان است

هنگ کنگ با تصویب قانون جدیدی قدرت دولت را برای سرکوب مخالفان بیشتر کرد

واکنش چین به طرح منع فعالیت تیک‌تاک در آمریکا: منطق واشنگتن منطق راهزنان است