گفتگو با کومی نایدو مدیر اجرایی سازمان صلح سبز

گفتگو با کومی نایدو مدیر اجرایی سازمان صلح سبز
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دویست رهبر سیاسی و پانزده هزار نماینده سازمان های جامعه مدنی و رسانه ها از سراسر جهان در کنفرانس تغییرات اقلیمی دوربان در آفریقای جنوبی گرد هم آمده اند تا درباره چالش های مربوط به این تغییرات و چشم اندازهای اقتصادی تبادل نظر و تصمیم گیری کنند.

بررسی آینده پروتکل کیوتو، تامین مالی “صندوق اقلیم سبز” و چشم انداز یک اقتصاد سبز در دستور کار این کنفرانس است.

کومی نایدو مدیر اجرایی سازمان بین المللی صلح سبز با ماست.

یورونیوز: با سپاس از پذیرش دعوت یورونیوز برای این گفتگو. در چالش های مربوط به تغییرات اقلیمی، بعضی سهل انگاری های سیاسی به چشم می خورد. کنفرانس دوربان چگونه می تواند با این مسئله برخورد کند؟

کومی نایدو: “تنها راه برای خروج از بحران مالی حاضر، تجدید نظر و تغییر رفتار ما در قبال آینده اقتصاد جهانی است. بخشی از این راه حل، سرمایه گذاری جدی برای یک اقتصاد سبز است که دارای ظرفیت رشد اقتصادی و مهمتر از آن تولید میلیون ها فرصت شغلی مناسب در چنین اقتصاد سالمی است. البته در حال حاضر وضعیت کمی ناامید کننده است که به نظر من به خاطر کوتاه اندیشی رهبران سیاسی است.”

یورونیوز: پروتکل کیوتو که درسال 2012 مهلت آن سپری می شود و ممکن است تا سال 2015 تمدید شود، با پشتیبانی اتحادیه اروپا، استرالیا و نروژ در دستور بحث قرار گرفته، آیا در دوربان گام مهمی برای زنده نگهداشتن این پروتکل، تا دست یابی به یک پیمان جهانی برداشته خواهد شد؟

کومی نایدو: “پروتکل کیوتو، پیمانی است که کشورهای توسعه یافته بر سر آن توافق کرده اند و باید توجه کنیم که همین کشورها بوده اند که از دیرباز در به وجود آمدن این بحران اقلیمی شرکت داشته اند. با این حال این تنها تعهد الزام آور قانونی در زمینه تغییرات اقلیمی است و بسیار مهم است که این اطمینان به دست آید که دوربان محل دفن این پروتکل نیست. پیش از این در اجلاس کانکون توافق شد که این پروتکل دور دومی نیز خواهد داشت و در حقیقت نباید شکافی بین دو دوره بوجود آید. ما امیدواریم که کنفرانس دوربان این مهم را انجام دهد. کشورهایی که خواهان پایان دادن به حیات پروتکل کیوتو هستند باید بدانند که خطر بیشتری در کمین خواهد بود و آن ضربه شدید به تنوع گرایشی جهان و نظام ملل متحد است.”

یورونیوز: از یک طرف ژاپن، کانادا و روسیه می گویند چین و هند باید بیشتر متعهد شوند زیرا اکنون آنها رشد سریع دارند و بیش از دیگران موجب آلودگی های اقلیمی هستند. طرف دیگر هم می گوید شاید این آمریکاست که باید بیشتر متعهد شود و این اختلافی بین شمال و جنوب است، اختلافی بین اقتصادهای پیشرفته و اقتصادهای در حال ظهور. چگونه می توان بین این دو موضع، پلی برقرار کرد؟

کومی نایدو: “ما در جهانی زندگی می کنیم پر از شکاف بین شمال و جنوب، شرق و غرب و بین کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه. اما تغییرات اقلیمی همه ما را با واقعیت سختی روبرو ساخته و آن اینکه چه کشورهای غنی و چه فقیر باید با هم راه درست برخورد با چالش های دردناک این تغییرات را بیابند. این مسئله ای مربوط به حفظ فرزندان ما و نسل های آینده است. اما اگر راه درست را انتخاب نکنیم، حقیقت اینست که در حال حاضر کشورهای فقیر هستند که بیشترین تاوان فاجعه اقلیمی را می پردازند، اگرچه که این ضربه ای برای تمام جهان است. در اینجا باید کشورها فراتر از محدوده و منافع ملی خود بیاندیشند و بدانند که این چالش، تهدیدی است علیه منافع همه کشورها که باید قاطعانه و سریع با آن برخورد کرد. زیرا زمان برای تغییر مسیر فاجعه اقلیمی به سرعت در حال گذر است.

