اوپرای ماری استوارت؛ هنرنمایی دو خواننده شگفت انگیز در نقش دو ملکه

با همکاری
اوپرای ماری استوارت؛ هنرنمایی دو خواننده شگفت انگیز در نقش دو ملکه
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

جویس دیدوناتو و کارمن جانّاتازیو، دو چهره مشهور اوپرا با یکدیگر روی صحنه رفته اند تا «ماری استوارت» اثر گائتانو دونیزتی را اجرا کنند.

این اثر شاهکاریست که یک رویارویی افسانه ای را به صحنه آورده است: رویارویی ماری استوارت، ملکه اسکاتلند را با دختر عمویش الیزابت اول.

این برنامه در سالن اوپرای کاونت گاردن لندن اجرا می شود و یکی از تفاوتهای عمده این اجرا با یکدیگر برنامه های اوپرا، استفاده از کلمات توهین آمیز است چراکه ماری استوارت در این اوپرا الیزابت اول را «دختر نامشروع» و «فاحشه بی ارزش» می نامد.

جویس دیدوناتو می گوید: «چیزی که استثنایی بود و هر وقت به اجرای آن می پرداختم مرا شگفت زده می کرد، صحنه رویایی این دو ملکه بود. چیز دیگری در جهان معادل این صحنه وجود ندارد…. ایکاش می توانستم به گذشته برگردم و ببینم آیا دونیزتی پس از دیدن این صحنه خشنود خواهد بود؟ زیرا به صحنه آوردن چنین اثری و به کار بردن کلماتی هچون «حرامزاده های شرم آور» ریسک بزرگی است.»

او می افزاید: «دونیزتی این اثر را بطور عمده برای کاتولیکهای ایتالیا نوشته است بنابراین او می دانست که مردم شخصیت ماری استوارت را ترجیح می دهند…… این دو زنِ بسیار قوی و شکننده، هر دو بر عقایدی که حقیقت می پنداشتند بسیار تاکید داشتند و مستحکم بودند. برای ماری استوارت، حقیقت در مذهب کاتولیک خلاصه می شد و اینکه الیزابت وارث تاج و تخت و منزلتی که داشت نبود.»

کارمن جانّاتازیو می گوید: «این واضح است که دیدگاه ماری به مسائل، دیدگاه یک کاتولیک بود. ماری یک قهرمان می شود. یک قربانی کشته شده در محراب سیاست. اما به لحاظ تاریخی شخصیت واقعی ماری، به دور از یک فرشته بود… و نکته ناامید کننده درباره الیزابت نیز این بود که او زنی قدرتمند بود، او ملکه بود و می توانست هر چیزی را داشته باشد و همه چیز داشت اما نمی توانست از تنها مردی که دوست داشت عشقی دریافت کند. این چیزیست که در صحنه «فریبندگی» توصیف می شود. چیزی که البته من آن را «اقدام به تجاوز» می خوانم.»

کارمن جانّاتازیو می افزاید: «در این اوپرا من واقعا احساس می کردم که یک بازیگر هستم. فراموش نکنیم که زمانی که اپرا توسط «مونته وردی» ابداع شد از آن به عنوان بازیگری و خوانندگیِ همزمان یاد می شد. بنابراین اول بازیگری مطرح است و بعد خوانندگی.»

جویس دیدوناتو در پایان می گوید: «احتمالا این نقش، پرچالش ترین نقشی بوده که من در زندگی حرفه ایم داشته ام. هم نقشی پر چالش برای خوانندگی و هم دارای پیچیدگی های دراماتیک و عاطفی. من باید همه چیزم را در این نقش می گذاشتم تا بتوانم به آن زندگی دهم و بگونه ای که می خواستم اجرا کنم.»

اوپرای ماری استوارت در سالن اوپرای کاونت گاردن لندن و در چهارچوب جشنواره «سونو ایتالیانو» اجرا شد که بزرگترین جشنواره موسیقی کشور ایتالیا است. این جشنواره که با اجرای این اوپرا آغاز به کار کرد، تا ماه دسامبر ادامه خواهد داشت.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رقابت فینالیست‌های جایزهٔ هربرت فون‌کارایان برای رهبر ارکستر جوان

جایزهٔ هربرت فون‌کارایان برای رهبر ارکسترجوان؛ مرحلهٔ نیمه‌نهایی

قهرمان؛ اثری پیشگامانه با هدف شکستن پیش‌فرض‌ها دربارهٔ اُپرا