یورونیوز: اما علاوه بر تمایل سیاسی در این زمینه، همواره مسئله پول هم مطرح است. اتحادیه اروپا می گوید که که تا کنون 6 میلیارد دلار از 30 میلیارد دلار بودجه “صندوق اقلیم سبز” جمع آوری شده اما این فقط تا سال 2012 خواهد بود. آیا این کافی است؟ چه گام هایی برای تامین مالی این صندوق باید برداشته شود؟ آیا ممکن است در آینده این نیاز با شرکت بخش خصوصی تامین شود؟

کومی نایدو: “بسیاری از مردم می گویند اگر دولت ها بویژه در کشورهای ثروتمند که یک شبه نه میلیون ها و نه میلیاردها، بلکه تریلیون ها دلار را به نجات بانک ها و بانکداران اختصاص می دهند، بخشی از این تمایل سیاسی را در مورد این مسئله می داشتند ، ما می توانستیم یکصد میلیارد دلار تعهد شده در کپنهاگ در ارتباط با چشم انداز سال 2020 را برای تطبیق وضعیت کشورهای فقیر با شرایط کاهش خطرات اقلیمی، تامین کنیم.

در نشست کشورهای گروه بیست، سازمان های جامعه مدنی مانند سازمان صلح سبز و دیگران با پیشنهادهای مالی سازنده ای شرکت کردند. ما درباره مالیات بر معاملات مالی سخن گفتیم که اگر اراده سیاسی وجود داشت می توانست سالانه 50 تا 60 میلیارد دلار از ناحیه گردش ارزی فراسوی مرزها تامین کند. و این نه تنها می تواند امکانی برای تامین مالی صندوق اقلیم سبز باشد بلکه در کاهش بحران مالی کنونی جهان نیز موثر بود، زیرا می توانست از احتکار مالی موسسات بانکی نیز جلوگیری کند.”

یورونیوز: در اینجا صحبت از اقتصاد سبز برای افزایش رشد و اشتغال زایی نیز مطرح است. می توانید نمونه هایی از کشورها و طرح هایی را ذکر کنید که قبلا این کار را آغاز کرده و دست آوردهای اعتماد آفرینی داشته اند؟

کومی نایدو: “ما شاهد جهش های بزرگی در سرمایه گذاری برای انرژی های تجدید پذیر بوده ایم و اکنون نیز شاهد اشتغال زایی هرچه بیشتری در این زمینه هستیم. برای مثال در آلمان که خوشبختانه پایان دادن به استفاده از انرژی هسته ای مرحله بندی شده، سی هزار شغل جدید ایجاد خواهد شد. موفقیت جهانی برای انرژی های تجدید پذیر می تواند 300 هزار شغل جدید ایجاد کند. آینده با کشورهایی است که سریعتر به کاربرد تکنولوژی سبز مجهز می شوند. برخی بر این نظرند که باید رقابت های تسلیحاتی و رقابت های فضایی را فراموش کرد، زیرا فاتحان آینده کشورهایی خواهند بود که در رقابت سبز برنده شوند.”

یورونیوز: کومی نایدو! سپاس از شما برای شرکت در این گفتگو. یورونیوز گزارش های مربوط به کنفرانس دوربان را ادامه خواهد داد. جایی که در آن سیاستمداران و فعالان جامعه مدنی در مورد آینده اقتصاد و آینده سیاره ما بحث می کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

صعود میلیون‌ها نفر از کوه فوجی ژاپن؛ زنگ خطر تبعات محیط زیستی به صدا درآمد

رای بی‌سابقه دادگاه در آمریکا؛ شکایت کنشگران جوان علیه تخریب محیط‌زیست به نتیجه رسید

مکعب‌های جادویی در چین؛ بطری پلاستیکی از شما، تی‌شرت و کیف پارچه‌ای از ما